duminică, 21 aprilie 2024
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
AcasăLegislatie pescuitPermisul de pescuit ANPA 2012

Permisul de pescuit ANPA 2012

A aparut Ordinul nr. 297 din 28 decembrie 2011 pentru modificarea si completarea Ordinului ministrului agriculturii si dezvoltarii rurale nr. 15/2011 privind conditiile de practicare a pescuitului recreativ/sportiv, regulamentul de practicare a pescuitului recreativ/sportiv, precum si modelele permiselor de pescuit recreativ/sportiv.

Actul a intrat in vigoare pe data de 05.01.2012

Nu sunt modificari fata de Propunerea de Ordin enuntata mai jos. Puteti consulta integral actul in sectiunea Legislatie.

Despre permisele de pescuit ANPA pentru anul 2012 putem spune deocamdata ca ANPA a postat pe siteul propriu o Propunere de ORDIN pentru modificarea si completarea Ordinului ministrului agriculturii si dezvoltarii rurale nr. 15/2011 privind conditiille de practicare a pescuitului recreativ/sportiv, regulamentul de practicare a pescuitului recreativ/sportiv, precum si modelele permiselor de pescuit recreativ/sportiv.

Conform respectivei propuneri se doreste modificarea urmatoarelor:

1. La articolul 2, alineatul (2) se modifică şi va avea următorul cuprins:

„(2) Asociaţiile de pescari sportivi pot elibera permise de pescuit recreativ/sportiv numai după obţinerea autorizaţiei de pescuit recreativ/sportiv, pe baza listelor nominale depuse la ANPA şi a documentelor prevăzute la art. 5, alin. (3);”

2. La articolul 3, alineatul (2) se modifică şi va avea următorul cuprins:

„(2) – Permisul de pescuit recreativ/sportiv este un document cu regim special, înseriat, nominal, netransmisibil, tip card plastifiat, valabil în toate habitatele piscicole naturale cu excepţia Rezervaţiei Biosferei Deltei Dunării;”

3. La art. 3, după alineatul (2) se introduce un nou alineat, alin. (3) care va avea următorul cuprins:

„(3)–Pâna la emiterea noilor modele de permise, permisele de pescuit recreativ/sportiv eliberate în anul 2011 sunt valabile și în anul 2012.

4. Articolul 4 se modifică şi va avea următorul cuprins:

„Art. 4. –Permisele de pescuit recreativ/sportiv se vizează anual, cu condiţia achitării anuale a taxei stabilite prin Hotărârea Guvernului nr. 1016/2008 privind cuantumul taxelor de licenţiere şi autorizare în pescuit şi acvacultură. Modelul permisului de pescuit recreativ/sportiv este prevăzut în anexa nr. 1 la prezentul ordin;”

5. La articolul 5, alineatul (3) se completează și va avea următoarul cuprins:

– ” acordul administratorului/custodelui ariei naturale protejate, după caz.”

 sursa www.anpa.ro

Pe scurt:  permisul de pescuit ANPA 2012 va fi tiparit in alta forma (tip card plastifiat), aceasta insemnand aparitia lui undeva in perioada martie-aprilie 2012 (asta in cel mai optimist caz), dupa publicarea in MO a modificarii Ordinului 15/2011 si celelalte demersuri legale (licitatie pentru tiparirea lor etc). Pana la aparitia permisului pe 2012,  cel eliberat in 2011 va fi valabil. In Delta Dunarii permisul ANPA nu este valabil.

Pentru noutati vizitati periodic acesta pagina unde ca in fiecare an vom actualiza periodic informatiile pana la definitivarea conditiilor de pescuit cu permisul ANPA pentru anul 2012.

ULTIMELE ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

Agenția Descoperă Delta Dunării.

Descoperă Delta Dunării – 20 de ani de experiență în Delta Dunării

3
20 de ani de experiență în turismul sustenabil în Delta Dunării reprezintă un motiv de mândrie și recunoaștere pentru Agenția Descoperă Delta Dunării.În 20 de ani, echipa a reușit să transforme o frumoasă pasiune...

142 COMENTARII

 1. daca sunt din constanta si de o perioada de timp stau in bucuresti dar nu am mutatie.
  in acest caz sunt obligat sa merg in constanta pentru permis sau pot sa-l scot aici in bucuresti?????
  daca stie cineva ceva legat de acest lucru si ar raspunde ii sunt profund recunoscater.

 2. CUM PROCEDAM PENTRU VIZA PE 2013 PENTR U PERMISUL ANPA MENTIONEZ DOAR PE ACESTA IL AM (SE PUNE CEVA PE PERMIS SA U LA ORICE TREZORERIE DIN TARA POT PLATI) MULTUMESC

 3. ‘- ce trebuie sa fac sa pot pescui in delta (RBDD)?
  – unde trebuie sa ma adresez? cum sa procedez?
  – pescuitul in RBDD este conditionat de detinerea permisului ANPA sau nu?
  – imi trebuie si permis de acces si permis de pescuit sportiv?
  – trebuie sa merg la sediile/filialele din jud. Tulcea sau pot proceda altfel?
  Sunt din Bacau.
  Multumesc!

 4. Ma poate informa cineva despre ultimele modificari la OUG.23/2008 in ceea ce privesc contraventiile si infractiunile? S-au introdus noi contraventii in cuprinsul legii? Daca da, care sunt aceste si nr. actului normativ care a adus modificarile. Multumesc.

 5. Sunt posesor de permis ANPA el. 2012 si ma intereseaza o autorizare pe 3-6 zile in delta.Cum se procedeaza şi cine o elibereaza eventual şi cat costa?

 6. salutare.si-a scos cineva permis pe 2012? ma intereseaza daca ati primit permisul pe loc, sau a trebuit sa mai asteptati o perioada…ca dee…sunt plasticate si nah…

 7. NU VREAU SA ADUC JIGNIRII NIMANUI DAR ESTE FOARTE NEPLACUT SA-TI CUMPERI SCULE DE PESCUIT SA INVESTESTII IN ACST MARET SPORT MAI MULT AL CELOR TRECUTII DE VARSTA A DOUA,TINERET,DOAMNE ,COPII,OAMENI BOLNAVI CARE MERG PENTRU TERAPIE ESTE SI CAZUL MEU CU PROBLEME DE HANDICAPMA DUC PE BALTA CU INSOTITOR DONU CU CHITANTIERU SA PLTEASCA CA STA PE BALTA AR FI DE ASTEPTAT SA SE TERMINE SI CU BRACONAJUL MAI ALES CA SE FACE PE FATA BINE INTELES CU POLITIA ALATURI.

  SA PLTESTII SI TAXE,DRUMUL PANA ACOLO LA LAC SI ACOLO CE SA VEIZII : NU AI CARNET PENTRU LUCIUL ACESTA CARE ESTE A LUI CUTARICA DUPA CE LA VIZA INTREB DACA POT SA MERG ACOLO,DACA MERG DIN JUDET AFARA ALTA TAXA A JUDETULUI RESPECTIV LA FATA LOCULUI SAU PARASESTII LOCUL, NU MAI ZIC DE CONTROALE SE BAT CAP IN CAP UNUI DE LA FILIALA ALTUI DE LA FILIALE FANTOME DAR CU ACCEPTUL STATULUI. PENTRU RESPECTUL FATA ACEST MINUNAT SPORT ,FATA DE BATRANII TARII,FATA DE NATIUNE NU PUTETII AVEA UN PIC DE RESPECT PE CARE NOI IL RESPECTAM POATE NE FACETII FERICITII SI PE NOI MURITORII DE RND NU NUMAI CEI CU BANI MULTII

 8. Tara cui mai e asta, daca mai toti vorbiti de braconieri care stau linistiti, nestingheriti de cei in drept? In zona Calarasi poti sa petreci zile frumoase la Dunare, dar peste nu vezi ! E drept ca acum cei care dau la „curent” te avertizeaza, sa nu intri in apa cand trec ei! Ca o consecinta, a disparut si puietul de peste, mai ales ca si Canalul Siderurgic a fost Inchis cu o plasa metalica de un ins bine situat si „curatat” de peste; adio caras, crap, stiuca, avat sau ce mai intra din Dunare…Pentru ce mai avem permise de pescuit ? Ca sa mai plecam de acasa.

 9. In cursul anului 2011 v-am solicitat sprijinul pentru stoparea braconajului pe firul riului Mures;a-ti trimis un inspector de la Cluj care nu a facut aproape numic,desi i-am sigerat a ma contacta pentru detalii,dar nu a facut-o,astfel a depistat un tigan la Suseni la brtaconat iar pe traseul Reghin-Gornesti,unde sint adevaratele probleme nici nu si-a facut aparitia,necunoscind nici topografia terenului.Ce aveti de gind sa faceti in perioada actuala de prohibitie,intrucit tiganii sfideaza in continuare trecind prin fata postului de politie si nimeni nu face nimic.Solicit a-mi raspunde pe aceasta adresa de email pentru a ma putea adresa in continuare mai departe in functie de ceea ce faceti dvs.din birouri.Va multumesc pescarii cinstiti din zona Reghin-Gornesti.Asteptam raspunsul!

 10. Sunt din Braila ma intereseaza daca organizeaza cineva concursuri de pescuit unde si in ce conditi. Am platit taxa de 30 lei la trez.si astept eliberarea permisului.

 11. ai dreptate laur cam asa se intampla.. dar totusi e bine sa ai si un permis;)).. pe mn m-au prins de vreo 3 ori:)).. acuma vreo 3-4 ani si de at am si stau linistit;)). plescuiesc fara nici un stres,,,

 12. buna sunt din suceava si pescuiesc fara permis pt ca aici filiala/jardarmi se au mana in mana k braaconieri si pe noi astia care dam la pluta de f… de ne indoaie …cand nu nu o sa mai fie braconieri pe apa atunci am sa imi fac permis am sa dau si 200 lei dak nu au sa mai dea astia k ecranele lor si cu tot

 13. salut
  Sunt din Bihor. Am si eu o nelamurire. Daca mi-am facut permisul de pescuit la o asociatie in Bihor si am si acel tichet ANPA pot sa pescuiesc si pe alte ape din Romania(ex. Mures,Prut,alte canale administrate de alte asociatii…etc) inafara de cele private?
  va multumesc.

 14. Atata vreme cat vom fi in Romania pentru mai marii nostri, votati de noi,TOTUL va veni prin surprindere,mai putin impozitele si taxele!!!!!!Asa ca,pe noi nu trebuie sa ne mai surprinda nimic de la domnii [..] care ne guverneaza

 15. Eu pescuiesc pe bratul Chilia, pe langa avizul Politiei de Frontiera ce alte acte imi trebuiesc si de unde le scot (daca se poate cit costa) Mulţumesc!

 16. am o nelamurire : de ce trebuie sa asteptam pana in martie aprilie tiparirea permiselor, „[aceasta insemnand aparitia lui undeva in perioada martie-aprilie 2012 (asta in cel mai optimist caz)]”,nu se stia din 2011 ca urmeaza 2012? sau la noi si anul care urmeaza vine prin surprindere?

 17. sunt bune aceste permise?.. pot pescuit pe tot felul de afluenti ai prutului sau de exemplu garele de langa iazul falticeniului.. sau pe apa sucevei?,,,

 18. 02.02.2012.Astazi s-a pescuit la copca pe gheata lacului de la Bicaz mai precis in zona motel Cristina la vreo 200 m de pastravaria din aceasta zona.S-a spart o plasa si au scapat din aceasta pastravarie mult peste,au fost prinsi la copca pastravi.

 19. Intrebare azi 02 martie 2012 ?

  Se poate pescui pe raul Suceava. La Luncusoara – s-a dus gheata?
  Multe multumiri ,

  cu recunostinta pescareasca Adrian Caramatescu

 20. Taxa saptamanala/lunara perceputa de asociatia care are in administrare luciul de apa unde doresc sa pescuiesc poate fi achitata doar la sediul asociatiei respective sau poate fi platita pe loc in momentul aparitiei organelor de control?

 21. Urmare a adresei dumneavoastra, inregistrata sub nr. 1403/23.02.2012 la Agentia Nationala pentru Pescuit si Acvacultura, in baza prevederilor legii 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public va informam:

  Permisul de pescuit este valabil in toate habitatele piscicole naturale din Romania. In zonele atribuite prin autorizatii de pescuit recreativ sportiv, unor asociatii se plateste o taxa de acces.

  Reciprocitatea intre asociatii se refera strict la anumite acorduri incheiate intre asociatiile de pescari care dau dreptul membrilor sa pescuiasca in zonele pentru care detin autorizatii.

  Raspuns ANPA nr.1403/28.02.2012

 22. Asociatiile nu au primit autorizatie pentru niciun sector de Dunare
  In acest context nu este nevoie sa platiti la AJVPS fiind suficient doar permisul ANFP si avizul PF

 23. Pentru pescuitul sportiv pe Dunare ( 2012 ) in zona Oltenitei este suficient permisul ANPA si viza PF sau trebuie sa am si cotizatia achitata ( viza ) la AJVPS Oltenita ? Multumesc.

 24. Toate informatiile necesare pentru obtinerea unui permis de pescuit ANPA, direct de la Biroul ANPA costa, pana la maxim 30 lei:
  www. braila.pro/social/1939-totul-despre-obtinerea-permisului-de-pescuit.html

 25. ati scris mai sus ca permisul costa 30 de lei.mie mi s-a cerut 80 de lei.va rog sa raspundeti pentru ce sunt acei 50 de lei?daca sunt pentru ce cred eu,adica pentru ca am carnet si sunt membru….ce trebuie sa fac sa inteleaga baietii de la asociatie ca eu nu vreau sa fiu membru???nu am nici un avantaj ca sunt membru,pt ca atunci cand merg la pescuit,in jurul meu tot o sa fie plin de braconieri,si atat timp cat nu se iau masuri,nu vreau sa platesc…………[va rog sa raspundeti la intrebare]

 26. COMUNICAT ANPA – 21.02.2012

  Posesorii permiselor de pescuit recreativ-sportiv pot practica pescuitul recreativ/sportiv pe toate habitatele piscicole naturale, cu excepţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării.

  Pe o zonă de pescuit autorizată, pescuitul recreativ/sportiv se poate practica atât de membrii asociaţiilor deţinătoare de autorizaţie de pescuit recreativ/sportiv cât şi de nemembri cu respectarea Regulamentului propriu al asociaţiei, iar pe zonele neautorizate pescuitul recreativ/sportiv se face numai pe baza permiselor de pescuit recreativ/sportiv emise de Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură (denumită în continuare ANPA), cu respectarea legislaţiei în vigoare.

  Asociaţiile de pescari sportivi sunt obligate să practice pe zonele autorizate pentru pescuit recreativ/sportiv tarifele aprobate de ANPA pe săptămână/lună/an şi să organizeze controale zilnice cu privire la verificarea modului de practicare al pescuitului recreativ/sportiv şi pentru a încasa taxe de pescuit la nemembri.

  Asociaţiile sunt obligate să permită accesul la resursele acvatice vii şi la pescarii nemembri, cu condiţia ca aceştia să achite tariful pentru pescuit conform Regulamentului propriu al asociaţiei de practicare a pescuitului recreativ/sportiv.

  Permisele de pescuit recreativ-sportiv se eliberează de ANPA nominal atât la persoane fizice cât şi la Asociaţiile de pescari sportivi care deţin Autorizaţii de pescuit recreativ/sportiv, prin structurile sale regionale.

  Cei interesaţi pot suna la sediile filialelor regionale şi la ANPA-sediul central din Bucureşti sau puteți accesa programul de primire documente şi eliberare permise de pescuit recreativ/sportiv, pe care-l ataşăm.

 27. tocmai am sunat si eu la asociatia prieteni pescari suceava sa vad si eu care e treaba cu permisele,si domnu de acolo mi-a zis ca pot merge oricand sa imi fac permisul de pescuit pe 2012…numai ca…am o problema cu pretul…..anul trecut am dat 80 de lei[50 permisu si 30 carnetul de membru],acum mi-a zis ca tot 80 de lei ma costa.WTF?ma fac iar membru?nu e vorba ca dau 30 de lei in plus,dar de ce sa ii dau?oricum banii astia intra in buzunarele celor de acolo.si pe bune ca daca ar pazii apele,as da 80 de lei pe luna,nu pe an.

  • Da da … are dreptate colegul care spune ca ar da 80 pe luna, numa sa fie apa controlata si curatata de setcari, ecranisti, tepari, si alte gunoaie. Cu placere as cotiza pentru o apa curata, dar astea-s visuri germane – Cele bune pentru simpaticii suceveni.

 28. sunt membru al AJVPS Tulcea si as dori sa stiu cum pot intra in posesia noului permis tip card valabil pe 2012 .O sa fie trimis la asociatie nominal sau va trebui sa achit intai taxele si dupa aceea se elibereaza?.Multumesc anticipat

 29. A N U N Ţ ANPA

  Incepand cu data de 07.02.2012 se pot depune la sediul Agentiei la Filialele Regionale si la punctele de lucru din teritoriu documentația necesară pentru eliberarea permiselor de pescuit de tip card, conform ordinului 15 cu modificarile și compleletările ulterioare (ord. 297/28.12.2011).

  Permisele de pescuit eliberate in anul 2011 sunt valabile până la eliberarea primelor permise de tip card.

 30. personal nu sunt deacord cu ,,pescuitul la stil smuls”, este totusi o prostie. Nu se poate numi pescuit sportiv, acel peste e scos cu japca din apa. As ruga pe mai amrii legiuitori sa nu permita acest tip de pescuit pentru nimic in lume, si as da pedeapsa maxima acelora care folosesc ,,pescuitul electric”, GENERATIILE URMATOARE NU VOR MAI BENEFICIA DE PUTINUL PESCUIT ADEVARAT CARE NEA MAI RAMAS SI NOUA , va rog din suflet sa luati masuri impotriva acelor pescari care practica acele stiluri.

 31. au zis ca se intrerupe pescuitul Industrial din 2012 sun foarte foarte curios daca fac asta dar nu prea cred dar sa vina militianu ala de la politia de frontiera si sa imi zica mie ce ce dau la Agatat la Fitofag stie sa vina sa se ia de mine dar de ala cu barca nu se cica este permis pescuitu cu barca dar nu si cu plasele monofilament ca aia fac mai mult jaf decat eu ca trag ancorele prin apa…..daca mai vine unu militean la mine il trimit sa se duca la ANPA sa imi mai scoata un permis de pescuit :Rusine Politia De Frontiera…prindeti hoti si traficanti nu Pescari Sportivi.

 32. nici unul dintre voi stimati colegi nu amintiti de art.5 aliniat 3 din acest ord.297 care se poate interpreta si se interpreteaza .ACORDUL ADMINISTRATORULUI/CUSTODELUI ARIEI NATURALE PROTEJATE DUPA CAZ!!!!!adica eu ghiuri i-mi fac o firma care poate fi agreata de a.n.p.a si care administreaza o bucata din, sa zicem ,SIRET,30-40 de km si pe acea portiune nu mai pescuiesc doar cei care-si fac carnet de membru la mine.ASTA ESTE LEGEA AMBIGUA SI PERMISIVA.

 33. daca as putea nu le as permite asociatiilor de pescuit si vanatoare sa elibereze permise ANPA,pentru ca nu fac nimic La noi in judetul mures nu mai poti prinde peste pe nici un rau din cauza braconierilor protejati de AJVPS.Singurul loc unde mi sa cerut permisul de pescuit a fost PE DUNARE ,dupa ce plecau braconieri ce pescuiesc cu curent printre betele noastre ,veneau cei de la politia de frntiera sa ne controleze.Luandui la intrebari,spuneau ca nu pot sa-i prinda petru ca au telefoane mobile.Ce am putea face frtilor pescar,asi bat joc de noi.

 34. ce sa facem oameni buni nimeni nu ne aude pe noi unditarii daca nu avem viza ne amendeaza pe braconieri nu pe aia îi pazesc sa bage monofilament si sa curenteze

 35. A N U N Ţ – ANPA

  Conform prevederilor art. 3, alin. (3) din Ordinul nr. 15/2011 privind condiţiile de practicare a pescuitului recreativ/sportiv, regulamentul de practicare a pescuitului recreativ/sportiv, precum şi modelele permiselor de pescuit recreativ/sportiv cu modificările şi completările ulterioare (Ordinul nr. 297/28.12.2011) , ,,Până la emiterea noilor modele de permise, permisele de pescuit recreativ/sportiv eliberate în anul 2011 sunt valabile şi în anul 2012.”

  Persoanele care nu deţin permise eliberate în anul 2011 pot pescui in anul 2012 pană la apariția noilor permise in baza chitanței de la trezorerie care dovedește achitarea celor 30 ron, 10 ron sau in baza cuponului de pensie conform HG. 1016.

 36. A N U N Ţ – ANPA

  Clarificari la cererea de oferte pentru achiziţia de carduri în vederea eliberării permiselor de pescuit recreativ/sportiv pe anul 2012, inclusiv servicii de personalizare:

  1. Durata de viaţă a cardurilor se doreşte a fi de 8 ani.

  2. Ţinând cont de faptul că durata de viaţă va fi de 8 ani, dorim ca aceste carduri să fie dintr-un material care să răspundă acestui criteriu, aşadar se vor face dintr-un material rezistent la această perioadă de viaţă a cardurilor.

  3. Sistemul de personalizare a cardurilor va fi inclus în oferta transmisă de către operatorii economici către autoritatea contractantă, ca serviciu adiacent la produsele solicitate.

  4. Metoda folosită pentru gravarea cardurilor trebuie să ofere rezistenţă pe întreaga perioadă de valabilitatea a permiselor şi să ofere un înalt grad de securitate.

  5. Precizăm că informaţiile cu care vor fi inscripţionate cardurile sunt cuprinse în anexa nr.1 la Ordinul MADR nr.297/28.12.2011.

  6. Livrarea cardurilor se va face pe loturi, în baza comenzilor transmise de ANPA.

 37. Ca sa pot pescui in locuri diferite, pe teritoriul Romaniei,n-am decat sa ma conformez cerintelor locului unde doresc sa ma stabilesc. Permisul de pescuit imi da dreptul general valabil, iar taxele locale, dreptul local. Mi-ar place ca dupa instalare, cei insarcinati cu incasarea taxelor sa ma caute, si sa ma puna in drepturi. Tot cei care umbla dupa astfel de taxe locale, ar trebui sa urmareasca si sa intretina locurile de pescuit, potrivit celor mai civilizate norme de conduita, eu, (noi), fiind primul, (primii), care sa dovedim gradul nostru de civilizatie. Fir intins, colegi si prieteni cu care ma voi intilnii in anul 2012 pe maluri de ape. Simion Rotaru, mai tot timpul cu traisat goala si capturi eliberate cu gindul ca…”te mai prind eu !”

 38. De ce mai avem nevoie asociatii si filiale daca de zeci de ani astia nu fac nimic? Permisul de la anpa sa fie valabil toata tara cel putin la apele colinare si ses. Daca pescuim pe Olt in alt judet decat cel de resedinta vine filiala respectiva si vrea bani ma intreb de ce pentru ca pestii migreaza si nimeni nu populeaza raurile mari.

 39. De ce ANPA nu afiseaza asociatiile de pescari sportiv din Bucuresti care sunt inregistrate si pozitia acestora pentru a sti unde sa mergem pentru a viza sau scoate permis pe anul 2012

 40. Preluare comentariu lui Ducu Stefanescu de pe Facebook. Multumim.

  Iata ce am mai aflat despre Ordinul 297… de la seful ANPA – Valcea :

  – Permisele ANPA raman valabile si ca formular si ca plata (deci nu trebuie sa mai dam niciun ban), pana la aparitia noilor formulare, asta constituind, un fel de prelungire a duratei permisului actual.
  – Noile permise, vor fi din plastic (card), o valabilitate de 8 ani si vizele anuale vor fi sub forma unor timbre, colorate in functie de categoria la care e incadrat pescarul 🙂 amator.
  -Treaba asta va fi cam de durata, deoarece abia se liciteaza productia de formulare, si oricum, va merge mai greu decat cu permisele de carton.
  – In rest, procedura va fi similara cu cea de pana acum, adica : Una copie dupa actul de identitate, cerere, chitanta de achitare a taxei anuale, platita la trezorerie si apoi eliberarea permisului, cam in cinci zile lucratoare.
  Deocamdata asta-i tot ce am aflat, cred ca e destul de bine ca stim cum stam. Deci :

  Fire intinse in 2012 !

 41. se zice ca prutul a devenit arie protejata sub obladuirea asociatiei prieteni pescari….in aceste conditii numai prin ei se pot elibera pg. si deci perimise …..stie cineva ceva sigur?

 42. Degeaba platim permisele de pescuit pentru ca peste nu mai gasim decat in baltile particulare unde permisul nu ne trebuie.In mediul natural inclusiv pe Dunare nu mai vezi o coada de peste din cauza braconajului iar in ciuda acestui fapt nimeni nu face nimic.

 43. sincer,degeaba platim permisul….doar pentru a le face salarii celor ce „pazesc apele”.unde merg eu la pescuit e plin de braconieri,si nu am vazut nici urma de cei de la asociatie sau filiala,chiar daca au fost anuntati.

 44. buna seara, eu am permis de pescuit de anul trecut, imi puteti spune si mie cam cat costa sa il vizez pe anul acesta…pt ca atunci cand l-am facut am dat vreo 60ron cred ,ceva de genu 60-60 si cva park…si akm imi trebuie doar cardul acela…ms..:)

 45. buna ziua, …doresc sa ma informati catre cine sa sa ma indrept si in ce conditii pentru a obtine o autorizatie de
  pescuit sportiv pe raul prut, jud. vaslui, cu barca ?…multumesc !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

delta dunarii fotografie drona

Delta Dunarii vazuta din drona – Galerie fotografii

0
Descoperă frumusețea Deltei Dunării cu o galerie de fotografii aeriene realizate cu drona. Fiecare imagine surprinde peisaje spectaculoase, de la canale întortocheate la habitate...
Canalul mitchina

Canalul Mitchina

RECOMANDAM