marți, 3 octombrie 2023
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii

Broasca verde – Rana esculenta

Descriere: Masculul 6 – 9 cm, femela 9 – 12 cm. Spatele verde, uneori cafeniu, cenusiu, albastrui, verde-albastrui sau intunecat cu pete si marmorari neregulate, cafenii sau negre, uneori cu dunga pe sira spinarii, mai luminoasa. Capul prezinta un bot rotunjit sau prelung ascutit. Ochii foarte proeminenti asezati latero-superior. Dintii sunt dispusi in doua grupe transversale sau usor oblice. Timpanul este evident. Degetele posterioare complet palmate in timpul reproducerii; toate degetele cu tuberculi subarticulari mai mult sau mai putin mari. Pielea este neteda, sau mai mult sau mai putin aspra. Prezinta cate un pliu dorso-lateral proeminent. Masculul are doi saci vocali umflati. In timpul reproducerii, la baza degetului gros anterior, are o pernita cafenie, evidenta.
Reproducerea : Femela depune pana la 5000 de oua, in gramezi mari, care cad la fundul apei. Intre 5 – 7 zile ies larvele (corp ovoidal cu coada mai lunga decat corpul), care dupa doua saptamani devin mormoloci. Dupa 3 luni apar broscutele.
Hrana: Se hraneste cu moluste, insecte, viermi, larve si icre fiind daunatoare faunei piscicole.
Habitat: Poate fi gasita in aproape orice tip de habitat, predominant acvatica.

imagini Romeo Huidu

ULTIMELE ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

Apus de soare delta dunarii

Apus de soare in Delta Dunarii – Video

0
Apusul de soare in Delta Dunarii este unul dintre cele mai frumoase momente pe care le poti trai in aceasta zona unica. In timp...

Pescuitul în luna octombrie

RECOMANDAM