1

ANPA informeaza pescarii ca pana la intrarea in vigoare a Ordinului de prohibitie pentru anul 2021, se aplica prevederile Ordinului comun al Ministrului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale si Ministrului Mediului, Apelor si Padurilor cu nr. 43/310/2020 privind stabilirea perioadelor si zonelor de prohibitie a pescuitului, precum si a zonelor de protectie si refacere biologica a resurselor acvatice vii in anul 2020, si anume:

“Art. 3 – (1) Se declara zone de protectie pentru resursele acvatice vii:
a) 500 m amonte si aval masurati pe axul albiei minore, din axul longitudinal al podurilor care au cel putin un picior in albia minora a cursurilor de apa;
………………
(2) In zonele mentionate la alin. (1) se interzice pescuitul in scop comercial, recreativ/sportiv si familial al oricaror specii de pesti, crustacee, moluste si alte vietuitoare acvatice vii incepand cu data intrarii in vigoare a prezentului ordin pana la data de 15 martie si in perioada 01 noiembrie 2020 – 15 martie 2021, fara a aduce atingere perioadei de prohibitie prevazute in prezentul ordin”.

” Art. 6 (1) Se interzice pescuitul comercial, recreativ/sportiv si familial al speciilor de pesti si al altor vietuitoare acvatice vii, dupa cum urmeaza:

a) stiuca, de la data intrarii in vigoare a prezentului ordin pana la 15 martie 2020 inclusiv si de la data de 1 februarie 2021 pana la data de 15 martie 2021, fara a aduce atingere prevederilor art. 1;”
………………
f) pastravul indigen, pastravul curcubeu si pastravul fantanel, incepand cu data intrarii in vigoare a prezentului ordin pana la data de 31 martie inclusiv si din 01 octombrie 2020 pana pe 31 martie 2021;

sursa informare presa ANPA

Vezi aici un extras din proiectul de Ordin privind prohibitia pe 2021

DISTRIBUIȚI
Etichete: , ,

1 COMENTARIU

  1. De ce la bulgari nu sunt aceleasi legi? Este corect ca noi romanii să privim cum pescarii bulgari pescuiesc lîngă malul românesc și nouă românilor poliția de frontieră din zona Oltenița ne fac și dosare penale ptr o lansată iar bulgarii dau toane cu plase de peste 100 metri liniari pe 2-3km in naval?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole din sectiune