82

Anul 2017 nu a fost prea prielnic celor de la ANPA si nici pescarilor care doresc sa pescuiasca legal. Lucrurile s-au miscat destul de greu inca de la inceputul anului cu publicari repetate de proiecte de Ordin care sa defineasca cadrul legislativ de eliberare a permiselor de pescuit in baza atribuirilor luciurilor de apa catre diverse asociatii de pescari.

Permis ANPA valabil Dunare

Intr-un final a aparut  Ordinul nr. 60 din 8 martie 2017 privind accesul la resursele acvatice vii din domeniul public al statului in vederea practicarii pescuitului recreativ in habitatele piscicole naturale, cu exceptia Rezervatiei Biosferei „Delta Dunarii”

Apoi ANPA a publicat o serie de anunturi si decizii prin care reglementa pescuitul sportiv. In mai se anunta eliberarea permiselor de pescuit pentru Dunare cu bratele sale si Marea Neagra (Permisul ANPA albastru) iar in august se anunta prin publicarea sub forma unor procese verbale atribuirea zonelor de pescuit recreativ catre asociatii, pe zone.

La sfarsitul lui septembrie abia se semnau contractele de utilizarea resurselor acvatice vii in scop recreativ intre ANPA si asociatiile castigatoare. La inceputul lui octombrie, asociatiile incep sa distribuie permisele ANPA (cele albe).

Permis ANPA pescuit 2018. Ce trebuie sa faci ca in anul 2018 sa pescuiesti legal?

Iata pasii de urmat:

 1. trebuie sa verifici pe site-ul ANPA in functie de zona, ce ape (portiuni de rauri, lacuri etc) au trecut in 2017 in gestiunea unor asociatii de pescari sportivi. Este posibil ca pe parcursul lui 2018 pentru zonele nepreluate inca de catre asociatii sa se atribuie drept de pescuit recreativ altora care depun dosare. Apoi trebuie sa devii membru al acelei asociatii de pescari sportivi pentru a intra in posesia permisului ANPA alb. Acest tip de permis este eliberat de ANPA numai prin intermediul asociatiilor de pescari recreativi autorizate. Acesta iti da dreptul de a pescui in zonele atribuite catre respectivele asociatii si prin reciprocitate in restul zonelor atribuite catre alte asociatii din alte zone ale tarii, cu respectarea regulamentelor impuse de catre acestea. „Permisul de pescuit recreativ este valabil atât pentru zonele pe care asociaţia al cărei membru este a încheiat contracte de utilizare în scop recreativ a resurselor acvatice vii, cât şi pentru zonele pe care alte asociaţii au încheiate contracte, pe bază de  reciprocitate, fără a se depăşi capacitatea anuală de pescuit stabilită pe bază de studii ştiinţifice de specialitate”
 2. trebuie sa te prezinti la sediul ANPA Bucuresti sau la Serviciile teritoriale ANPA/DPIM Constanta/ANPA pentru ridicarea permisului de pescuit pentru Dunare cu bratele sale si Marea Neagra, adica permisul ANPA albastru. In Ordinul 60 se precizeaza ca permisul ANPA eliberat direct de catre ei este valabil pentru Dunare cu bratele sale, Marea Neagra și habitatele piscicole naturale necontractate de asociațiile de pescari recreativi. Acest permis are aplicat un abtibild holograma in coltul dreapta sus si vine insotit de o „Fisa de Captura„. Aceasta trebuie completata de catre posesorul permisului pe parcusul anului si va fi depusa in 2019 la solicitarea vizei pe permisul ANPA 2019.

De unde se obtin permisele ANPA in 2018?

 1. Permisul ANPA de pescuit pentru Dunare cu bratele sale si Marea Neagra se obtine de la sediul ANPA Bucuresti sau la Serviciile teritoriale ANPA/DPIM Constanta/ANPA.
 2. Permisul ANPA de pescuit recreativ pe luciurile de apa atribuite catre diverse asociatii de pescari se obtine de la Asociatiile de pescari sportivi care le au in administrare pe baza contractului incheiat cu ANPA.

Atentie! Nu toate asociatiile de pescari sportivi elibereaza permisele ANPA, ci numai cele care au contracte incheiate cu ANPA!

Exista si optiunea sa nu va afiliati la o asociatie de pescari in scop recreativ, dar pentru a pescui intr-o zona care se afla in custodia unei asociatii trebuie sa o faceti „în baza regulamentului propriu al asociației care are încheiate contracte de utilizare a resurselor acvatice vii în scop recreativ pentru zona/zonele de pescuit recreativ solicitată/solicitate de aceștia.” Probabil si mai mult ca sigur ca acest lucru inseamna o taxa de pescuit impusa de catre respectivul custode al respectivului luciu de apa.

Insa cel care detine ambele permise ANPA nu ar trebui sa aiba niciun fel de problema legala atunci cand va pescui in apele publice (cu respectarea legislatiei in domeniu si a regulamentelor asociatiilor care au incheiate contracte de utilizare a resurselor acvatice).

De mentionat ca permisele ANPA nu sunt valabile in Delta Dunarii. Pentru a vedea cum poti pescui legal in Delta Dunarii acceseaza sectiunea dedicata.

Cat costa un permis de pescuit? Permisele ANPA sunt gratuite indiferent de cine sunt eliberate. Veti achita la Asociatiile de pescari recreativi doar cotizatia de membru afiliat.

*Datorita permanentelor modificari de ordin legislativ sunt posibile schimbarii ale conditiilor de procurare / vizare a permiselor de pescuit (acte necesare, taxe ,etc) de aceea va recomandam sa va informati suplimentar inaintea demararii procedurii de achizitionare/vizare a permisului sportiv/recreativ sunand la telefoanele ANPA sediu central: 021.634.44.29, 021.634.44.30, 021.634.44.31, 021.634.44.32, 021.634.44.33.

**Acest material are caracter informativ si nu are caracter oficial. Pentru veridicitatea informatiei va recomandam sa consultati serviciile de specialitate

DISTRIBUIȚI

82 COMENTARII

 1. va rog frumos fiti amabili si spuneti simie daca permisu e gratuit dece pletesc viza 111 roni azi 2 agust mam dus sa vizez permisu la filiala de vanadoare si pescuit si ma cerut un milion o suta atunci ce gratuitate are permisu asta e asa o palma peste ochi sa zica lumia ca guvernu DRAGNE I-SI BATE JOC DE OAMENI CU MINCUNA EU SUNT AHNDICAPAT GRADU II GRAV EU NU AM NICI O SCUTIRE NIMIC
  ASTEPT RESPUNS URGET

  • … cei de la „filiala de vanadoare si pescuit ” ti-au retinut banii probabil ca o contributie de membru al acelei asociatii. N-are de a face nici Dragnea, nici Johannis si nici macar Baselu’ cu treaba asta, e hotia teparilor de la Asociatii

 2. Buna ziua,
  Va rog sa ma lamuriti si pe mine pentru urmatoarea problema:
  Respect Constitutia si legile tarii drept pentru care doresc sa practic pescuitul recreativ in legalitate, in acest sens, va rog sa-mi spuneti procedura de obtinere a unui permis de pescuit recreativ, doar pentru raul Barzava din judetul Timis si ce taxe trebuie sa achit si unde!?
  Astept raspunsul d-voastra.
  Multumesc ptr.intelegere si colaborare

 3. Astazi am fost chiar la sediul ANPA Bucuresti sa vad care este situatia permiselor pe 2018.
  La receptia cladirii am fost intampinat de un paznic care mi-a pus in fata o foaie A4 pe care nu m-a lasat sa o fotografiez si pe care scria ca numarul de permise alocate pentru 2018 (70.000 la numar) a fost epuizat. Mai scria ca in 2018 au fost eliberate dublu fata de permisele din 2017 (cand s-au dat, zic ei, 35.000). In prezent s-a atins un numar maxim de pescari in tara asfel incat sa nu fie afectate bazinele si pupolatia piscicola din tara…No comment.
  Pentru ca nu am fost lasat sa mai urc la birourile ANPA am sunat la ei la numarul 0374. 466.139 si un domn mi-a explicat ca nu mai sunt permise si ca in prezent ei fac demersuri ca sa se suplimenteze numarul de permise pentru anul 2018 dar nu exista nici o garantie ca asta se va intampla.
  Intre timp m-a indrumat sa apelez la AGVPS si sa obtin (pe bani) permis alb si sa merg sa pescuiesc evident pe baltile concesionate de ei.
  ATAT!

 4. Sal mi-am vizat permisul de pescuit pe 2018 in Craiova și pentru cel de dunăre nu am ajuns sa-l iau și din câte am înțeles nu se mai eliberează în situația de față noi cei care nu am apucat ce facem pescuit in cada?

 5. Salutare,poate stiti ca s-a sistat emiterea de permise albastre anpa.Prin urmare noi cei care nu am reusit sa ne procuram acest permis nu mai putem pescui in zone neconcesionate si suntem obligati sa renuntam la hooby-ul nostru sau sa ne afiliem la o filiala ajvps care are zone concesionate ori sa pescuim pe iazuri pe care platim taxe aberante si care sunt la distante mari.Adio pescuit legal,traiasca braconajul!

 6. Dar , de unde mai poti procura un permis de pescuit sportiv – model ANPA 2018 , pentru fluviul Dunarea , cand pe cei din MINISTER nici in cot nu-i doare , ca la ANPA judetene nu mai sunt cartoane sau permise ! Vin pescarii sportivi din tot judetul ( veniturile si asa mici , sunt cheltuite pe deplasari inutile si ineficiente ) , in orasele resedinta de judet si pleaca acasa tot fara permis de pescuit pe 2018 ! CEI DE LA MINISTER DORM SAU NU LE PASA DE MAREA MASA DE PESCARI ? Votati-i in continuare .

 7. Eu am viza ajvps la Radauti si de o luna ma chinui sa scot permis anpa albastru de la Botosani si aflu tot timpul ca nu sunt permise.Acum daca socotesc benzina consumata la patru drumuri vizam permisul pe Botosani si pescuiam la ei legal .

 8. Pe judetul Suceava unde pot cotiza pentru permisul de pescuit am înțeles că ajvps Suceava nu mai au dreptul de a elibera permise iar cei de la ajvps spun că su dreptul pină la toamnă cînd merg la ajvps iei spun că permisele eliberate de anpa nu sunt valabile cînd merg la anpa iei spun că cele de la ajvps nu sunt valabile nu știu ce să mai cred mă poate lamuri cineva va rog

  • Pentru cel albastru nimic. Pentru cel alb vezi ce asociatie are contract cu ANPA pe apele unde vrei sa pescuiesti si apoi vezi ce tarife/regulament are acea asociatie referitor la elevi.

 9. Sunteți niște [editat] de oameni în Mehedinți suntem pe 60% care nu avem permise de pescuit.Ce facem daca nu eliberați nici cu bani nu ne dați permise.Pe data de 28 sunteți liberi dece nu eliberați marțea daca aveți liberSutem o țară care suntem conduși numai de [editat]

 10. Va spun eu cum sta treaba !!Scurt si la obiect.Acesti indivizi au tot interesul sa nu elibereze acele hârtii albastre non-valoare ca pescarii sa încalce regulamentul iar ei sa poata sa aplice amenzi astfel bugetul lor devine o afacere profitabilă pt anul acesta ca de la anul nu mai plătim deloc preferând să merg doar la bălți particulare .Ce program este acesta cu eliberare de permise doar în zilele de LUNI ale saptamani.?Bai mizeriilor pai voi doar Lunea munciti ?Domne sunt pe teren ca sa-i amendeze pe pescarii cu permis plătit dar fără un carton.Pai bai panaramele dracu vreau sa va vad zilnic după ,cum scoateți cu jandarmii plasele braconierilor Si aplicați amenzi.

 11. Continua bataia de joc la adresa pescarilor din Bucuresti. Ieri, 14 mai, am stat la coada pentru permis de la ora 8:30 pana la ora 11:00. Dupa atatea luni de eliberat permise, dupa atatea reclamatii ale pescarilor, dupa tot ce s-a scris in presa, pe siteuri, pe emailuri, pe facebook … ANPA nu a luat nicio masura. Bataie de joc!!!

 12. Bataie de joc in Timis. Coada de 50 de persoane, e deschis doar luni, vin cam 80 de carduri ANPA. Si cum fiecare persoana mai are si permisele prietenilor…va dati seama ce iese… Si ultima zi din aprilie probabil nu lucreaza ca vine 1 mai. Nu inteleg de ce nu se elibereaza online. Am obtinut online de la Politia de Frontiera Dolj anul trecut PG-ul in doua zile. Bravo lor ! Astia de la ANPA ne transforma pe toti in infractori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Va recomandam sa cititi

Tura cu canoea in Delta Dunarii

Stiti voi cum vine treaba asta? Daca prinzi gustul sa explorezi Delta Dunarii de la nivelul firului de apa, apoi nici ca te mai poti lasa de asta. Indiferent daca esti intr-un caiac sau intr-o canoe, experienta ce ti-o ofera o calatorie lenta pe canalele din…