Muzeul de Arta Populara ,,Casa Satului,, Dunavat este situat in satul Dunavatu de Sus pe str. Monumentului nr.33, comuna Murighiol, jud. Tulcea, in incinta vechii scoli din sat.

Expozitie cu obiecte reprezentative pentru arta populara din satele Comunei Murighiol (icoane, obiecte din ceramica, lemn, metal, tesaturi decorative si piese de port popular, unelte pescaresti etc).

Patrimoniul Muzeului de Arta Populara ,,Casa Satului,, Dunavat reflecta, prin diversitatea colectiilor, un model cultural de convietuire etnica dintre romani si celelalte populatii (ucraineni, rusi-lipoveni, turci, tatari, etc).

Odata ce pasesti in Muzeului de Arta Populara ,,Casa Satului,, Dunavat intri in satul bunicilor si al strabunicilor, in satul copilariei, in satul Dobrogean specific zonei comunei Murighiol.

Interiorul fiecarei camere este amenajat distinct, cu aspectele traditionale specifice fiecarei etnii conlocuitoare din satele comunei Murighiol.

Vizitatorul nostru poate admira ,,casa ucraineana,, sau ,,casa romaneasca,, ori ,,casa turco-tatara,, etc. Fiecare incapere este amenajata in stil traditional, cu obiecte autentice donate de cetatenii comunei.

Pot fi admirate imagini cu biserici vechi din Delta Dunarii ori cu manastirile aflate in comuna Murighiol ( Manastirea Halmyris – Dunavatu de Sus sau Schitul Sf. Prooroc Ilie – Dunavatu de Jos; este un schit de rit vechi).

Daca ai ajuns in Muzeul de Arta Populara ,,Casa Satului,, Dunavat te invitam si in ,,casa gospodarului,, sa (re)descoperi lumea uitata a mestesugurilor, a obiceiurilor si a traditiilor locale.

Desi si-au pastrat identitatea culturala, etniile care au convietuit in comuna Murighiol si-au imprumutat reciproc aspecte de viata (unelte, ocupatii, vestimentatie). Acest fapt a fost generat de locuirea in acelasi habitat, de participarea comuna la evenimentele culturale si sociale.

Informatii suplimentare sau pentru a vizita Muzeul de Arta Populara “Casa Satului” Dunavat aici.

Vizitarea muzeului se face doar pe baza de programare. Intrarea este gratuita.

Fotografii de info-delta.ro
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here


Daca ai fotografii din acest loc prezentat in GHID-ul online al Deltei Dunarii si Dobrogei de Nord, te rugam sa le incarci aici:

Fotografii


*Se pot incarca maxim 16 fotografii a cate 150kb fiecare.

Date Contact

Sunt de acord cu Termenii si conditiile de utilizare

*campuri obligatorii

Adresa de email nu va fi publicata

Articole din sectiune