luni, 26 septembrie 2022
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii

Broasca raioasa verde – Bufo viridis

Descriere: Masculul are o lungime intre 7 – 10 cm, femela fiind ceva mai mare.Botul este scurt si turtit, pupila fiind orizontala. Timpanul vizibil, dar mult mai mic decat ochiul. Primul deget, anterior, putin mai lung decat al doilea. Degetele posterioare sunt palmate pana la 1/2 sau 2/3. Masculul prezinta pete verzui deschis pe fond intunecat iar femelele pete intunecate pe fond deschis. Uneori spatele are o linie vertebrala galbena, ventral alb-uniform sau cu pete negre. Spatele cu negi plati, neregulati, evident porosi, raspanditi neregulat, cei mai mari avand varful rosu. Masculii au un sac vocal mare, care umflat depaseste ca volum capul.
Reproducerea: Femela depune intre 10000 si 18000 oua, de la sfarsitul lui martie pana in iunie, care se clocesc repede. Mormolocii apar la 4 – 5 zile; metamorfozand din iulie pana in septembrie.
Hrana: Se hraneste cu rame, limaci, muste.
Habitat: Este prezenta aproape pretutindeni, cu exceptia zonelor alpine, fiind rezistenta la uscaciune, apa sarata si poluare. Populeaza cu succes zonele stepice secetoase din Dobrogea si Baragan si este frecvent gasita pe malul marii si al lacurilor sarate. Prezenta in majoritatea localitatilor sau in jurul acestora, oriunde este un ochi de apa.
ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ARTICOLE RECENTE

harta traseelor turistice din muntii macinului

Traseele turistice din Muntii Macinului

0
In Parcul National Muntii Macinului sunt permise activitati de turism, educatie si recreere, cu respectarea regulilor de vizitare a parcului. Accesul in Parcului National...
Muntii macinului

Muntii Macinului