marți, 28 noiembrie 2023
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
AcasăLegislatie pescuitPutin cate putin despre pescuitul in Delta Dunarii in 2010

Putin cate putin despre pescuitul in Delta Dunarii in 2010

Ca de fiecare data ne intrebam ce acte ne sunt necesare ca sa pescuim legal in Delta Dunarii anul urmator. Si de fiecare data aflam cu greu si destul de tarziu ce s-a mai schimbat pe ici pe colo in legislatia noastra.

In editia electronica de astazi 15.12.2009 a ziarului Romania Libera am citit un articol despre pescuitul in Delta Dunarii pe anul 2010. Guvernatorul Administratiei Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii (ARBDD), Grigore Baboianu, a declarat printre altele, citam: „Conform actelor de reglementare emise de ARBDD pentru 2010, si pescuitul sportiv se va desfasura dupa alte reguli. Pe teritoriul ARBDD pescarii sportivi vor putea pescui doar daca obtin un permis special de la aceasta institutie. Capturile de peste extrase de pescarii sportivi din Delta, conform noilor permise de pescuit, nu vor mai putea fi luate acasa, fiind obligatorie redarea mediului acvatic a fiecarui peste care cade in undita pescarului sportiv.”

Ceea ce propune domnul Baboianu referitor la pescuitul sportiv nu-i rau de loc si suntem partial de acord: pestii sa fie eliberati. Total de acord! Dar de ce ne mai trebuie inca un „Permis special” ? Nu o sa avem Permisul de pescuit de la ANPA care se va elibera numai daca esti membru al unei Asociatii de pescar sportiv (deci cu Carnet de pescar sportiv?). Sau ca urmare a trecerii resurselor piscicole din Delta de la ANPA in administrarea ARBD-ului, permisul eliberat de ANPA nu va mai fi valabil pentru pescuitul in Delta? Ne indoim de acest lucru tinand cont ca in Proiectul de Ordin privind conditiile de practicare a pescuitului recreativ/sportiv in habitatele piscicole naturale pentru anul 2010, publicat pe site-ul Agentiei Nationale pentru Pescuit si Acvacultura, termenul de “habitate piscicole naturale” , cuprinde printre altele si Dunarea teritoriala, Delta si lunca inundabila a Dunarii, complexul lagunar Razelm-Sinoe si lacurile litorale. Unde mai pui ca si acest „Permis special” mai mult ca sigur ca o sa coste ceva.

Daca lucrurile raman asa, pentru a pescui in Delta Dunarii in anul 2010 vom avea nevoie de:

Permis Pescar sportiv (eliberat de Asociatie de pescari sportivi) + Permis ANPA (eliberat de catre ANPA prin Asociatia de pescari) + Permis special (eliberat de ARBDD).

[swfobj src=”https://www.info-delta.ro/wp-content/uploads/2009/07/640×80.swf” width=”640″ height=”80″ align=”left”]

ULTIMELE ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

3 COMENTARII

 1. asta cu „catch&release” ptr un pescar sportiv nu prea mi se pare in regula :
  sunt de acord cu reinvierea acvaculturii, dar nu cred ca, cu pescarii sportivi tre’ sa se inceapa „REMANIEREA”, ci cu voi (barosanii Deltei) si cu restul autoritatilor….ptr ca voi sunteti Electrienii si Plasari de monofilament !
  Ca pescar sportiv, nu plec cu sacul acasa, ptr ca nici nu mai e pestele de
  odinioara, ci incerc sa ma simt relaxat in natura, sa gust o ciorba sau o prajeala….
  Pescuiam in trecut la Gorgova, nu o mai fac…DE CE ?…ptr ca e unul [..] care curenta tot…imi curenta si somoteii din juvelnic.
  Asadar, in delta sunt filiere de braconaj si de transportul prazii catre Bucuresti si Tulcea….dar nimeni nu vede si aude !!!
  Lasati amaratii de pescari sportivi si prindetii „PESTII MARI” !

 2. daca domnul guvernator al deltei vrea sa nu se mai retina nici un peste atunci ce rost mai are permisul special???????ca sa poti vintura apa legal? trebuie platit asa ceva? atunci ce sa mai caut in delta ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

Obținerea permisului de pescuit recreativ ANPA – ghid 2024

0
Practicarea pescuitului recreativ în habitatele piscicole naturale, cu excepția Rezervației Biosferei „Delta Dunării“, se realizează pe baza permiselor emise anual de ANPA și eliberate...

RECOMANDAM