luni, 27 iunie 2022
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
AcasăLegislatie pescuitPescuitul comercial cu setca si ava interzis in Delta Dunarii

Pescuitul comercial cu setca si ava interzis in Delta Dunarii

Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii (ARBDD) anunta ca in baza atributiilor si prevederilor legale in vigoare a stabilit, prin Decizia nr. 524 din 28.08.2017 a Guvernatorului ARBDD, interzicerea utilizarii uneltelor de tip setca si ava in activitatea de pescuit comercial in perimetrul Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, pâna la data de 01.10.2017, odata cu terminarea perioadei de restrictie conform prevederilor Ordinului 12/144/2017 privind stabilirea perioadelor de prohibitie a pescuitului, precum si a zonelor de protectie a resurselor acvatice vii in anul 2017.

Decizia a fost emisa in urma analizei situatiei nivelului scazut al apei in luna august 2017 in RBDD, tinând cont de punctele de vedere primite de la ICDEAPA Galati si INCDDD Tulcea, pentru a evita efectele negative ale utilizarii uneltelor tip setca si ava asupra biodiversitatii.

Utilizarea acestor unelte de pescuit in conditii de niveluri mici ale apei in lacuri si balti poate afecta stocurile de pesti si alte componente ale biodiversitatii din mediul acvatic.

Sursa comunicat presa ARBDD

ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ARTICOLE RECENTE

Noul cuantum al amenzilor in Delta Dunarii – proiect Hotarare de...

0
Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor a publicat pe site-ul sau proiectul de Hotarare a Guvernului privind actualizarea cuantumului amenzilor prevazute la art. 13 din Legea...