marți, 20 februarie 2024
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
AcasăLegislatie pescuitPermis ANPA - pescuit 2018

Permis ANPA – pescuit 2018

Anul 2017 nu a fost prea prielnic celor de la ANPA si nici pescarilor care doresc sa pescuiasca legal. Lucrurile s-au miscat destul de greu inca de la inceputul anului cu publicari repetate de proiecte de Ordin care sa defineasca cadrul legislativ de eliberare a permiselor de pescuit in baza atribuirilor luciurilor de apa catre diverse asociatii de pescari.

Permis ANPA valabil Dunare

Intr-un final a aparut  Ordinul nr. 60 din 8 martie 2017 privind accesul la resursele acvatice vii din domeniul public al statului in vederea practicarii pescuitului recreativ in habitatele piscicole naturale, cu exceptia Rezervatiei Biosferei „Delta Dunarii”

Apoi ANPA a publicat o serie de anunturi si decizii prin care reglementa pescuitul sportiv. In mai se anunta eliberarea permiselor de pescuit pentru Dunare cu bratele sale si Marea Neagra (Permisul ANPA albastru) iar in august se anunta prin publicarea sub forma unor procese verbale atribuirea zonelor de pescuit recreativ catre asociatii, pe zone.

La sfarsitul lui septembrie abia se semnau contractele de utilizarea resurselor acvatice vii in scop recreativ intre ANPA si asociatiile castigatoare. La inceputul lui octombrie, asociatiile incep sa distribuie permisele ANPA (cele albe).

Permis ANPA pescuit 2018. Ce trebuie sa faci ca in anul 2018 sa pescuiesti legal?

Iata pasii de urmat:

 1. trebuie sa verifici pe site-ul ANPA in functie de zona, ce ape (portiuni de rauri, lacuri etc) au trecut in 2017 in gestiunea unor asociatii de pescari sportivi. Este posibil ca pe parcursul lui 2018 pentru zonele nepreluate inca de catre asociatii sa se atribuie drept de pescuit recreativ altora care depun dosare. Apoi trebuie sa devii membru al acelei asociatii de pescari sportivi pentru a intra in posesia permisului ANPA alb. Acest tip de permis este eliberat de ANPA numai prin intermediul asociatiilor de pescari recreativi autorizate. Acesta iti da dreptul de a pescui in zonele atribuite catre respectivele asociatii si prin reciprocitate in restul zonelor atribuite catre alte asociatii din alte zone ale tarii, cu respectarea regulamentelor impuse de catre acestea. „Permisul de pescuit recreativ este valabil atât pentru zonele pe care asociaţia al cărei membru este a încheiat contracte de utilizare în scop recreativ a resurselor acvatice vii, cât şi pentru zonele pe care alte asociaţii au încheiate contracte, pe bază de  reciprocitate, fără a se depăşi capacitatea anuală de pescuit stabilită pe bază de studii ştiinţifice de specialitate”
 2. trebuie sa te prezinti la sediul ANPA Bucuresti sau la Serviciile teritoriale ANPA/DPIM Constanta/ANPA pentru ridicarea permisului de pescuit pentru Dunare cu bratele sale si Marea Neagra, adica permisul ANPA albastru. In Ordinul 60 se precizeaza ca permisul ANPA eliberat direct de catre ei este valabil pentru Dunare cu bratele sale, Marea Neagra și habitatele piscicole naturale necontractate de asociațiile de pescari recreativi. Acest permis are aplicat un abtibild holograma in coltul dreapta sus si vine insotit de o „Fisa de Captura„. Aceasta trebuie completata de catre posesorul permisului pe parcusul anului si va fi depusa in 2019 la solicitarea vizei pe permisul ANPA 2019.

De unde se obtin permisele ANPA in 2018?

 1. Permisul ANPA de pescuit pentru Dunare cu bratele sale si Marea Neagra se obtine de la sediul ANPA Bucuresti sau la Serviciile teritoriale ANPA/DPIM Constanta/ANPA.
 2. Permisul ANPA de pescuit recreativ pe luciurile de apa atribuite catre diverse asociatii de pescari se obtine de la Asociatiile de pescari sportivi care le au in administrare pe baza contractului incheiat cu ANPA.

Atentie! Nu toate asociatiile de pescari sportivi elibereaza permisele ANPA, ci numai cele care au contracte incheiate cu ANPA!

Exista si optiunea sa nu va afiliati la o asociatie de pescari in scop recreativ, dar pentru a pescui intr-o zona care se afla in custodia unei asociatii trebuie sa o faceti „în baza regulamentului propriu al asociației care are încheiate contracte de utilizare a resurselor acvatice vii în scop recreativ pentru zona/zonele de pescuit recreativ solicitată/solicitate de aceștia.” Probabil si mai mult ca sigur ca acest lucru inseamna o taxa de pescuit impusa de catre respectivul custode al respectivului luciu de apa.

Insa cel care detine ambele permise ANPA nu ar trebui sa aiba niciun fel de problema legala atunci cand va pescui in apele publice (cu respectarea legislatiei in domeniu si a regulamentelor asociatiilor care au incheiate contracte de utilizare a resurselor acvatice).

De mentionat ca permisele ANPA nu sunt valabile in Delta Dunarii. Pentru a vedea cum poti pescui legal in Delta Dunarii acceseaza sectiunea dedicata.

Cat costa un permis de pescuit? Permisele ANPA sunt gratuite indiferent de cine sunt eliberate. Veti achita la Asociatiile de pescari recreativi doar cotizatia de membru afiliat.

*Datorita permanentelor modificari de ordin legislativ sunt posibile schimbarii ale conditiilor de procurare / vizare a permiselor de pescuit (acte necesare, taxe ,etc) de aceea va recomandam sa va informati suplimentar inaintea demararii procedurii de achizitionare/vizare a permisului sportiv/recreativ sunand la telefoanele ANPA sediu central: 021.634.44.29, 021.634.44.30, 021.634.44.31, 021.634.44.32, 021.634.44.33.

**Acest material are caracter informativ si nu are caracter oficial. Pentru veridicitatea informatiei va recomandam sa consultati serviciile de specialitate

ULTIMELE ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

Agenția Descoperă Delta Dunării.

Descoperă Delta Dunării – 20 de ani de experiență în Delta Dunării

3
20 de ani de experiență în turismul sustenabil în Delta Dunării reprezintă un motiv de mândrie și recunoaștere pentru Agenția Descoperă Delta Dunării.În 20 de ani, echipa a reușit să transforme o frumoasă pasiune...

89 COMENTARII

 1. Romania tara in care toata lumea face ce vrea.Legea nu se respecta.Pentru care vrea sa pescuiasca legal cate permise de pescuit trebuie pe teritoriul Romaniei ? Cine este ANPA o filiala care trebuie sa traiasca din banii cetatenilorm fara mare efort.

 2. cat este permisul sal vizez pe anul 2019 dar fara magari ca anul trecut cum am loat cartonu alb eu am apucat pegheu dar prieteni mei lor nu sa mai dat pegheu vreau sa stiu cat este sa vizez permisu pe 2019 cu tot anpa di pegheu cel nai bine ar fi fost sa platim la trezorarie ca sa nu mai fim membri ca tot nu face nimic ajvps dolj

 3. va rog frumos fiti amabili si spuneti simie daca permisu e gratuit dece pletesc viza 111 roni azi 2 agust mam dus sa vizez permisu la filiala de vanadoare si pescuit si ma cerut un milion o suta atunci ce gratuitate are permisu asta e asa o palma peste ochi sa zica lumia ca guvernu DRAGNE I-SI BATE JOC DE OAMENI CU MINCUNA EU SUNT AHNDICAPAT GRADU II GRAV EU NU AM NICI O SCUTIRE NIMIC
  ASTEPT RESPUNS URGET

  • … cei de la „filiala de vanadoare si pescuit ” ti-au retinut banii probabil ca o contributie de membru al acelei asociatii. N-are de a face nici Dragnea, nici Johannis si nici macar Baselu’ cu treaba asta, e hotia teparilor de la Asociatii

 4. Buna ziua,
  Va rog sa ma lamuriti si pe mine pentru urmatoarea problema:
  Respect Constitutia si legile tarii drept pentru care doresc sa practic pescuitul recreativ in legalitate, in acest sens, va rog sa-mi spuneti procedura de obtinere a unui permis de pescuit recreativ, doar pentru raul Barzava din judetul Timis si ce taxe trebuie sa achit si unde!?
  Astept raspunsul d-voastra.
  Multumesc ptr.intelegere si colaborare

 5. Astazi am fost chiar la sediul ANPA Bucuresti sa vad care este situatia permiselor pe 2018.
  La receptia cladirii am fost intampinat de un paznic care mi-a pus in fata o foaie A4 pe care nu m-a lasat sa o fotografiez si pe care scria ca numarul de permise alocate pentru 2018 (70.000 la numar) a fost epuizat. Mai scria ca in 2018 au fost eliberate dublu fata de permisele din 2017 (cand s-au dat, zic ei, 35.000). In prezent s-a atins un numar maxim de pescari in tara asfel incat sa nu fie afectate bazinele si pupolatia piscicola din tara…No comment.
  Pentru ca nu am fost lasat sa mai urc la birourile ANPA am sunat la ei la numarul 0374. 466.139 si un domn mi-a explicat ca nu mai sunt permise si ca in prezent ei fac demersuri ca sa se suplimenteze numarul de permise pentru anul 2018 dar nu exista nici o garantie ca asta se va intampla.
  Intre timp m-a indrumat sa apelez la AGVPS si sa obtin (pe bani) permis alb si sa merg sa pescuiesc evident pe baltile concesionate de ei.
  ATAT!

 6. Sal mi-am vizat permisul de pescuit pe 2018 in Craiova și pentru cel de dunăre nu am ajuns sa-l iau și din câte am înțeles nu se mai eliberează în situația de față noi cei care nu am apucat ce facem pescuit in cada?

 7. Salutare,poate stiti ca s-a sistat emiterea de permise albastre anpa.Prin urmare noi cei care nu am reusit sa ne procuram acest permis nu mai putem pescui in zone neconcesionate si suntem obligati sa renuntam la hooby-ul nostru sau sa ne afiliem la o filiala ajvps care are zone concesionate ori sa pescuim pe iazuri pe care platim taxe aberante si care sunt la distante mari.Adio pescuit legal,traiasca braconajul!

 8. Dar , de unde mai poti procura un permis de pescuit sportiv – model ANPA 2018 , pentru fluviul Dunarea , cand pe cei din MINISTER nici in cot nu-i doare , ca la ANPA judetene nu mai sunt cartoane sau permise ! Vin pescarii sportivi din tot judetul ( veniturile si asa mici , sunt cheltuite pe deplasari inutile si ineficiente ) , in orasele resedinta de judet si pleaca acasa tot fara permis de pescuit pe 2018 ! CEI DE LA MINISTER DORM SAU NU LE PASA DE MAREA MASA DE PESCARI ? Votati-i in continuare .

 9. Eu am viza ajvps la Radauti si de o luna ma chinui sa scot permis anpa albastru de la Botosani si aflu tot timpul ca nu sunt permise.Acum daca socotesc benzina consumata la patru drumuri vizam permisul pe Botosani si pescuiam la ei legal .

 10. Pe judetul Suceava unde pot cotiza pentru permisul de pescuit am înțeles că ajvps Suceava nu mai au dreptul de a elibera permise iar cei de la ajvps spun că su dreptul pină la toamnă cînd merg la ajvps iei spun că permisele eliberate de anpa nu sunt valabile cînd merg la anpa iei spun că cele de la ajvps nu sunt valabile nu știu ce să mai cred mă poate lamuri cineva va rog

  • Pentru cel albastru nimic. Pentru cel alb vezi ce asociatie are contract cu ANPA pe apele unde vrei sa pescuiesti si apoi vezi ce tarife/regulament are acea asociatie referitor la elevi.

 11. Sunteți niște [editat] de oameni în Mehedinți suntem pe 60% care nu avem permise de pescuit.Ce facem daca nu eliberați nici cu bani nu ne dați permise.Pe data de 28 sunteți liberi dece nu eliberați marțea daca aveți liberSutem o țară care suntem conduși numai de [editat]

 12. Va spun eu cum sta treaba !!Scurt si la obiect.Acesti indivizi au tot interesul sa nu elibereze acele hârtii albastre non-valoare ca pescarii sa încalce regulamentul iar ei sa poata sa aplice amenzi astfel bugetul lor devine o afacere profitabilă pt anul acesta ca de la anul nu mai plătim deloc preferând să merg doar la bălți particulare .Ce program este acesta cu eliberare de permise doar în zilele de LUNI ale saptamani.?Bai mizeriilor pai voi doar Lunea munciti ?Domne sunt pe teren ca sa-i amendeze pe pescarii cu permis plătit dar fără un carton.Pai bai panaramele dracu vreau sa va vad zilnic după ,cum scoateți cu jandarmii plasele braconierilor Si aplicați amenzi.

 13. Continua bataia de joc la adresa pescarilor din Bucuresti. Ieri, 14 mai, am stat la coada pentru permis de la ora 8:30 pana la ora 11:00. Dupa atatea luni de eliberat permise, dupa atatea reclamatii ale pescarilor, dupa tot ce s-a scris in presa, pe siteuri, pe emailuri, pe facebook … ANPA nu a luat nicio masura. Bataie de joc!!!

 14. Bataie de joc in Timis. Coada de 50 de persoane, e deschis doar luni, vin cam 80 de carduri ANPA. Si cum fiecare persoana mai are si permisele prietenilor…va dati seama ce iese… Si ultima zi din aprilie probabil nu lucreaza ca vine 1 mai. Nu inteleg de ce nu se elibereaza online. Am obtinut online de la Politia de Frontiera Dolj anul trecut PG-ul in doua zile. Bravo lor ! Astia de la ANPA ne transforma pe toti in infractori.

 15. Am permis anpa albastru 2018, și doresc să vă întreb dacă am voie sa pescuiesc pe lacul Mogoșoaia fiind al primăriei Mogoșoaia. Tiberiu

 16. Niste ordinari de ce au trebuit sa complice atat lucrurile? Era foarte simplu cand era taxa de pescuit 30 ron si aveai permis anpa cu care puteai pescui oriunde cu exceptia delta dunarii fara sa depindem de hotii ordinari de la ajvps care cer o gramada de bani pt a fi membru cu toate ca nu au miscat un deget pt a intretine locurile de pescuit ba mai mult pazesc braconierii ca nu cumva sa ii prinda cineva in timp ce baga setcile

 17. Eu am vizat la ajvps(taxa 160 lei) si apoi aflu ca nu are concesionata asociatia nici o zona.Am primit doar un cartonas alb cu antentul ajvps si mi sa spus ca pot pescui.Pescuiesc legal de vreo 38 de ani si de fiecare data am vizat la ajvps ,dar asa brambureala ca in acest an nu a mai fost .Am cautat sa vad cand se atribuie concesiunile din a doua sesiune pe saitul anpa dar pauza nu exista .Ca sa scot carnetul albastru trebuie sa merg 200km,sa pierd o zi.Nu era mai bine sa platim o taxa de pescuit cum am mai platit si cu acea chitanta sa pescuim legal in toata tara fara sa stam la mana celor de la anpa care oricum nu verifica in teren popularile sau igenizarea zonelor sa nu mai spunem ca malurile raurilor sunt pline de balarii .Cu ani in urma cei de la Apele Romane curatau malurile.Cand oare vom putea pescui linistiti fara sa umblam km pentru o viza?9

 18. Romania tara tuturor aberatiilor. Deci eu trebuie saintru pe 50 de site-uri diferite de ajvps, apoi pe inca 200de site-uri ale asociatilor, care defapt nici nu au site-uri, ca sa citeste niste aberatii, proiecte de lege, tampenii legale, si/sau informatii incomplete….DOAR ca sa aflu daca un jeg de lac sau rau are asociatie pe el ?

  Ce-i jegul asta tipic romanesc ? Ce-i jegosenia asta de concesionare ? Asa aberatie nu se putea conpece decat in Romania.

  In Anglia intru pe site la guvernul britanic si platesc in 2 minute cu un card si apoi am licenta de pescuit in toata tara. Dar in Romania trebuie sa caut eu pe fiecare asociatie in parte, sa ”depun dosar” sa astept 10-15 etc zile…ce-s aberatiile astea comuniste ? Punctaje pt asociatii, termene de concurs/licitatii luciu apa ratate ? Cum adica ”licitatia nu s-a incheiat la termen” ? Pai ori e cu termen ori fra ? Isi face fiecare asociatie de cap ? Depune dosar cand vrea ? Si intre timp pescarii trebie sa caute pe net 15000 de siteuri sa afle daca un rau/lac e concesionat?

  Concesionat pe zero lei, ca doar si-a cumparat fiecare tara privata acum…au construit ei tara asta ca acum s-o inchirieze bucata cu bucata. E un furt pe fata, un smen de 2 lei…O tara comunista pana in maduva oaselor.

 19. Din cele citite pana acum nu am inteles mare lucru.Intrebare simpla pentru AJVPS :Sant pensionar ,sint membru AJVPS de la 8 ani(respectiv de 58 ani-am platit permisul anual) , iar acnm am 66 ani.Cat trebue sa platesc acum pentru a putea pescuii sportiv de agrement pe raul Siret si Moldova ,rauri aplopiate (limitrofe) orasului Roman – unde si locuesc.Cu acest permis pot pescui si pe alte luciuri de apa din tara ?

 20. Buna ziua !
  AJVPS Olt a concesionat zona barajelor pe raul Olt (conform tabel).
  Stie cineva daca pe cursul acestui rau, se poate pescui cu permisul albastru 2018?
  multumesc.

 21. Am citit cu atentie si regulamentul ANPA ,dar si comentariile pescarilor…Ori sunt eu greu de cap ori ma las de pescuit,sa nu ma trezesc dracului in puscarie sau cu cine stie ce amenda… Insasi ANPA,afirma „de regula ,posesorul cardului alb,nu ar trebui sa aibe nicio problema ..”Am sau nu am,pot sa pescuiesc in toata tara sau nu ? Plec vineri seara la pescuit,pana duminica seara ,unde ma pot interesa ,daca voi avea probleme sau nu ,sau trebuie sa intru pe saiturile tuturor judetelorAJVPS ,care nici ele nu spun mare lucru ? Ex. AJVPS Mures ,spune: Art 4 al 2 ” Se suspenda incepand din 101 2018,reciprocitatea cu alte asociatii de profil ” si atat.In aceste conditii trag concluzia ca permisul meu si cardul alb este valabil doar in Jud Mures ???!!!!

  • Citat din „Punctul de vedere al AGVPS cu privire la asociere”, punct de vedere ce poate fi citit integral pe siteul http://agvps.ro/interventii-ap/conditiile-acordarii-reciprocitatii-la-pescuit/

   „… suntem în drept să atenţionăm pescarii recreativi sau sportivi extrem de egoişti precum şi reprezentanţii asociaţiilor acestora din anumite judeţe/municipii (Făgăraş, Sălaj, Maramureş, Mureş etc.), că nerespectarea
   principiului reciprocităţii, prevăzut în lege şi statut, contravine însuşi interesului propriilor pescari recreativi, cărora le îngrădeşte posibilităţile de a pescui convenabil în alte zone decât cele contractate de asociaţia al căror membru sunt, dar şi asociaţiilor lor, fiindcă le lipsesc de aportul financiar al membrilor altor asociaţii afiliate, care doresc să pescuiască doar temporar în zonele contractate de asociaţia în cauză. Mai presus de toate, afectează însă, coeziunea pescarilor asociaţiilor afiliate şi spiritul lor de camaraderie.
   De la nivelul conducerii AGVPS din România, singura care are meritul de a fi reuşit să convingă conducerile MADR şi ANPA să încheie contracte de exploatare durabilă a resursei acvatice vii cu asociaţiile de pescari recreativi, apreciem că se impune analiza cu atenţie şi responsabilitate a problemei generate de asociaţiile care, „după ce şi au văzut sacii în căruţă” nu mai ţin seamă de reciprocitatea prevăzută de lege şi statut,
   susţinând, în mod absolut aberant, că peştele din habitatele piscicole contractate, de asociaţiile în cauză, ar fi doar al lor. Unii susţin chiar că pescarii care vin din alte judeţe le-ar prinde „peştele lor”, din „apele lor”. Toţi par să uite că peştele din habitatele piscicole naturale este bun public şi că circulă liber, în susul şi josul apelor, dintr-un judeţ în altul şi dintr-o ţară în alta, când apele tranzitează frontierele, fără nici un fel de
   oprelişti. Nu detaliem eroarea în care se găsesc astfel de pescari extrem de egoişti şi reprezentanţii asociaţiilor care îi susţin şi nici posibilitatea anulării a tot ceea ce s-a realizat până acum, în interesul tuturor pescarilor recreativi din România, în condiţiile adoptării unor decizii meschine nelegale şi nestatutare, care pot nemulţumi marea masă a pescarilor recreativi cotizanţi din ţara noastră.
   Insistăm însă, ca nimeni să nu se grăbească să ia astfel de decizii egoiste mai înainte de Congresul AGVPS din 2018, când ni se oferă prilejul de a decide democratic, împreună, cum este mai corect şi benefic să procedăm în interesul majorităţii pescarilor recreativi din cadrul asociațiilor afiliate. Fiindcă viitorul pescuitului recreativ în România şi posibilitatea realizării unor protocoale de reciprocitate cu asociaţiile de pescari recreativi din ţările vecine va depinde de ceea ce vom decide raţional, cu acel prilej sau mai târziu, în acest sens.”

 22. deci pentru pensionari ,pescuitul este gratuit, cu conditia sa te inscri la o asociatie unde pensionarul trebuiesa plateasca, daca iesedin raza agentiei respective ,mai platesteo supra taxa. FIR INTINS PENSIONARI.AVETI GRATUITATE ,NU GLUMA

 23. pe vremea lui Ceasca,era doar AGVPS.Scoteai permis de pescuit sportiv valabil in toata tara.
  ,era si atunci exceptata biosfera ,sau unele ape de munte ,unde erau permise speciale.Acum nu mai intelegi nimic,in fiecare an se schimba ceva si nu in bine!

 24. La AGVPS Dolj permisul de pescuit alb te costa 3 lei.Si inca 3 lei ca sa se ocupe ei de dus si adus actele de la pol. de frontiera pentru autorizarea pescuitului pe granita doljului.

 25. Drobeta-Turnu-Severin: nu exista formulare pentru permise, nu se elibereaza nimic la ANPA.
  Politia de frontiera nu le considera valabile pe cele din 2017 si iti spun ca esti in contraventie. Cei de la ANPA habar nu stiu cand o sa vina noi formulare pentru permise.

 26. Ceea ce face ANPA este obataie de joc. Stai la coada 5 ore sa obtii un permis care nu inseamna nimik.
  Sincer, nici nu sunt sigur ca ceea ce fac ei este constitutional. Adica faptul ca dau ol ege care te obliga sa ai un act doveditor dar iti limiteaza posibilitatea sa poti obtine acel act.
  Dar bineinteles: pentru ca isi permit. De ce? Pentru ca suntem PROSTI!
  De ani de zile avem aceeasi prostie ci permisele pentru Dunare.
  Nu suntem in stare sa ne asociem si sa-i fortam intre in lumea civilizata.
  In Ungaria iti ie permis delaorice chiosc (vineta)
  La noi e ca pevremea lui Ceasca: rationalizat.

 27. Va salut dragi colegi pescari. Am fost eu azi sa iau permisul albastru. Eram cel putin 100 persoane la coada.
  Noroc cu un tovaras de suferinta caruia i-am lasat o copie dupa buletin pe care am scris ca-l deleg sa-mi ridice permisul de pescuit si am semnat. Merge si asa.
  De dimineata cand am fost eu, ora 9, este mai aglomerat ca se opreste lumea in drum spre munca. Amicul meu a stat azi 4 ore.
  Programul pentru permise pentru sediul din Str Transilvaniei, nr.2, sectorul 1, Bucuresti este numai lunea orele 9,30 – 12,30

 28. Hei v-ați bucurat anul trecut când daddy a eliminat taxa de pescuit de 30 lei? Cu chitanță de la finanțe te duceai la PFrontiera și gata.aveai PG.Oare e întâmplător că ajvs profita fara sa facă nimic?Anul trecut aveam Nr de la poliția de frontieră peste 4500.Luati și înmulți cu 200 lei taxa pe 1018 pt Prut și vederi ce iese.JAF fara precedent și legal

  • CU ALTE CUVINTE ,,ÎN ROMÂNIA DE AZI CA SĂ POȚI SĂ MERGI LA VOT OBLIGATORIU VREI NU VREI TREBUIE SĂ FI MEMBRU DE PARTID .ALTFEL NU POȚI INTRA ÎN SECȚIA DE VOTARE ,, TRĂIM ÎNTR-O ȚARĂ DEMOCRATĂ ȘI MEMBRĂ UE. NE OBLIGĂ SĂ DEVENIM ȘI NOI BRANCONIERI

 29. Filialele Ajvps, au sau nu au obligatia de reciprocitate pentru membrii din alte judete? Poate cineva sa ne spună daca in statutul AGvps este prevăzută reciprocitatea intre filiale?

 30. Toate bune si frumoase.Se pare ca incet ,incet ,incepe si la noi in tara sa se puna putina ordine in ceea ce priveste pescuitul recreativ insa ar mai fi de rezolvat urmatoarele probleme:
  – ANPA sa fie mai atenta in datele pe care le publica pe saitul lor,si aici ma refer la necesitatea reactualizarii listelor pe regiuni care sa corespunda cu realitatea si nu cele care sunt la ora actuala publicate pe saitul lor iar aici as da ca exemplu situatia din judetul Hunedoara unde pe saitul ANPA apare castigator APS Banaceanca cand de fapt adevaratul castigator este APS Pro Pescar,creindu-se astfel confuzie care a permis,de exemplu, unui”smecher” sa fraiereasca cateva zeci de pescari si sa le ia banii,promitand-ule permise albe dar de fapt le va da doar muie .
  -ANPA sa aplice cu fermitate masuri impotriva acelor asociatii care nu se achita de obligatiile asumate prin contract si anume efectuarea cat mai des a controalelor cu personal inarmat propriu ,care sa verifice metodele de pescuit ale pescarilor ,a sculelor folosite de acestia ,astfel incat sa fie eliminate „parasutele”,pripoanele.varsele,aparatele cu curent electric si alte cele,precum si respectarea retinerii doar a pestilor care au dimensiunile inscrise in carnetele de membru a pescarilor.
  -ANPA sa verifice efectuarea lucrarle de ecologizare a luciurilor de apa concesionate care la ora actuala arata groaznic.
  – ANPA sa verifice pe teren si nu din birou repopularile cu peste efectuate de Asociatii .
  Numai asa se vor putea obtine rezultatele scontate altfel va fi doar o apa de ploaie.

  • Hai mai bine sa-ti zic eu cum se face treaba cu cap, nu pe model romanesc tampit. In Anglia intri pe site la guvern, platescu cu cardul in 2 minute, 7 lire pe an adica 35 lei, si apoi primesti prin posta licenta de pescuit valabila pe toata tara. Gata.

 31. La inceputul anului 2018 am mers la avps si am solicitat un permis anpa pt a merge la pescuit pe un anumit luciu de apa, dar raspunsul a fost ca nu au venit permisele cele albe. Din anumite motive nu doresc sa devin membru al acestei asociatii. Am sugerat doamnei de la avps ca atunci sa achi pe baza de chitanta contravaloarea privind accesul la luciul de apa respectiv si a spus ca nu se poate. Deoarece in prezent nu se percepe taxa pt permis de pescuit, dovada achitarii taxei este chitanta cu toate datele. E posibil, deoarece carnetele anpa pt 2018, vor veni doar in toamna.

 32. Teoretic, pentru a putea pescuit in apele concesionate din toata tara iti trebuie permis ANPA alb eliberat de o asociatie al carei membru trebuie da devii, stiind ca functioneaza principiul reciprocitatii. Ramane sa alegem o asociatie al carei membru sa devenim (cu plata cotizatiei si altor „dari”), in functie de costuri sau distanta de unde locuim sau orice alte principii personale.
  Pentru Dunare si M.Neagra e clar : permis ANPA albastru gratis eliberat direct Agentie.
  Pentru Delta Dunarii permis de pescuit gratis eliberat de pe situl: http://www.ddbra.ro sau de la automatele din zona; aici mai trebuie si permis de acces in rezervatie, cu plata , (gratis pentru unele categorii) obtinut in acelasi mod.
  Pentru pescuit pe frontiere trebuie si avizele de la Pol.de Frontiera din zona.
  Cu toate astea putem pescui oriunde in apele Romaniei, mai putin cele private si cele din gestiunea altora Agentii, Institutii, Regii.
  Cam asa vad eu cum sta treaba cu pescuitul in apele statului , cu rezerva de a gresi in umele privinte sau a fi incomplete informatiile.

  Fir intins, stimati colegi pescari!

  • Se pare ca asociatiile care au contracte de atribuire dreptului de utilizare a resurselor acvatice vii prin pescuit recreativ incheiate recent cu ANPA au voie sa perceapa taxe de pe pescarii nemembrii si au dreptul (nu obligatia) sa incheie acorduri de recipriocitate cu alte asociatii (poate ne poate lamuri cineva mai exact legat de aceste contracte) :

   V. VALOAREA CONTRACTULUI ȘI MODALITĂȚILE DE PLATĂ
   5.1. Valoarea anuală a contractului este cuantificată ca fiind un procent de 25% aplicat la suma cotizațiilor de membru încasate statutar de Beneficiar de la membrii săi pescari recreativi înregistrați precum și un procent de 25% aplicat la sumele încasate de către Beneficiar de la nemembrii cărora li se acordă dreptul de pescuit pe zona/zonele de pescuit în baza regulamentului propriu al asociației care are încheiate contracte de utilizare a resurselor acvatice vii în scop recreativ pentru zona/zonele de pescuit recreativ solicitată/solicitate de aceștia.
   6.1.2.Drepturile Beneficiarului
   a)să elibereze permisele de pescuit recreativ emise de Administrator pentru membrii Asociației și să permită accesul în zona/zonele de pescuit și a nemembrilor, cu respectarea Regulamentului propriu al Asociației;
   b)să încheie acorduri de reciprocitate cu celelalte asociații de pescari în scop recreativ legal constituite
   Sursa : : http://www.anpa.ro/wp-content/uploads/file/Pescuit%20Sportiv/Contract%20_utilizare_RAV_recreativ_Anexe.pdf

 33. Pentru anul 2018 s-a deschis larg si legal poarta braconierilor.De ce sustin acest lucru,deoarece in ordinul 60 din Martie 2017 este stipulat ca luciul de apa poate fi concesionat unor asociatii de pescari.Anul trecut am fost sa pescuesc pe Dunare in diferite zone.Cu toate ca aveam documente in regula in zona Calarasi Oltenita Teleorman am fost agresat de asa numitii concesionari ai lucioului de apa.Am facut cunoscut faptul ca acestia goneau oamenii de la pescuit sportiv recreativ pentru a putea efectua braconaj in voie.Ca pescar am solicitat celor care au venit sa-mi prezinte documentul prin care au concesionat luciul de apa,moment in care au devenit agresivi. Nococul meu si al sotiei a fost ca am avut ciinele cu noi care este dresat sa ne apere,alfel cred ca zaceam astazi pe fundul Dunarii.Despre politia de frontiera ce sa spun trec pe Dunare in sus si in jos din an in paste,iar pe mal nu am intilnit decit o singura data in zona Giurgiu.Nu au telefoane de urgenta ca in cazul in care un pescar corect sesizeaza o neregula sa poata apela si anunta actele de braconaj.An asteptat sa aflu daca in 2018 vor reglementa situatia pentru ca plingeri din partea pescarilor au fost facute o multime. Se pare ca cei ce vor sa poata bracona in voie(pentru ca daca politia de frontiera controleaza ei au luciul de apa concesionat) au relatii sus puse. Deasemeni mai am o intrebare cit de constitutional si legal este sa concesionezi luciul de apa ? banuesc ca nimeni nu a pus o astfel de intrebare poate o vor pune anul acesta.

 34. NEICA PRECIZATI CEVA LAMURIT CA NU VIN DE LA BAIA MARE SA IAU PERMIS IN BUCURESTI CA SA PESCUIESC IN PRUT ! NU VEDETI CA ATI AIURIT TOATA LEGISLATIA CU PESCUITUL SPORTIV 1 AIA DIN OLT ISI FAC DE CAP . PESCUIESC DE 50 DE ANI DAR DOBITOCENIE CA ACUM N-AM VAZUT NICIODATA !

 35. Da ,daca sunt din Vatra Dornei ,trebuie sa pescuesc ilegal,asociatii lipsa (nu au intrunit punctajul ) ajvps Lipsa ,desfiintat de imparatul Goicea de la Suceava . Permis ANPA sunt dar trebuie sa fac citeva sute de Km sal ridic (asta insemnind timp si bani ca i-ti poti viza N permise) .Daca vrei sa faci o asociatie aici la V Dornei te lovesti de un labirint. OARE CIND VOM FI SI CU PICIOARELE PE PAMINT .La teorie stam perfect ,dar ne omoara practica.

 36. Sa-i vezi pe aia de la ajvps Sibiu ce abereaza:
  Cotizatie membru -50 lei/an + Contributie pentru repopulari si paza fond piscicol – 90 lei/an + 2 zile de munca in folosul asociatie !!!????. Daca nu le prestezi, platesti 100 lei/zi :))))

  Asta pt membi. Pt cei „Straini”:
  O zi de pescuit = 25 lei
  10 zile = 100 lei
  Un an = 450 lei

  Ce o insemna pt ei „Straini” ? citez: Persoana care nu doreste sa devina membru.
  Domnilor, o sa-mi fac permis la un alt ajvps (mai normal la preturi si pretentii) care are contract cu anpa. Si o sa iau carnetul ala mic si alb care imi da dreptul sa pescuiesc gratis in Sibiu, in baltile voastre. Pentru ca ajvps-urile sunt asociate si trebuie sa respectati reciprocitatea cf legii. Va pupa Jean!

 37. Sunt din dambovita si mar interesa sa imi fac permis de pescuit pt dunare ,dar vreau sa stiu daca se face si onlain. Nu am cum sa ajung in bucuresti sau in costanta ,mentionez ca lucrez in cursul saptamani

 38. Salut pescari.
  Articolul este destul de clar si cred, sper, ca asociatiile isi vor lua mana definitiv de pe Dunare si principalele rauri, unde nu au investit niciodata nimic.
  Pentru cei ce nu au inteles (mai puneti mana si cititi), pentru Dunare , permisul este eliberat direct de catre ANPA.

  • Auzi…pescarule…eu vreau sa pescuiec, este un drept al meu…nu sa citesc. Nu cunosc cu ce te ocup,i( dar banui,)cat de citit esti treb sa stii ca Prutul este tot pe granita.

 39. adică nu mai poți pescui liber în țara ta, că trebuie să te duci să te căciulești la nu știu ce asociație, care are un nu știu care subcontractor, apoi să te prezinți la București dacă vrei permis de Dunăre…Ce vorbești d-le, îți piere cheful de pescuit și-ți vine să-ți rupi bețele!

 40. La ANPA Bucuresti se elibereaza permis/2018 pentru „Pescuitul recreativ a oricaror specii de pesti si alte vietuitoare acvatice vii din Dunare si bratele sale, Marea Neagra si habitatele piscicole naturale necontractate de asociatiile de pescuit cu respectarea OG 23/2008 cu modificari si completari prin Legea nr. 317/2009…. „.
  Ghilimelele sunt pentru ce scrie pe permisul din 2018 pe verso.
  Confirm – e suficient CI + copie, permisul este gratuit, se elibereaza pe loc, personalul foarte amabil (ma refer la Bucuresti, in alta parte nu cunosc).

 41. La ANPA Bucuresti programul de eliberare permise pentru Dunare este luni de la 8:30 la 14:00.
  Trebuie sa te prezinti cu CI +copie. Pemisul este albastru si este gatuit.

 42. vreti PG? nimic mai simplu…viza 200 ron de la AJVPS pe 2018 depusa la pol de frontiera cu cererea si in 10 zile lucratoare l aveti…..cu o conditie, treb sa asteptati sa treaca data de 15 ianuarie, cica nu au cartoane ANPA…nimic mai simplu
  sper sa nu apucam 1 aprilie
  fir intins

  • Pescuiesc in raul Prut ,m-am interesat la AVPS Iasi cat costa permisul pe anul 2018 ai mi-au raspuns ferm ca 160 ron.Anul trecut tot la AVPS Iasi ca pensionar am achitat 40 ron. Ma intreb sau va intreb pe dv. ce face AVPS pentru raul Prut care este granita europeana .(Locuitorii de pe malul Prutului nu merg la pescuit in alta )

 43. Pentru luciurile de apa neatribuite catre diverse asociatii de pescari nu se mai elibereaza permis ANPA de pescuit recreativ pentru 2018? Vad ca varianta asta nu se spune nimic in articol ///

   • Ba zic ! Cititi cu atentie capitolul „Iata pasii de urmat”, veti vedea stipulat la punctul 2, urmatoarea observatie : … „Permisul ANPA albastru. In Ordinul 60 se precizeaza ca permisul ANPA eliberat direct de ei, este valabil pentru Dunare … Marea Neagra si HABITATELE PISCICOLE NATURALE NECONTRACTATE DE ASOCIATIILE DE PESCARI RECREATIVI. Deci … ZICE, dar sa citim tot comunicatul.

  • Pe Olt , in special zona Drăgășani, nu ai nevoie de permis. Cum de altfel nici rudarii din colonia Drăgășani , nu au autorizație. Dar ai avea nevoie de protectia d-lui pălărios, Panaitescu și de protectia jandarmilor. Atât a celor din Rm Vâlcea cât și a celor de la Scornicești. Tâlharii ăștia păzesc rudarii sa nu fie prinși de ANPA zonal- TURNU SEVERIN.

 44. Bun, clar. Deci 3 acte: carnet membru + 2 ANPA. Imi trebuie portdocument special pentru actele de pescuit….
  Imi doresc ca pe site-ul anpa sa fie liste pe zone cu asociatiile autorizate. Sa fie ceva clar pt toata lumea. Sa deschid lista si sa zic: pentru Maramures este asociatia x. Clar!
  Imi doresc …

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

Canalul de legatura intre Lacul Obretinul Mic si Canalul Lung din Delta Dunarii

Canal Obretinul Mic – Canalul Lung

0
Canalul de legatura intre Lacul Obretinul Mic si Canalul Lung din Delta Dunarii. Galerie fotografii Canal Obretinul Mic - Canalul LungAmplasarea pe harta Canal Obretinul Mic...

RECOMANDAM