marți, 3 octombrie 2023
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
AcasăLegislatie pescuitProhibitie pescuit stiuca 2018

Prohibitie pescuit stiuca 2018

Conform Ordinului privind prohibitia pescuitului publicat in Monitorul Oficial nr 170 din data de 22.02.2018, se instituie masuri de prohibitie pentru pescuitul in scop comercial, recreativ si familial al oricaror specii de pesti, crustacee, moluste si al altor vietuitoare acvatice in habitatele piscicole naturale , pe o durata de 60 de zile, in perioada 07 aprilie –05 iunie inclusiv, iar in apele care constituie frontiera de stat, inclusiv Golful Musura, pe o durata de 45 de zile, in perioada 07 aprilie – 22 mai inclusiv, cu exceptiile prevazute in prezentul ordin.

Iata ca in Monitorul Oficial s-a concretizat partial initiativa legislativa a ARBDD-ului ce prevedea pescuitul in sistem „prinde si elibereaza” pentru patru specii de pesti, stiuca putand fi pescuita numai cu eliberare imediata.

 Se interzice pescuitul comercial, recreativ si familial la stiuca, dupa cum urmeaza:

„a) stiuca, de la data intrarii in vigoare a prezentului ordin pana la 15 martie inclusiv, cu respectarea prevederilor art. 1. 

b) in mod special, pe teritoriul administratiei Rezervatiei Biosferei „Delta Dunarii”, in afara perioadelor de prohibitie, pescuitul recreativ/sportiv la stiuca este permis numai cu eliberarea tuturor capturilor (catch & release)”

update 22.02.2018

Vezi integral Ordinul nr. 8/174/2018 privind stabilirea perioadelor si zonelor de prohibitie a pescuitului, precum si a zonelor de protectie a resurselor acvatice vii in anul 2018 

ULTIMELE ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

10 COMENTARII

 1. ..ATENTIE MARE: 1. In prohibitie -stiuca NU se poate pescui in riurile din tara, cu exceptia Deltei Dunarii..! 2.In orasele cu riuri si cu poduri, la distante intre poduri sub 1000 de metri- NU SE POATE PESCUI – DELOC…!=vezi art-t. 4 si 6 din ordinal de prohibitie..!!!

 2. Ar fi bine daca am mai avea ce retine inafara perioadei de prohibitie,pana la urma o sa facem vrem nu vrem cach & release,io anu trecut am luat acasa un amarat de avat ca in rest varza apele romane,salau nici nu mai stiu bine cum arata noroc ca ma mai uit pe la tv la vecini nostri unguri

 3. In a 2 perioada de prohibitie nu se permite pescuitul la stiuca pe apele naturale,asta e doar o aberatie si nu apare in nici un ordin cel putin la cei de la AJVPS care nu stiu nimic de nici o noua lege la stiuca cu cach & release

  • A 2-a perioada de prohibitie, adica 07 aprilie – 22 mai inclusiv, este valabila pentru majoritatea speciilor de peste (inclusiv stiuca) cu exceptiile prevazute in prezentul ordin.
   Cat despre pescuitul la stiuca in regim de cach & release, acesta este valabil numai in Delta Dunarii!!! In restul tarii se poate retine in afara prohibitiei

 4. Daca pe teritoriul administratiei Rezervatiei Biosferei „Delta Dunarii”, in afara perioadelor de prohibitie, pescuitul recreativ/sportiv la stiuca este permis numai cu eliberarea tuturor capturilor (catch & release) de ce nu se permite pescuitul recreativ/sportiv tot timpul anului?

 5. Oare domnului NICU 63 ii va place ca pe viitor sa manance un nimic umplut cu nimic. Daca nu se respecta regulile acestea simple in viitorul apropiat nu o sa mai ai ce sa umpli. Din punctul meu de vedere as fi foarte strict daca se incalca legea si as sanctiona in consecinta.

 6. Oare bomnul guvernator crebe ca prin acest obin ne poate interzice a manca cea ce bumnelui nu ia placut o sitiuca umpluta baca mananca asa ceva sa ai stea an gat si sa sughite pana la eliminarea acestei aderatii pofta duna buna bomnule marioneta

 7. Preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură, Nicolae Dimulescu: „Propunerea privind pescuitul sportiv în regim No Kill a venit din partea ARBDD dar nu am introdus-o în ordin. Nu suntem pregătiţi la ora actuală pentru o astfel de activitate.
  Catch & Release se poate face în incintele private. În mediul natural nu vom impune o astfel de regulă. Pescuitul amator în mediul natural se supune însă şi el unor reguli”.
  Decizia ANPA are la bază şi consultări cu primari din teritoriul RBDD care i-au solicitat preşedintelui Nicolae Dimulescu să nu introducă regulă Catch & Release în oridinul de prohibiţie.

  citat din ziaruldetulcea.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

Apus de soare delta dunarii

Apus de soare in Delta Dunarii – Video

0
Apusul de soare in Delta Dunarii este unul dintre cele mai frumoase momente pe care le poti trai in aceasta zona unica. In timp...

Pescuitul în luna octombrie

RECOMANDAM

Pensiunea BIANCA din Murighiol

Pensiunea Bianca

0