0
Rosca- Buhaiova (9625 ha): Zona se afla in partea de nord a deltei si este reprezentata de un complex de lacuri si balti, include o mare diversitate de biotopi reprezentativi pentru delta fluviala cum ar fi : plauri plutitori si fixati, mlastini stuficole, lacuri, grinduri fluviale, garle naturale, terenuri inundabile, zavoaie de salcii, etc. Se gaseste in jurul lacului Matita intre grindurile Letea si Chilia.
Aceasta zona a fost protejata inca din anul 1940 – cand a fost declarata rezervatie naturala, iar incepand cu 1979 a fost declarata rezervatie a biosferei impreuna cu padurea Letea. Motivul pentru care a fost declarata zona strict protejata este prezenta in aceste lacuri a celei mai mari colonii de pelican comun (Pelecanus onocrotalus) din Europa . In momentul de fata exista aici peste 3.500 de perechi de pelican comun care se aduna pentru a cuibari precum alte pasari ca egreta mare , egreta mica si lopatari, specii care se bucura de acelasi statut ca si prima. Deasemeni se intilnesc in numar mare stircul de noapte si cormoranul .
Fauna prezinta o remacabila diversitate, fiind reprezentata de mamifere: vidra, nurca , hermelina , bizamul , enotul, vulpea, mistretul, si pasari.
Bazinele acvatice sunt invadate de specii de nufar alb si galben, piciorul cocosului.

Localizare pe harta:

Galerie fotografii Rosca- Buhaiova:

Fotografii Claudia Gican

DISTRIBUIȚI
Etichete:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole din sectiune