joi, 23 mai 2024
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii

Capul Dolosman

Zona este reprezentata de partea estica a promontoriului Dolosman si cuprinde ruinele cetatii greco-romane Orgame – Argamum si zona de abrupt a falezei acestui promontoriu.

Capul Dolosman este o faleza calcaroasa ce se intinde pe o distanta de 3 km, cu inaltimea maxima de 29 m, fiind singura faleza stancoasa din zona litorala a Romaniei.

Zona este importanta pentru conservarea vegetatiei de stepa avand un grad de diversitate apreciabil, explicabil prin existenta terenurilor cu umiditate si salinitate diferita.

Flora se caracterizeaza printr-o majoritate a speciilor meridional-continentale si a plantelor xero-mezofile, moderat termofile si neutro-bazifile. Numarul plantelor cunoscute aici se ridica la 287 specii cormofite cu 14 subspecii, 17 varietati si 11 forme, reprezentate prin specii rare si foarte rare, mentionand aici Centaurea jankae.

Pe toata lungimea falezei se pot intalni serpi de apa (Natrix tesselata) iar in zona abruptului stancos se pot observa cuiburile de lastun mare.

Zona este importanta pentru cuibaritul drepnelei negre, pietrarul negru precum si pentru protectia dihorului patat, a sarpelui rau.

Zona este importanta si din punct de vedere arheologic, aici fiind desfasurat situl arheologic Orgame – Argamum.

Galerie fotografii aeriana/drona – Capul Dolosman

Fotografii de Dragos Astafei

Galerie fotografii Capul Dolosman:

Fotografii 2022 info-delta.ro

Vezi galeria de fotografii Capul Dolosman

Localizare pe harta Capul Dolosman

ULTIMELE ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

Agenția Descoperă Delta Dunării.

Descoperă Delta Dunării – 20 de ani de experiență în Delta Dunării

3
20 de ani de experiență în turismul sustenabil în Delta Dunării reprezintă un motiv de mândrie și recunoaștere pentru Agenția Descoperă Delta Dunării.În 20 de ani, echipa a reușit să transforme o frumoasă pasiune...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

muzeul ivan patzaichin mila 23

Muzeul Ivan Patzaichin din Mila 23, Delta Dunarii

0
Muzeul Ivan Patzaichin – Centru de Inovare Comunitară, construit pe locul casei părinților lui Ivan Patzaichin din satul Mila 23, omagiază realizările excepționale ale...

RECOMANDAM