miercuri, 4 octombrie 2023
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
AcasăInformariExpozitia itineranta "O SANSA DUNARII ALBASTRE"

Expozitia itineranta „O SANSA DUNARII ALBASTRE”

Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii (A.R.B.D.D.) impreuna cu alte 12 organizatii partenere din 8 tari europene implementeaza proiectul DANUBEPARKS – Reteaua Ariilor Protejate Dunarene. Unul dintre obiectivele sale este promovarea unei “Identităţi dunărene” comune în toate regiunile partenere şi pentru acest scop au fost prevăzute în cadrul proiectului o serie de evenimente culturale, festivaluri şi expoziţii.

Concursul cu tematică ecologică intitulat “O ŞANSĂ DUNĂRII ALBASTRE” organizat de A.R.B.D.D. în parteneriat cu Liceul de Artă „George Georgescu” Tulcea, a fost lansat în România în anul 2000, mai întâi la nivel naţional, dar începând din anul 2010 a fost extins la nivel internaţional şi expoziţia a devenit itinerantă. Ca urmare, în cursul anului 2010, o selecţie a celor mai reuşite lucrări a călătorit în Bulgaria (Belene şi Tutrakan)- în luna iulie, în Ungaria (Kolked, Visegrad, Gyor) – în lunile august-septembrie şi apoi în Slovacia (Bratislava) – în luna octombrie.

Anul acesta, la cea de-a XII-a ediţie, competiţia „O ŞANSĂ DUNĂRII ALBASTRE” şi-a reconfirmat valoarea, bucurându-se de participarea a 242 lucrări înscrise de licee de artă de prestigiu din ţară şi din străinătate. Cele mai reuşite 100 de lucrări au fost expuse mai întâi la Tulcea, în Centrul Muzeal Ecoturistic Delta Dunării, în perioada 3 – 29 iunie, fiind admirate de peste 10000 de vizitatori. Apoi, în lunile iulie-august, lucrările au fost expuse la Centrul de vizită din Viena (Nationalparkhaus wien LobAU) al Parcului Naţional Donau Auen, Austria, unde au fost apreciate de peste 1000 de vizitatori.

Continuîndu-şi periplul european început lângă gurile de vărsare ale fluviului, expoziţia a ajuns acum mai aproape de izvoarele Dunării, în Germania, la Ingolstadt. Din 24 noiembrie, expoziţia a fost deschisă vizitatorilor la Pavilionul Dunării (Donaupavillon, Ingolstadt) din acest oraş şi având în vedere articolele apărute în presa germană (pentru informare aveţi un link direct aici: http://www2.ingolstadt.de/index.phtml?object=tx|1842.55.1&NavID=1842.86&Aktuell_ID=12154.) precum şi pe cei peste 200 de vizitatori sosiţi în primele zile de la deschidere, putem spune că deja se bucură de un real succes. E o dovadă că şi aici, mesajul artistic a fost primit ca un adevărat ambasador al respectului pentru natură şi sperăm noi, al responsabilităţii asumate pentru protejarea acesteia.

Informaţii suplimentare privind proiectul DANUBEPARKS

Proiectul DANUBEPARKS- Reţeaua de Arii Protejate Dunărene – Dezvoltarea şi Implementarea de Strategii Transnaţionale pentru Conservarea Patrimoniului Natural al Dunării se implementează de către ARBDD în perioada 1.03.2009 – 29.02.2012. Pe baza parteneriatelor existente între Ariile Protejate din lungul Dunării şi urmare apelului lansat prin „Declaraţia de la Tulcea” din aprilie 2007 s-a înfiinţat „Reţeaua de Arii Protejate a Fluviului Dunărea” ca bază pentru dezvoltarea de măsuri transnaţionale.

Partenerul lider al proiectului este Nationalpark Donau-Auen GmbH, din Austria. ARBDD este singurul partener din România iar ceilalţi parteneri de proiect sunt din: Slovacia, Bulgaria, Ungaria, Croaţia, Serbia, Germania.

Relaţii suplimentare se găsesc pe pagina web a proiectului: www.danubeparks.org şi pe site-ul expoziţiei: http://www.thebluedanube.ro/ .

Comunicat presa ARBDD

ULTIMELE ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

Apus de soare delta dunarii

Apus de soare in Delta Dunarii – Video

0
Apusul de soare in Delta Dunarii este unul dintre cele mai frumoase momente pe care le poti trai in aceasta zona unica. In timp...

Pescuitul în luna octombrie

RECOMANDAM