27

UPDATE 20.03.2021: a fost publicat in Monitorul Oficial nr.278 din19.03.2021 Ordinul MADR/MMAP nr. 58/462/2021 privind stabilirea perioadelor și zonelor de prohibiție a pescuitului, precum și a zonelor de protecție și refacere biologică a resurselor acvatice vii în anul 2021.


ANPA a publicat proiectul de Ordin privind stabilirea perioadelor si zonelor de prohibitie a pescuitului, precum si a zonelor de protectie a resurselor acvatice vii in anul 2021. Cu mici modificari, acesta va corespunde cu varianta finala care se publica in Monitorul Oficial, acest lucru intamplandu-se de obicei in luna aprilie.

Am rasfoit proiectul de Ordin privind prohibitia pe 2021 si am extras cateva aspecte de interes.

Informatii generale despre sezonul de pescuit si perioada de prohibitie 2021

Perioada de prohibitie generala in 2021 pentru pescuitul in scop comercial, recreativ/sportiv si familial este de 60 zile in perioada 09 aprilie – 07 iunie inclusiv.

Perioada de prohibitie in apele care constituie frontiera de stat in 2021 se instituie pe o durata de 45 de zile, în perioada 24 aprilie – 07 iunie inclusiv, cu excepțiile prevăzute în prezentul ordin. Pentru apele frontieră de stat cu Republica Bulgaria, se interzice pescuitul pe o durată de 45 de zile, în perioada 24 aprilie – 07 iunie inclusiv. Pentru apele care constituie frontieră de stat cu Ucraina, inclusiv Golful Musura, se interzice pescuitul pe o durată de 45 de zile, în perioada 24 aprilie – 07 iunie inclusiv.

Restrictii pe specii in sezonul de pescuit si prohibitie 2021

 • Perioada de prohibitie la Stiuca este stabilita intre 01 februarie 2021 – 15 martie 2021 inclusiv și în perioada 01 februarie 2022 – 15 martie 2022, fără a aduce atingere prevederilor art.1;
 • Perioada de prohibitie la Salau si biban este stabilita intre 28 martie – 07 iunie inclusiv;
 • Perioada de prohibitie la Scrumbie: vezi proiectul de ordin;
 • Perioada de prohibitie la Coregon și lipan: este tot timpul anului;
 • Perioada de prohibitie la Sturioni: tot timpul anului, cu excepția pescuitului în scop științific;
 • Perioada de prohibitie la Păstrăvul indigen, păstrăvul curcubeu și păstrăvul fântânel este 01 ianuarie 2021 – 31 martie 2021 și în perioada 01 octombrie 2021 – 31 martie 2022.
 • Perioada de prohibitie la Calcan este 15 aprilie -15 iunie inclusiv

Restrictii pe zone in sezonul de pescuit si prohibitie 2021

 • în zonele de protecție pentru resursele acvatice vii (detalii in proiectul de ordin);
 • în zonele de refacere biologică pentru resursele acvatice vii (detalii in proiectul de ordin);
 • în Complexul Razim – Sinoe și lacurile litorale, pe o durată de 60 de zile, în perioada 09 aprilie – 07 iunie inclusiv;
 • în zona economică Meleaua Sfântu Gheorghe până la Ciotic, pe o durată de 60 de zile, în perioada 09 aprilie – 07 iunie inclusiv;
 • în râul Prut și în zonele inundate permanent sau temporar limitrofe acestuia, precum și în lacul de acumulare Stânca – Costești, pe o durată de 60 de zile, în perioada 09 aprilie – 07 iunie inclusiv.

Pentru informatii complete, citeste integral proiectul de Ordin privind prohibitia pe 2021 pe site-ul oficial ANPA.

DISTRIBUIȚI
Etichete: , ,

27 COMENTARII

 1. Cu toții suntem nemulțumiți de câteva lucruri : braconierii cu bărci cu motor mișună in mai tot anul pe râul Olt zona Farcasele-Stoenesti , baga plasele și noi cei ce plătim taxe și vizam permisele an de an la ajvps olt suntem nevoiți să prindem ce mai apucam dimineața până vin ei. Apoi e jalnic plătim taxe la ajvps și rar vezi controale ,mai vin jandarmeria câteodată ,și atunci braconierii sunt anunțați de ei să nu vina ,deci sunt pe felie cum se spune ,odată sub podul rutier de la Stoenești mașina poliției în așteptare cu portbagajul săltat aștepta pe un individ cu un sac plin de peste care cobora de pe dig ,deci despre ce vorbim . Un alt aspect , de ce noi ne pensionari plătim taxa întreaga peste 100 Ron pe an ,cu salariul până în 2500 Ron iar unii pensionari cu același pensie plătesc la jumătate !????

  • La Timișoara Jandarmi au dat amenzi de acum nu mai sunt pescari fără permis. Cât despre braconieri,,Peștele de la cap se împute,, ,acum crezi ce vrei.

 2. Face.ti ceva angajati personal capabil sa se termine cu braconajul pe careil fac nenorocitii de ELECTRICIENI cum de curind am aflat ca se numesc cei ce braconeaza cu curent/baterii sau alte scule!Noi amaritii de pescari amatori platim taxe si ti/e sila sa mai mergi la pescuit caci nu mai ai ce pescui din zi in zipestele dispare!Faceti ceva pana nu ramanem cu apele golite de peste!Multi vorbesc ca acesti braconieri sunt pe mana cu voi cei ce administrati si aveti drept de control!Ar fi tragic asa ceva! Cu alte cuvinte LUPUL PAZNIC LA OI!N/as vrea sa fie adevarat dar in tara asta te astepti la orice!CU RESPECT SI SPERANTA CA VETI LUA MASURI IN ACEST SENS

  • Articolul 1 suna cam asa:

   (1) Se instituie măsuri de prohibiţie pentru pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv şi familial al oricăror specii de peşti, crustacee, moluşte şi alte vieţuitoare acvatice vii în habitatele piscicole naturale, pe o durată de xx de zile, în perioada xx-yy inclusiv, iar în apele care constituie frontieră de stat, pe o durată de xx de zile, în perioada xx-yy inclusiv, cu excepţiile prevăzute în prezentul ordin.

   *nu am trecut perioadele deoarece nu este inca publicat ordinul in Monitorul Oficial
   Incepand cu 16.03.2021 pana la prima zi de prohibitie generala cf Art1 aferent ordinului de prohibitie ce va fi publicat, se poate pescui la stiuca.

 3. 7 aprilie băiete, nu24. În zonele în care pescarii nu au voie, de refacere (exemplu), CORMORANII termină tot ce mișcă în apă. Idem în prohibitie. Uitați-vă pe „goagal”. Masuri vax pt cel mai feroce răpitor.

 4. Nelu (Cosas)
  De bun simt si foarte adevarate comentariile dvs.
  Sunt de acord cu toate legile care vizeaza pescuitul si protejarea speciilor de pesti si nu numai, allate in declin -prin ORDINUL PROHUBITIEI (anual trf. in lege publicat in monitorul oficial) numai ca, tipic romanesc ;
  – au aparut multe agentii (ANPA), asociatii judetene(AJVPS-uri) la care adaugam( ARBD)
  – si mai multe organisme de control incepand de la ; politie de frontiera ,politie piscicola ,ecologisti ,brigadieri silvici,reprezntanti(paznici)AJVPS cu simbrie de la stat sau din privat.Toate acestea in detrimentul pescarului sportiv- amator platitor de taxe permis(permise) bulversat de legile de care unii nici nu au auzit

 5. Când e prohibitie la CLEAN? Nu scrie nicaieri. In schimb stim cand e prohibitie la zglavoaca, la ghiborț, la fusar si la pescarină si la “mandolina”

 6. De geaba vorbiti dati idei etc. Nu intereseaza pe nimeni (ajvps, anpa, politicieni,) de ce spun pescarii platitori de taxe, in tara asta guverneaza indolenta, prostia si hotia. S-a ajuns pe ape sa faca control oricine numai cei ce stiu ce este piscicultura nu.

 7. Faceti ceva si cu site-ul vostru dupa ce ca este o prohibitie total aiurea gandita nu merge sa iei permis online pina la jumatayea lunii ianuarie deci prelungiti aceasta prohibitie prin indolenta celor competenti care nu isi fac treaba la inceputul anului. Si da ar trebuii instituit un protocol intre asociatii sa poti plati un permis pe toata tara nu numai intr-un judet, ganditi-va ca nu toti au timpul necesar sa umble aiurea pri alte judete sa caute sediile asociatiilor. Cu toata tehnica moderna ați ramas la fel de inapoiati in gandire si in modul de lucru

 8. Din nou hotărâri luate din birouri de oameni cu pregătire minimă în domeniu! Sunt de acord cu zonele de protecție care au fost instituite în ultimii ani, chiar cred că ajuta foarte mult la regenerarea populației piscicole în mod natural, ceea ce are o valoare infinit mai mare decât orice fel de populare. Perioadele de prohibiție însă sunt instituite fără un studiu real al speciilor și perioadelor de reproducere al acestora, astfel că cel puțin 3 specii au o perioadă dublă de prohibiție, iar alte specii cu perioadele lor de reproducere, pot ieși ușor de sub incidența legii, datorită datelor stabilite, astfel fiind expuse capturari lor! Părerea mea e că această perioadă așa zis,, generală,, este instituită doar pentru comoditatea autorităților pentru a nu fi nevoiți sa angajeze oameni competenți care să efectueze controale riguroase, oameni cu cunoștințe solide în domeniul piscicol, care sa poată stabilii direct pe malurile apelor dacă pescarul este sau nu pasibil de vreo sancțiune din cauza vreunei eventuale infracțiuni în acest domeniu, dar repet, este mult mai comod și mai ieftin și chiar mai convenabil să se declare prohibiție generala și să angajezi jandarmi sau sa atribui poliției locale sarcina de control! Trist, foarte trist, nu am mai auzit de perioada de prohibiție generala, în majoritatea tarilor se face pe specii, astfel încât pescarul plătitor de taxe poate pescui tot timpul anului! Este strict părerea mea!

 9. Buna ziua sunt un membru pescar din Tg jiu…si va rog sa v aplecati cu atentie la ce am sa va comunic.Am discutat cu sute de pescari din orasul meu si alte judete si pe la Dunare..si am cazut cu totii de acord dupa multe discutii..cu Ajvps..Gorj…si altii ca ar fi bine pentru toata lumea..ca dv si cei de la Ampa..sa scoateti un permis universal pe toata tara…bineinteles contra cost ..Ce rugaminte as avea eu si vb in numeke a mii de pescari…am fost la pescuit pe Olt Jiu Dunare Prut..toti vor permise..vizate la ei..va rog frumos e pacat si de noi si de altii..facwti un singur permis pe toata taraaaa…..cit costa asta e……dar nu ne mai titiie fundu..ca vinw control de la Olt..etc..si nu avem permis….ca sa va mai spun o chestiune..la mine in Tg jiu ..facem permis degeaba….ca nu avem unde pescui….auvdat drumul la baraje si……tot la Olt Dunare mergem..asa ca va tog frumos sa va ganditi..fixati un pret…cit o fi..dar faceti un oermis frumos cu loc de poza…cu loc de viza ..pe toata tara asta frumoasa a noastra..Va multunesc

 10. Bătaie de joc.Știuca e de 2 ori în prohibiție 1 februarie-15 martie și iar în cea generală între 24 aprilie-7 iunie.Dar ce știuca românească e mai cu moț depune icrele de două ori ❓. Amestecă prohibiția generală cu ce pe specii de pești (la biban și la șalău e aproape la fel ca la știucă).Ar trebuii să se hotărască odată ANPA ul dacă e pe specii s-au generală .

  • Fac legea cei fără studii specializați pe domeniul care a fost pus de unchiul care cunoaște pe directorul sau alte nepotisme, de aceea se fac legi după ureche👍👍

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole din sectiune