50

In Monitorul Oficial a fost publicat Ordinul de prohibitie 2021- privind stabilirea perioadelor si zonelor de prohibitie a pescuitului, precum si a zonelor de protectie a resurselor acvatice vii in anul 2021. Este vorba de Ordinul MADR/MMAP nr. 58/462/2021 publicat in Monitorul Oficial nr.278 din 19.03.2021.

Ordin prohibitie 2021 – Informatii generale despre perioadele de prohibitie in anul 2021

In anul 2021 prohibitia generala pentru pescuitul in scop comercial, recreativ/sportiv si familial este de 60 de zile, in perioada 09 aprilie – 07 iunie inclusiv.

Pentru apele care constituie frontiera de stat prohibitia la pescuit se instituie pe o durata de 45 de zile, in perioada 24 aprilie – 07 iunie inclusiv, cu exceptiile prevazute in prezentul ordin. Specific, pentru apele ce constituie frontiera de stat cu Republica Bulgaria, se interzice pescuitul pe o durata de 45 de zile, in perioada 24 aprilie – 07 iunie inclusiv. Pentru apele care constituie frontiera de stat cu Ucraina, inclusiv Golful Musura, se interzice pescuitul pe o durata de 45 de zile, in perioada 24 aprilie – 07 iunie inclusiv.

Ordin prohibitie 2021 – Restrictii specifice pe specii in sezonul de pescuit 2021

 • Perioada de prohibitie la Stiuca, este stabilita intre 01 februarie 2022 – 15 martie 2022, fara a aduce atingere prevederilor art.1 (adica perioada de prohibitie generala);
 • Perioada de prohibitie la Salau si biban, este stabilita intre 20 martie – 07 iunie inclusiv;
 • Perioada de prohibitie la Scrumbie: vezi detalii mai jos in articol;
 • Perioada de prohibitie la Coregon si lipan, este stabilita pe tot timpul anului;
 • Perioada de prohibitie la Sturioni, este stabilita pe tot timpul anului, cu exceptia pescuitului in scop stiintific;
 • Perioada de prohibitie la Pastravul indigen, pastravul curcubeu si pastravul fantanel, de la data intrării în vigoare a prezentului ordin până la 31 martie 2021 si in perioada 01 octombrie 2021 – 31 martie 2022.
 • Perioada de prohibitie la Calcan, este stabilita intre 15 aprilie -15 iunie inclusiv.

Ordin prohibitie 2021 –  Zone si perioade de prohibitie specifice in Delta Dunarii

In zona economica Meleaua Sfantu Gheorghe pana la Ciotic, in Complexul Razim – Sinoe si lacurile litorale se interzice pescuitul in scop comercial, recreativ/sportiv si familial al oricaror specii de pesti, crustacee, moluste si alte vietuitoare acvatice vii, pe o durata de 60 de zile, in perioada 09 aprilie – 07 iunie inclusiv.

Pentru Golful Musura, perioada de prohibitie se poate prelungi, pentru conditii hidrologice nefavorabile, la propunerea guvernatorului Administratiei Rezervatiei Biosferei „Delta Dunarii”, prin ordin comun al Ministrului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale si Ministrului Mediului Apelor si Padurilor.

In zonele de refacere biologica din Delta Dunarii pescuitul este interzis asfel:

 • Dunarea Veche, sectorul cuprins intre confluenta cu canalul Sulina, de la Mm 8+900 si pana la confluenta cu canalul Raducu, tot timpul anului;
 • lacul Gasca din Complexul Somova-Parches, tot timpul anului;
 • lacurile Erenciuc si Zmeica, tot timpul anului;
 • cursul vechi al bratului Sfantu Gheorghe, in zonele cuprinse intre km.: 29-44; 49-58; 64-84, tot timpul anului, cu exceptia pescuitului recreativ/sportiv, permis numai cu eliberarea imediata a tuturor capturilor (catch and release) si a pescuitului comercial, permis numai in perioada 01 decembrie -31 martie, iar in perioada 31 martie – 15 iunie inclusiv se admite doar pescuitul scrumbiei intre km. 57- 58, fara a aduce atingere perioadelor de prohibitie prevazute in prezentul ordin.
 • bratul Sfantu Gheorghe de la km 22 – 24, pe o durata de 30 de zile in perioada 15 octombrie – 15 noiembrie

In zonele cu regim de protectie integrala din perimetrul Rezervatiei Biosferei „Delta Dunarii”, inclusiv zona de renaturare Zagan, pescuitul este interzis tot timpul anului.

In restul zonelor din perimetrul Rezervatiei Biosferei „Delta Dunarii” nespecificate in ordin ca exceptii se aplica prevederile prohibitiei generale.

Dispozitii specifice pentru Delta Dunarii

In mod special, pe teritoriul Rezervatiei Biosferei “Delta Dunarii”, in afara perioadelor de prohibitie, pescuitul recreativ/sportiv al speciilor stiuca, salau, somn si crap, este permis numai cu eliberarea tuturor capturilor (catch& release).

In Delta Dunarii, in lunca inundabila a Dunarii, in complexul  si in celelalte lacuri litorale se interzice folosirea navoadelor, in perioada 01 aprilie – 30 septembrie inclusiv.

In perimetrul Deltei Dunarii se interzice folosirea navoadelor cu exceptia complexului lagunar Razim-Sinoe, cand nivelul/cota Dunarii la Tulcea este sub 80 cm.

Uneltele de pescuit de tip setca, sunt interzise in in baltile, lacurile, garlele si canalele de pe teritoriul Rezervatiei Biosferei „Delta Dunarii”, in perioada 01 iunie – 30 septembrie inclusiv, cu exceptia setcilor compuse avand latura ochiului plasei de a =70/100 mm, 2a =140/200 mm. In complexul Razim-Sinoe si in celelalte lacuri litorale setcile sunt interzise tot timpul anului.

Pentru Golful Musura si Meleaua Sfantu Gheorghe, zone care cuprind habitate piscicole cu specii de apa dulce, se aplica reglementarile de pescuit pentru zonele de lacuri si balti, cu specificarea ca se admite pescuitul cu setci, vintire si taliene.

Pescuitul cu carlige cu nada tip paragate si pripoane, este permis pe teritoriul Rezervatiei Biosferei „Delta Dunarii”, mai putin in zona marina a Rezervatiei Biosferei „Delta Dunarii”, cu respectarea prevederilor legale.

Prohibitia la scrumbia de Dunare in 2021

Ca in fiecare an, perioadele prohibitiei la pescuitul scrumbiei de Dunare se stabileste, pe sectoare:

 • 05 aprilie – 14 aprilie inclusiv (10 zile), pe sectorul de Dunare si bratele sale, de la Marea Neagra pana la Ceatal Chilia, Mm 43;
 • 09 aprilie – 23 aprilie inclusiv (15 zile), pe sectorul de Dunare si bratele sale, de la Ceatal Chilia, Mm 43, pana la Vadul Oii, km 238;
 • 19 aprilie – 03 mai inclusiv (15 zile), pe sectorul de Dunare si bratele sale, de la Vadul Oii, km 238, pana la Chiciu km 374,5;
 • 29 aprilie – 13 mai inclusiv (15 zile), pe sectorul de Dunare si bratele sale de la Chiciu km 374,5 pana la Baraj Portile de Fier II, inclusiv bratul Gogosu km 874,8;
 • pescuitul scrumbiei este interzis in tot cursul anului in fata gurilor de varsare a Dunarii in mare pe o adancime de 5 kilometri in largul marii si pe un coridor lat de 2 kilometri socotit cate 1 kilometru de o parte si de alta a axului bratelor Sfantu Gheorghe si Sulina,in fata bratului Chilia, latimea coridorului interzis este de 1 kilometru spre sud de axul bratului, iar spre nord pana la limita apelor teritoriale romane.

In perioada 22 aprilie – 1 mai inclusiv, in conformitate cu prevederile legale in vigoare in perimetrul Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii se admite pescuitul in scop familial al scrumbiei folosind maximum 2 setci, in zonele aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 763/2015 pentru aprobarea Planului de Management si a Regulamentului Rezervatiei Biosferei „Delta Dunarii”.

Perioada de prohibitie a pescuitului scrumbiei de Dunare se poate modifica, pentru conditii hidrologice nefavorabile, la propunerea presedintelui ANPA  sau la propunerea guvernatorului ARBDD, dupa caz.

Ordinul privind prohibitia pescuitului prevede ca dimensiunile minime ale pestilor si ale altor vietuitoare acvatice vii care pot fi pescuite sa fie conforme cu cele aprobate prin Ordinul ministrului agriculturii si dezvoltarii rurale nr. 342/2008 privind dimensiunile minime individuale ale resurselor acvatice vii din domeniul public al statului, pe specii, care pot fi capturate din mediul acvatic.

Vezi ORDINUL MADR/MMAP nr. 58/462/2021 publicat in monitorul oficial nr.278 din 19.03.2021.


Acest material are caracter informativ si nu are caracter oficial. Pentru veridicitatea informatiei va recomandam sa consultati Ordinul privind stabilirea perioadelor si zonelor de prohibitie a pescuitului, precum si a zonelor de protectie si refacere biologica a resurselor acvatice vii in anul 2021 publicat in Monitorul Oficial.

Este interzisa republicarea acestui material fara un acord scris din partea redactiei InfoDelta.ro.

 

DISTRIBUIȚI
Etichete: , , , , , ,

50 COMENTARII

 1. Bună ziua, stimate doamne și stimați domni,
  întru-cât sunt un împătimit al deltei și a tot ce înseamnă natura, în fiecare an îmi programez un tur prin Delta Dunării cu barca pneumatică cu motor, ușurel ”la pas” ca să am timp să mă delectez cu ce-mi văd ochii. Pe lângă multe peisaje frumoase, de multe ori m-i se întâmplă să văd și ce nu-mi doresc. Cum toată lumea postează numai peisaje de-ți taie răsuflarea și te face să visezi la concediu, eu o să vă povestesc pe scurt câteva imagini/întâmplări pe care nu pot să le uit, din păcate, și anume:
  1) referitor la capturi:
  – pescuiam liniștit din bărcuța mea, eram pe canalul ce vine dinspre lacul Bogdaproste, când pe malul opus se priponește de stuf, o doamnă cu o bărcuță din fibră și cu un motor de 150 cp, totul ok. Menționez că în acea zonă canalul are vreo 30-40 m lățime. Scoate 2 – 3 undițe și se apucă de pescuit la somn (pescuia cu ”râmă neagră”). Prindea doamna la fiecare 15 min. câte un pește, nu rata nimic – nu elibera nimic, dar tocmai asta era problema, că tot ce prindea nu atingea 35 cm lungime și era numai somn, scuze era PUIET DE SOMN. Vine controlul, reprezentanți ai ARBDD din Crișan, ”hopa acum este momentul” mi-am zis eu cu gura rânjind. Vine la mine, mă verifică și mă ”purică” prin toate bagajele, inclusiv în juvelnic unde aveam și eu doar câțiva carași. Nu am avut și nu au avut nimic de obiectat, am fost chiar foarte cooperant având și câteva dialoguri amicale despre bancuri cu pescari. Spre sfârșitul acțiunii de control mă apuc să-mi dau drumul la gură despre ”vecina” povestindu-i pe scurt despre captura ei. Eheee, atât mi-a fost!!! ”Ce, le spun eu pe cine să controleze?” Mi-am dat foc la valiză! ”Păi bă, tu nu vezi că doamna aia este localnică și că ea are de hrănit turiștii care nu stau ca tine, să doarmă în barcă?”, ”bă, ea poate să prindă ce vrea ea mă, auzi!”, ”ia vezi-ți tu de peștii tăi”. Păi când am auzit asemenea expresii am rămas fără cuvinte, mi-am înghițit instantaneu tot vocabularul. Concluzia: legea este doar pentru turiști!
  2) referitor la locurile de pescuit sportiv:
  așa cum am menționat mai sus, cam ”bat” delta în lung și-n lat ”la pas” și pot vedea multe, foarte multe locuri pline de tot felul de gunoaie, resturi lăsate în urmă de ”pescarii sportivi”. Am pus în ghilimele tocmai pentru că îmi este greu să cred că un pescar sportiv care iubește acest sport este în stare să facă și să lase în urmă atâta gunoi. Credeți-mă că nu ați vrea să postez imagini cu asemenea ”peisaje”. Domnilor, vă apucă plânsul când vedeți câtă nesimțire! Și mai spunem că ”ne iubim țara”! Serios? păi nu pot să-mi imaginez ce au în curtea casei acei ”pescari sportivi”, căci casa și-o iubesc și mai mult, cred!
  Una peste alta, ”suntem români și asta ne ocupă tot timpul!”
  Legea este făcută pentru fraieri, iar Delta nu este pentru oricine, după cum o dovedește realitatea!
  Fir întins și vise plăcute!

 2. De unde naiba au toți pește PROASPĂT de vânzare sau la restaurante în meniu, începând din săptămâna din ajunul „ Floriilor ” ortodoxe dacă e prohibiție?
  Se și laudă la televizor. Pește de mare, de Dunăre, de Deltă… Ori e prohibiție doar pentru proști. Pentru afaceriști nu e? O fi din „ rezerva de stat ”.

 3. Aveți grija de pescarii sportivi, că ziceți că ei distrug fauna deltei dar de cei care dau cu curent fac bine?și nu au nici o lege.

 4. Nu vede nimeni cata distrugere aduce in Delta Dunarii , agricultura intensiva facuta de cativa asa zisi fermieri( se stiu ei) , substantele folosite la culturile agricole sunt de dreptul otrava curata pentru fauna si flora deltaica! Tu nu ai dreptul sa vii in delta , iar ei nu au nici o obligatie , totul le este permis.

 5. Atat timp cat ”NOI – cei multi si …rabdatori , votantii , dar si beneficiarii aberatiilor ,emanate de cei de conduc ” VOM RABDA … ”EI ” …vor emite orice gen de ”utopii ” posibile … ptr ca ”hartia” suporta orice …
  VOI / NOI …cat mai suportam …!?!
  Acest lucru este valabil ptr ”TOT” ce se intampla in tara !!!
  Nici ”ANARHIA ” NU ESTE BUNA …dar nici ” sa fi calcat in picioare ,la orice …adica …la orice …
  Si iata cum ”democratia ” s-a dus p..ii de suflet !!!

 6. Eu pescuiesc sau mai bine zis pescuiam numai in Deltă de 2 ori pe an de circa 30 de ani…
  Nu o să mai merg nici eu, nici familia si nici familiile cu care obișnuiam sa petrec 3-4 zile la o ieșire (Doamnele la plajă la Sulina, băieții în baltă pănă la 13:00).
  Ce dă de bănuit: în Proiectul Ordinului supus spre dezbatere publică nu a existat prevederea cu ”catch & release„, a apărut direct in Monitorul Oficial. În Monitor, se specifică clar că:
  ”Având în vedere Referatul de aprobare nr. 2.874 din 8.03.2021 al Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură și Referatul de aprobare nr. 196.790 din 17.03.2021 al Direcției biodiversitate din cadrul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor,”.
  Aceste rapoarte nu sunt pe net !!! ILEGAL !!!
  Deci cineva, si-a luat ”rodul muncii” și a băgat-o … ”noaptea ca hoții”.
  Acum 2 ani, in iulie, eram în Lumina la știucă, un braconier controla setcile, am sunat la Biosferă, dar nici după 4 ore nu a venit nimeni să verifice …
  Altă dată au venit după 2 ore dar m-au verificat pe mine că braconierul plecase, dar nu au scos setcile, nimic …
  Domnilor Miniștrii care ați semnat Ordinul: toți pescarii la ”băț” din Deltă adunați la un loc nu prind intr-o zi cât un singur braconier în aceeași perioadă de timp!!! Măcar unii dintre noi respectăm și cantitatea și dimensiunea …
  O să consumăm pește de import îndopat cu antibiotice și alte ”chimicate..”
  Deci ADIO DELTĂ !!!

 7. Stapanul zgarcit face sluga hoata, este un proverb. Ar trebui sa ni-l aducem aminte cand e vorba de braconaj ,ilegalități ,de cei care c u sau fără îngăduința autorităților locale își bat joc de natura Deltei.Asta ține de o educație ecologistă care nu există temeinic în școală.Teoretic,merge,dar nu există și o conduită responsabilă și corectă.S-a manelizat și Delta , nu numai muzical,ci ca stil de viață.Gunoaie, jafuri piscicole, încălcări ale normelor de protecție faunistice și florale. Vedem cu toții ce se petrece și mai vedem că cei c are încalcă glagrant regulile nu pățesc nimic.Acum suferim cu toții,cei care suntem corecți. Nu e drept. Există legi deja suficiente și normale.Trebuie doar să fie puse în aplicare.De cine însă când totul se desfășoară pe baza unor complicități locale.A fi pescar sportiv nu înseamnă a fi și infractor.Dă doamne înțelepciune legiuitorilor să devenim un popor al normalității! Chiar mai merită să venim în Deltă cu o asemenea legislație ?

 8. Este o realitate faptul ca asa numiti pescari sportivi,fac o „afacere” din pescuitul si pestele de orice specie si orice dimensiune recoltat din delta!
  Aceste haitue organizate pe schimburi in delta,pe canale paraziteaza si viciaza ideia de pescar sportiv si natura deltei!
  Taberele de pescuit amplasate in zone interzise de campare,arata ca furnale,latrine,zone de razboi,locuri pentru rebuturi sociale,teritorii ale pradatorilor ,ale unor specimene gregare ce functioneaza pe baza de alcool si permis de pescuit gratuit!
  Asemenea jeguri se legitimeaza cu numarul de borcane de conserva de peste facuta intr-un sezon,nr de rachiti arse ,nr de peturi de bere lasate in urma ,cati bani le-au iesit in plus dupa ce si-au scos cheltuiala !!!
  Condamnabil,revoltator,mizerabil ,inacceptabil ……dar cu masuri coerente se poate rezolva problema!!
  Cele spuse nu legitimeaza marele jaf organizat al deltei!
  Plase ,specii de peste interzis a se pescui,mii de ambarcati ciuni cu cai putere la fel,reteaua de haiduci,cocalari,politicieni,turisti contrafacuti,pensiuni cu dejectii eliminate direct in Dunare si canale,gropi de gunoi unde nu te astepti…………..!
  Pescarii sportivi adevarati se duc in delta pentru cu totul altceva,pentru un Hoby!
  Nu-i condamnati pentru faptul ca sunt altfel !!
  Nenorocitilor!!!

 9. Orice sta 2-3 zile intr-o localitate din delta si merge sa bea o bere la birtul local, poate afla cine, unde, cum si cu ce braconeaza.
  Braconierul local te poate rezolva cu orice, orcand.
  Vrei peste in prohibitie? Te rezolva!
  Vrei sa incerci un sturion? Te rezolva!
  Vrei o pulp de mistret? Te rezolva!
  Asa cum eu, ca si turist, aflu toate aceste lucruri si autoritatiile din delta ar trebui sa le cunoasca!!!
  Si poate ca le si cunosc, dar acelasi individ ii rezolva si pe ei !
  Deci, dragi autoritati ale Deltei Dunarii, cu aceste masuri nu faceti altceva decat sa ne intariti convingerea ca sunteti implicate si vinovate de dezastrul din delta.

 10. Buna seara, perfect de acord cu restrictia, natural se va inmulti pestele etc , darrr…. am 18 ani de cand pescuiesc in delta dunarii, se poate verifica, autoritati, sa traiti , am facut si luna de miere acolo , pot merge max 3 ori pe an, NU am iesit niciodata cu peste sub dimensiune, cantitate etc, daaaar vb lu GB, am vazut si ce se intampla acolo , se BRACONEAZA INDUSTRIAL de catre localnici cu monofilamente , MAJORITATEA au adevarate retele de distributie fara cherhanale, pensiuni ,congalatoare de mii de litrii etc, culmea fara BF sau Fisa de capturi, fug rapidele de 300- 500 de cai dimineata devreme la Tulcea (morning glory) . Buun , in Norvegia or mers la braconat somon profesionistii din delta si braila, galati ,cu plase scurte de max 100 mt , cand e in bataie, curent puternic, urca si se prinde, cantitati pe cere nu or prins stainii in 5 ani de zile cumolat. A avut liniste RBD vreo 5 ani de zie pauza pana s-au prins cu ce pescuiau ai nostrii, din pacate au venit de unde au plecat si de acolo dezastrul actual.
  Sunt de acord cu ordinul actual, ca si ff multi pescari prieteni, dar opriti va rugam din suflet si pescuit din zona , industrial de altfel.

 11. Taxele de rezervatie sunt doar pentru majorari de salarii, sa dea drumul la proiecte de populari masive ,pentru toate speciile de pesti,cred ca suntem multi care doresc sa doneze si sa sprijine astfel de proiecte

 12. Cine nascoceste asemenea aberatii are habar de pescuit in Delta ? Pescarii sportive sunt de vina ? De acum 10 ani cand iesi de pe lacul Iasac spre canal Litcov , nu poti pescui de vintire puse pe maluri , canalul perivolovca este plin de plase si vintire de multi ani si multe alte canale , si voi nesimtitilor dati vina pe pescarii sportive care intotdeauna au semnalizat pe cei care pescuiesc noaptea in locuri interzise ( vezi cursul vechi pe bratul Sf Gheorghe ) localnici , braconieri, care acum iar cativa ani intindeau vintire la mal , pe canalul Rosu sau pe canalul care leaga lacul Erenciuc de Puiu si …altele. Stiu pescari localnici, care se lauda cu plase bagate iarna si capture de 600 kg o data …si voi , ca intotdeauna va luati de pescarii sportive, care vb cuiva de pe site dau milioane ptr o partida de pescuit. RUSINE

 13. Inasprirea amenzilor. Asta trebuia facut, nu penalizati toti pescarii din cauza unor uscaturi. Controale dese si amenzi care sa usture. Si lucrurile intrau in fagasul normal foarte rapid. Dar e mai comod sa interzici

 14. Saracesc zona. Un pescuit pe mine ma costa : 400 lei nada ,400 lei mincare,400 lei benzina barca si altele,toate luate din Tulcea , pentru a aduce un crap familiei.Am circa sapte iesiri pe an.Am dat de mincare la pestii din Dunare cit toti pesarii din Delta.Am zece ani de cind merg in Delta.Sa va fie rusine.

 15. Pescarii trebuie sa se reorienteze pe alte zone,
  Nu mai este peste in delta,nu poți nici pescui de bărcile supersonice și milioanele de plase,perdele site bobine de curent și ce mai pun prin apa
  Ce sa eliberezi,doar sa le dai bani sa te plimbe cu tomberoanele lor de bărci,pe cazare și o ciorba care mai recent o fac cu sanger ,

 16. Hm, pescarul sportiv distruge, pescarul sportiv face, pescarul sportiv drege……..BAAAAA HOTILOR, BAAA BANDITILOR, SCURSURI ALE SOCIETATII, VOI SUNTETI CEI MAI MARI HOTI SI CEI MAI MARI DAUNATORI, NU PESCARI SPORTIVI. AIA CARE FAC DEZASTRU IN DELTA SI BRACONEAZA, O FAC SUB PROTECTIA VOASTRA, NU VINE PESCARU SPORTIV LA VOI ACOLO IN DELTA SA SE APUCE EL DE BRACONAT SAU…. TOT VOI ATI DISTRUS DELTA. TOTI SUNTETI MANJITI SI CORUPTI, DIN ACEST MOTIV PE AIA II DOARE FIX IN P…A CAND BRACONEAZA, PENTRU CA SUNT SUB PROTECTIA VOASTRA. PE TIMPUL PROHIBITIEI PESCARUL REPSECTA LEGEA, PLASELE SUNT MEREU ACOLO CHIAR SI IN PROHIBITIE, CU ACORDUL VOSTRU. PESCARUL AMATOR/SPORTIV NU PESCUIESTE IN PROHIBITIE, EL O RESPECTA PENTRU CA II ESTE FRICA DE AMENZI SAU PUSCARIE, IAR PESCARUL SPORTIV CHIAR ELIBEREAZA PESTI, DAR DESCULTII AIA PE CARE VOI II PROTEJATI, PESCUIESC CU PLASE CHIAR SI IN PROHIBITIE SI RETIN TOT PESTELE PRINS, DE LA OBLETE PINA LA…. SICTIR BAI MAFIOTILOR ! NE-AM SATURAT DE VOI !

 17. S-a ajuns aici pentru ca au fost prinsi foarte multi braconieri cu mult peste in barca dar care au zis ca sunt pescari sportivi si au asupra lor 5 kg de peste x 5 zile de cand este la pescuit x 4 persoane intr-o barca = 100 kg peste…si faceau ture acasa cu cate 100 kg pana-l oprea careva in control sau termina de carat tot ce a prins in noaptea aia.

  Daca esti un pescar corect te multumesti sa mananci celelalte specii de pesti … daca esti un „pui” de braconier o sa fii nemultumit de acest ordin…

 18. Mai bine cei din ARBDD s ar ocupa cu dragarea canalelor colmatate si renaturarea zonelor în care se face agricultura pe teritoriul rezervatiei decît sa vina cu tîmpenii

 19. Ordinul acesta este facut de habarnisti ! Era mai simplu sa se dispuna interzicerea pescuitului sportiv / recreativ , tot timpul anului ! Probabil ca acei care stau cu o lanseta si un bat pe malul baltii sunt cei care distrug pestele , nu setcile de sute de metrii , nu pripoanele cu numar neprecizat de carlige si nici braconierii specializati in pescuitul cu curent electric ! S-au gasit , prin discriminare , tapii ispasitori , cei care vin sa petreaca putin timp in Delta si sa guste un peste prins de mana lor ! Habarnistii care emit asemenea „ordine” tembele , nu cunosc cine sunt marii braconieri ai Dunarii si baltilor ! Sa arunci tot dezastrul din Delta in spatele turistilor pescari este o tampenie inimaginabila si nemaipomenita pana acum ! Este usor sa ne dam seama cine sunt cei care stau in spatele , acestui „ordin” :marii „rechini” ai apelor romane !

  • Eu merg in delta de doua trei ori pe an la stiuca .In 2019 ce am prins am pupat , pozat si eliberat.Anul trecut nu am avut ce poza, am fost pe Pojarnea si efectiv lacul era imprejmuit cu plase la 5-10 m de mal.Baietii care au pus plasele faceau ture circulare cu barca cu motorul turat la maxim sa duca pestele spre plase.I-am interpelat si le-am spus ca nu procedeaza corect ,atunci unul din ei mi-a aratat cingatoarea de care era agatat un cutit in teaca.Ma gandesc foarte serios daca sa mai merg in delta.Pentru ce? Oricum eu nu prind peste mai mult decat mananca un cormoran intr-o zi.O sa pescuim crapul Bulgaresc cu care se populeaza baltile private si noi dam navala.Eu sunt perfect de acord ca trebuie facut ceva in delta pentru protejarea speciilor de pesti,dar nu asa, lasa turistul(ba chiar incurajeaza-l)sa vina in delta sa prinda doi pesti,nu-i omora pe cei cu pensiuni si hoteluri,limiteaza viteza de deplasare a barcilor,fa sensuri de deplasare chiar interzice accesul barcilor cu motor in anumite zone.Nu mai da autorizatie de pescuit cu nemiluita,dezvolta sectoare de activitate sa le dai de lucru celor ce vor sa munceasca nu sa braconeze.JALNIC.Sper din tot sufletul ca eu sa ma insel si sa revin in delta cu nepotelul meu si sa ii arat cat de placut este sa prinzi doi pesti,unul il eliberezi si celalalt il pui la bors si nu mananci in delta dunarii crap adus din import.

 20. doar asa vor bracona in liniste.in loc sa le cumpere o laguna si un motor de 20 cai si apoi sa patruleze si sai prinda pe cei ce incalca legea ,iai pe ascuns si tinei acasa ,minti luminate ,.REPREZENTANTI STATULUI ,vai de voi .NE meritam soarta pe deplin ,punem stampila fara sa gindim si rezultatul ,ne reprezina niste neica nimeni

 21. Info-Delta este o instituție serioasă pentru care o felicit : informații prompte,în sinteză însă…triste.Oricare om sănătos la minte înțelege importanța conservării și a regenerării naturii ,a protejării faunei și florei specifice deltei și în consecință adoptă un comportament responsabil. Totuși nu pescuitul sportiv distruge Delta.Nimic nu spune legiuitorul de ambarcațiuniile ultrarapide care fierb apa,alungă peștii și păsările ,de vilele construite ilegal în zonele de mare sălbăticie ,de braconajul cu curent electric,cu plase interzise,de traficul cu pești din specii pe cale de dispariție.Oamenii cinstiți plătesc taxe și se conformează legilor în vigoare.De ce dintr-o dată sunt trecuți și ei în categoria conravenienților și a infractorilor? Există destule forțe de ordine care pot veghea la respectarea legii.Iată că dintr-o dată ,într-0 Deltă pustiită și săracă,marea pasiune -pescuitul sportiv-este pus la zid și o dată cu el și turismul. Nu oamenii de rând se infruptă din caviar și din specii rare!Ce vor face locuitorii din Deltă ,din ce vor trăi ? Mi-e greu să cred într-o revenire și o redresare a situației.Mulți nu vor apuca asta și vor merge în mormânt cu amintirile de pe vremea când Delta era un paradis. Până atunci să ne gândim în ce țară am putea merge să pescuim (dacă ne permitem) ,iar pentru o saramură și un borș, trăiască importurile făcute de firme ale căror proprietari vor rămâne necunoscuți pentru oamenii de rând. Vai de capul nostru!

 22. Se va duce dracului turismul in Delta.Locuitorii care traiau din turism(hotelieri,barcagii,vaporeni si salariatii lor)vor muri de foame sau se vor duce in strainatate sa munceasca,ca restul cetatenilor romani care lucreaza in industrie,medicina agricultura,AT (cateva milioane).Depopularea Romaniei continua!
  Sa ne fie tarana usoara!

 23. Dacă mergi de exemplu la Murighiol, la un resort, în luna mai, nu poți da de pe ponton, cu undita în baltă, așa de amuzament, la un cărășel sau la o plătică?

  • Pe oameni deltei i-a intrebat cineva cănd au luat aceste măsuri? Eu dau ,in fiecare toamnă, la Sfănu 3000 ron pentru o săptamana şi iau acasă 10 -14kg. stiucă.De banii ăştia gazda işi ia lemne de foc şi ce mai trebuie pt. iarnă.

 24. Sa intelegem ca cei care au emis ordinul au rezolvat braconajul in Delta cu diverse plase,curent electric etc. Incat raul cel mai mare este pescarul amator care nu poate retine nici macar cantitatea de peste din anii trecuti.
  Un ordin negandit care nu da bine pescarilor amatori.p
  Poate se vor trezi la realitate initiatorii si vor cugeta mai mult lasand in acelasi timp intersele meschine .

 25. Bravo Info-Delta pentru rapiditatea cu care ați anunțat pe site publicarea Ordinului referitor la prohibiția pescuitului în anul 2021 în MO!

 26. Să înteleg că în Rezervația Biosferei, indiferent de perioadă nu mai poți reține nici 1 gram de stiuca, salau, somn, crap.????
  Atunci pescarii amatori, turiști care merg in Deltă să se distreze la un pescuit, de ce să mai meargă în Deltă???

  • Sa se relaxeze, sa prinda peste si sa pupe ce este de pupat si sa manance ce este de mancat…sunteti turisti sau recoltatori de vietati acvatice ? sunteti pescari sportivi sau fomisti sacosari care luati acasa tot ce va cade in carlig?
   Poti sa faci un bors bun si doar din caras,rosioara,platica,biban,avat…

   • Sunt perfect de acord, dar sa elibereze cele patru specii de peste si cei care pescuiesc cu plase. Daca vreau sa mananc un crap de dunare ,trebuie sa meg la un restaurant sau pensiune sa mananc peste „curentat”? Bucuria braconierilor!. Cati braconieri care pescuiesc cu curent au fost trimisi in judecata??? Au gasit „vinovatii de serviciu”.

  • Daca se vor reînfința puiernitele de peste si vor fi goniti cei care fac agricultura in loc de piscicultura in Delta Dunarii trei sferturi din problema s ar rezolva.

 27. Mulțumim Info-Delta pentru promptitudinea cu care ați anunțat publicarea Ordinului referitor la prohibiția pescuitului în anul 2021 în Monitorul Oficial al României.

  • Felicitari mintilor luminate ce au gandit acest ordin. Baietii tocmai si-au asigurat calea linistita pentru a bracona in voie. Mi-e imposibil sa imi inchipui ce echipa de inapti a putut elibera asemenea mizerie de ordin, tot ce am de facut este sa imi scot autorizatie de pescuit industrial sau familial si pot bracona in liniste… Felicitari dragi minti luminate, meritati aceeasi soarta ca a pestelui din delta!

  • Dati un ordin si pentru Braconieri! Ca ei au prea multe privilegii. Braconierii, ziua fac turism ilegal de multe ori (vezi intrarea in padurea Caraorman in schimbul a 50 Lei , lucru STRICT INTERZIS), iar noaptea (iarna intre 20:00 – 03:00 / vara 23:00-04:00 – vezi Litcov, Caraorman) prind Pestele cu Plase si Curent pentru restaurantele locale, sau magazinele din marile orase.
   […]
   Oricum nu ma afecteaza acest ordin, ca in ultimii ani nu am prins peste in Delta in afara de Caras si Biban, si cateva stiuci, dar ma doare ca responsabilii ARBDD nu fac nimic in sensul de a-i prinde pe Braconieri, si cauta tot felul de explicatii aiurea gen: Cormoranii, Pescarii de undita / lanseta, etc.. iar ministerului i se dau date aiurea fata de realitate, si in consecinta dau ordine ineficiente.
   ARBDD a ramas in urma, sa ia legatura cu cei de la AJVPS – OLT: un permis pe OLT costa 120 RON, din care sunt platiti jandarmii ce vin in controale zilnic, toata lumea plateste permisul, si pescuieste mai mult ca in Delta Dunarii (se ajunge foarte usor la OLT), iar OLTUL nu a secat de peste, asa cum s-a intamplat cu Delta. Saptamanal vedem KM de plase scoase de AJVPS OLT. Ei au reusit sa combata braconajul, in schimb se confrunta cu mizeria lasata de pescari si nu numai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole din sectiune