luni, 4 decembrie 2023
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
AcasăDobrogea de NordMuzeul de Arta Populara „Casa Satului” Dunavat, comuna Murighiol

Muzeul de Arta Populara „Casa Satului” Dunavat, comuna Murighiol

Muzeul de Arta Populara ,,Casa Satului,, Dunavat este situat in satul Dunavatu de Sus pe str. Monumentului nr.33, comuna Murighiol, jud. Tulcea, in incinta vechii scoli din sat.

Expozitie cu obiecte reprezentative pentru arta populara din satele Comunei Murighiol (icoane, obiecte din ceramica, lemn, metal, tesaturi decorative si piese de port popular, unelte pescaresti etc).

Patrimoniul Muzeului de Arta Populara ,,Casa Satului,, Dunavat reflecta, prin diversitatea colectiilor, un model cultural de convietuire etnica dintre romani si celelalte populatii (ucraineni, rusi-lipoveni, turci, tatari, etc).

Odata ce pasesti in Muzeului de Arta Populara ,,Casa Satului,, Dunavat intri in satul bunicilor si al strabunicilor, in satul copilariei, in satul Dobrogean specific zonei comunei Murighiol.

Interiorul fiecarei camere este amenajat distinct, cu aspectele traditionale specifice fiecarei etnii conlocuitoare din satele comunei Murighiol.

Vizitatorul nostru poate admira ,,casa ucraineana,, sau ,,casa romaneasca,, ori ,,casa turco-tatara,, etc. Fiecare incapere este amenajata in stil traditional, cu obiecte autentice donate de cetatenii comunei.

Pot fi admirate imagini cu biserici vechi din Delta Dunarii ori cu manastirile aflate in comuna Murighiol ( Manastirea Halmyris – Dunavatu de Sus sau Schitul Sf. Prooroc Ilie – Dunavatu de Jos; este un schit de rit vechi).

Daca ai ajuns in Muzeul de Arta Populara ,,Casa Satului,, Dunavat te invitam si in ,,casa gospodarului,, sa (re)descoperi lumea uitata a mestesugurilor, a obiceiurilor si a traditiilor locale.

Desi si-au pastrat identitatea culturala, etniile care au convietuit in comuna Murighiol si-au imprumutat reciproc aspecte de viata (unelte, ocupatii, vestimentatie). Acest fapt a fost generat de locuirea in acelasi habitat, de participarea comuna la evenimentele culturale si sociale.

Informatii suplimentare sau pentru a vizita Muzeul de Arta Populara “Casa Satului” Dunavat aici.

Vizitarea muzeului se face doar pe baza de programare. Intrarea este gratuita.

Galerie fotigrafii Muzeul de Arta Populara „Casa Satului” Dunavat

Amplasare pe harta Muzeul de Arta Populara „Casa Satului” Dunavat

ULTIMELE ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

Pescuitul în luna decembrie

0
Despre pescuitul în luna decembrie. Luna decembrie aduce cu sine temperaturi scăzute și condiții reci în mediul acvatic, iar pescuitul poate deveni o provocare...

RECOMANDAM