joi, 18 aprilie 2024
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
AcasăDobrogea de NordLocalitati judetul TulceaLocalitatea Chilia Veche - judetul Tulcea

Localitatea Chilia Veche – judetul Tulcea

Comuna Chilia Veche din județul Tulcea este formată din satele Câșlița, Chilia Veche (reședința), Ostrovu Tătaru și Tatanir. Localitatea este situata in partea de nord a judetului Tulcea la o distanta de 66 km fata de municipiul Tulcea.

Generalități

Suprafața totală a comunei este de 53288,2740 ha, cu 1169 locuințe. Este cea mai populată așezare rurală din Delta Dunării, cu peste 2000 de locuitori. Aici trăiesc în deplină armonie: români, lipoveni, ucrainieni, rromi, turci, maghiari, germani, tătari, evrei, ruși.

Încă din anul 334 î.Hr., în ostrov se află colonia greacă Achillea (numele de Chilia – în forma Achillea, vine de la numele lui Achile, eroul războiului troian) fortificată de Alexandru Macedon.
În hărțile medievale apare, ca cetate genoveză, fiind un punct important în activitatea negustorilor genovezi de la gurile Dunării. În prezent, se mai observă doar șanțurile de apărare ale cetății și intrarea de la bifurcația canalului Chilia – Batag și Tataru.
În prezent, ca ocupații, alături de piscicultură, agricultura, cu cele două ramuri de bază: cultura plantelor și creșterea animalelor, este un alt domeniu în care își desfășoară activitatea un număr destul de mare al locuitorilor comunei Chilia Veche. Se cresc: ovine, porcine, păsări de curte. Activitățile agricole se desfășoară cu preponderență în gospodăriile locuitorilor, în sistem individual. Turismul și agroturismul sunt două oportunități încă în dezvoltare.

Acces în localitate:

În Chilia se poate ajunge pe apă dar și cu autoturismul, de-a lungul brațului Chilia pe DC1, legătura cu comuna realizându-se cu ajutorul unui bac.

Obiective turistice în Chilia Veche

Galerie fotografii localitatea Chilia Veche:

Fotografii Aurel Stanica

Fotografii Radu Borzea

FotografiiIliuta Goean

Fotografii Valeriu Leonov

Articolul Comuna Chilia Veche, judetul Tulcea a fost actualizat in februarie 2024

 

ULTIMELE ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

Agenția Descoperă Delta Dunării.

Descoperă Delta Dunării – 20 de ani de experiență în Delta Dunării

3
20 de ani de experiență în turismul sustenabil în Delta Dunării reprezintă un motiv de mândrie și recunoaștere pentru Agenția Descoperă Delta Dunării.În 20 de ani, echipa a reușit să transforme o frumoasă pasiune...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

delta dunarii fotografie drona

Delta Dunarii vazuta din drona – Galerie fotografii

0
Descoperă frumusețea Deltei Dunării cu o galerie de fotografii aeriene realizate cu drona. Fiecare imagine surprinde peisaje spectaculoase, de la canale întortocheate la habitate...
Canalul mitchina

Canalul Mitchina

RECOMANDAM