15

Vesti bune pentru turistii care doresc sa viziteze Delta Dunarii. Incepand cu data de 12.06.2020, este disponibila aplicatia online de eliberare permise pentru Delta Dunarii, asta dupa o pauza de cateva luni.

Permisele gratuite si cele cu plata sunt accesibile la adresa http://arbdd.abt.ro/Home/Index

Iata si anutul ARBDD publicat pe pagina de Facebook

ANUNȚ
Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD) informează că începând cu data de 15 iunie 2020 aplicația pentru eliberarea permiselor on-line este funcțională integral, atât pentru obținerea permiselor gratuite (pentru categoriile ce beneficiază de gratuități și permisele de pescuit recreativ/sportiv) cât și pentru plata tarifelor aferente permiselor de acces contracost.
De asemenea, achiziționarea permiselor de acces în Rezervația Biosferei Delta Dunării (acces turist, auto, ambarcațiune) și obținerea permiselor de pescuit sportiv se poate face și de la automatele de eliberare a permiselor amplasate la sediul instituției ARBDD, Tulcea str. Portului 34 A, precum și în localitățile Corbu, Vadu, Murighiol.
În același timp, vă informăm că permisele de acces turist în RBDD și cele de pescuit recreativ/sportiv se pot obține și de la Centrele de Vizitare și Educație Ecologică din Sulina, Crișan și Chilia Veche.
Informații despre acces și pescuit sportiv în RBDD se pot obține și de la inspectorii ecologi din teritoriu.
Conform Ordinului 610/2009 privind aprobarea tarifelor pentru lucrările şi serviciile prestate de ARBDD la solicitarea persoanelor fizice şi juridice, permisele de acces în Rezervația Biosferei Delta Dunării au următoarele tarife, astfel:
Permisul de acces în rezervaţie pentru turişti:
5 lei/persoană/zi;
15 lei/persoană/săptămână,
30 lei/persoană/an,
Permisul de acces pentru autovehicule:
10 lei/autovehicul/zi;
100 lei autovehicul/an;
Permisul de acces pentru ambarcaţiuni:
20 lei/ambarcaţiune/sejur
100 lei/ambarcaţiune/an.
DISTRIBUIȚI


15 COMENTARII

 1. Buna ziua,
  din greseala am completat un permis de turism in Delta, pentru o saptamana si am pus din greseala prenumele la nume si numele la prenume si am facut si plata. Se poate modifica, sau este valabil si cu aceasta eroare?
  Multumesc!

 2. Copiii plătesc integral, indiferent de vârstă? Citisem undeva că elevii au gratuitate. Mă puteți ajuta cu un răspuns? Mulțumesc frumos!

  • Permisul de acces turist este gratuit pentru elevi, studenti, pensionari, veterani de razboi, fosti detinuti politici, persoane cu handicap, persoane fizice care au domiciliul in perimetrul rezervatiei sau in localitatile limitrofe (localitati care au terenul administrativ integral sau partial in interiorul rezervatiei).
   Chiar daca este gratuit, el trebuie procurat.

 3. Buna ziua, au apărut stiri ca nu mai este voie cu cortul in Deltă! Dar in legislatie nu gasesc nimic despre campara cu cortul!

   • Deci doar in aceste locuri se poate campa cu cortul sau rulota? Am vrea sa mergem in Vadu 2 sau 3 zile cu cortul si rulota si am vrea sa stim daca este sau nu voie. Plaja stim ca este oricum plina, dar este legal?
    Multumim

    • Ca sa citam: „Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării informează vizitatorii că în perimetrul Rezervaţiei este interzisă instalarea corturilor, cu excepţia locurilor de campare autorizate, amenajate şi dotate corespunzător cerinţelor igienico-sanitare. Măsura este adoptată atât în scopul prevenirii accidentelor, îmbolnăvirilor şi altor riscuri ce pot surveni în cazul campării în zone lipsite de facilităţi igienico-sanitare, cât şi pentru prevenirea efectelor negative asupra speciilor şi habitatelor naturale, generate de comportamentul comportamentul turiştilor ce campeaz campează în astfel de locuri.
     Adresăm vizitatorilor Rezervaţiei rugămintea ca, pentru siguranţa lor sanitară, să folosească numai spaţiile de cazare autorizate existente în localităţile din Delta Dunării şi din zonele învecinate.”
     http://www.ddbra.ro/documente/admin/2015/ARBDD-acces-pescuit-RO-EN-__actualizat_21.10.2019.pdf

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole din sectiune