1
Localitate situata in judetul Tulcea, la varsarea bratului Sfantu Gheorghe in Marea Neagra, la o distanta de 120 km de Tulcea.
Localitatea a fost atestata documentar inca din secolul 14 , mentionata ca localitatea San-Giorgio, pe harta genovezului Visconti.
Ocupatia principala a oamenilor din comunitate este pescuitul, ce le asigura hrana si reprezinta principala sursa de venit.
Localitate importanta si din punct de vedere turistic datorita plajei, insulei Sahalin unde sunt intalnite pasari foarte rare, canalului Erenciuc singura rezervatie de arin negru din Europa. In ultimii ani, turismul rural a cunoscut o puternica dezvoltare, fiind practicat atat in gospodariile localnicilor cat si in pensiuni amenajate. (Fotografie de Dragos Astafei)
Din punct de vedere economic localitatea Sfantu Gheorghe prezinta importanta prin faptul ca aici se obtin cele mai mari cantitati de stuf din tara.
Acces in localitate:
Acces naval si acces rutier de la Sulina.
Puncte de interes turistic:
  • plaja este alcatuita din cel mai fin nisip pe o intindere impresionanta.
  • rezervatia naturala Sacalin – Zatoane se intinde in sudul comunei Sfantu Gheorghe pe circa 21.000 de hectare limitrofe litoralului. Zona cuprinde complexul de lacuri, garle si grinduri aflat in partea sudica a Deltei si este format din grinduri marine tinere, nisipoase ce alterneaza cu lacuri putin adanci sau izolate;
  • festivalul International de Film Independent ANONIMUL se desfasoara in august. Festivalul cuprinde trei sectiuni: lung metraj, scurt metraj fictiune si scurt metraj animatie.
Cazare in localitatea Sfantu Gheorghe: >> vezi ofertele de cazare
 
Galerie foto localitatea Sfantu Gheorghe 2020:
DISTRIBUIȚI


1 COMENTARIU

  1. Superb ! As vrea informatii despre cum se ajunge de la Tulcea, cum se fac rezervari pentru cazare si masa si costul unei vacante petrecute in acest colt de RAI ! Multumesc

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole din sectiune