vineri, 24 mai 2024
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
AcasăLegislatie pescuitOrdinul nr. 369/2016 - noile permise de pescuit ANPA valabile din 2016

Ordinul nr. 369/2016 – noile permise de pescuit ANPA valabile din 2016

In Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 252/05.04.2016 a fost publicat Ordinul ministrului agriculturii si dezvoltarii rurale nr. 369 din 05.04.2016, Ordin ce reglementeaza conditiile de practicare a pescuitului recreativ/sportiv, precum si modelele permiselor de pescuit recreativ/sportiv.

permis-anpa-2016

Pentru anul 2016, practicarea pescuitului recreativ/sportiv in habitatele piscicole naturale, cu exceptia Rezervatiei Biosferei “Delta Dunarii” se face in baza permiselor emise de catre Agentia Nationala pentru Pescuit si Acvacultura si eliberate direct de acesta sau prin asociatiile de pescari in scop recreativ/sportiv, persoane juridice nonprofit legal constituite.

Asociatiile de pescari recreativ/sportiv vor primi premise pescuit de recreativ/sportiv in baza solicitarilor.

Incepand cu anul 2017 activitatea de pescuit recreativ/sportiv se va realiza in baza unor contracte de utilizare a resursei acvatice vie in scop recreativ/sportiv, pe habitate piscicole clar delimitate si in baza unor planuri de management a pescuitului in scop recreativ/sportiv prezentate de asociatiile de pescari recreativ/sportiv elaborate de institutiile specializate din domeniul pescuitului si acvaculturii.

Contractele de utilizare a  resursei acvatice vie in scop recreativ/sportiv se vor incheia numai dupa aprobarea de catre ANPA a planurilor de management si dupa ce se va stabili efortul de pescuit pe habitatele respective.

Puteti consulta integral Ordinul 369 din 05.04.2016 in sectiunea Legislatie.

.

ULTIMELE ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

Agenția Descoperă Delta Dunării.

Descoperă Delta Dunării – 20 de ani de experiență în Delta Dunării

3
20 de ani de experiență în turismul sustenabil în Delta Dunării reprezintă un motiv de mândrie și recunoaștere pentru Agenția Descoperă Delta Dunării.În 20 de ani, echipa a reușit să transforme o frumoasă pasiune...

4 COMENTARII

  1. In Ordin spune la Art. 9. „La data intrarii in vigoare a prezentului ordin, Ordinul ministrului agriculturii si dezvoltarii rurale nr. 15/2011 privind conditiile de practicare a pescuitului recreativ/sportiv, regulamentul de practicare a pescuitului recreativ/sportiv, precum si modelele permiselor de pescuit recreativ/sportiv, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 74 din 28 ianuarie 2011, cu modificarile si completarile ulterioare, se abroga.” Data intrarii in vigoare este 05.04.2016.
    Deci vechile permise ANPA nu mai sunt valabile. Le asteptam pe cele noi. Ramane de vazut daca vor fi eliberate si retroactiv pentru cei care au fost mai harnici si au platit taxa de pescuit pana la aparitia noului ordin.

  2. „Pe surse” se zvoneste ca nu s-ar face permisele fizic anul asta (caiet de sarcini, licitatii, contestatii, tiparire .. etc) si s-ar pescui doar cu chitanta de la Trezorerie vizata la ANPA. Asteptam sa se dezmeticeasca si domnii/doamnele de la ANPA. Oricum e prohibitie si este timp destul pana pe 9 iunie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

muzeul ivan patzaichin mila 23

Muzeul Ivan Patzaichin din Mila 23, Delta Dunarii

0
Muzeul Ivan Patzaichin – Centru de Inovare Comunitară, construit pe locul casei părinților lui Ivan Patzaichin din satul Mila 23, omagiază realizările excepționale ale...

RECOMANDAM