duminică, 26 iunie 2022
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii

Starc rosu – Ardea purpurea

Generalitati: Oaspete de vara la noi in tara, specie protejata, amenintata cu disparitia pe scara globala.
Descriere: Coloritul este brun-roscat, cu nuantele de rosu-purpuriu in penaj. Are gatul foarte lung si subtire, cu pene lungi pe ceafa palid – ruginii. In zbor, curbura gatului este putin rotunjita in forma de „S”. Ca talie, comparativ cu barza, este mai mic. In caz de pericol se camufleaza intr-un mod asemanatoar cu buhaiul de balta. Se hraneste cu peste, mici amfibieni.
Reproducerea: Cuibareste in stufarisuri, preferand coloniile mici, impreuna cu alti starci. Femela depune intre 3 – 6 oua albastre in lunile aprilie-mai, iar incubatia dureaza intre 26 – 28 de zile.
Habitat: Prezent pe timpul verii in regiunile mlastinoase si baltile din Delta Dunarii, toamna migrand catre partile vestice ale Asiei si Africa.
 

Fotografii de Romeo Huidu

ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ARTICOLE RECENTE

Noul cuantum al amenzilor in Delta Dunarii – proiect Hotarare de...

0
Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor a publicat pe site-ul sau proiectul de Hotarare a Guvernului privind actualizarea cuantumului amenzilor prevazute la art. 13 din Legea...