5

Se stie ca succesul unei partide de pescuit la crap in Delta Dunarii depinde de foarte multi factori cum ar fi: nivelul, temperatura si calitatea apei, vremea, presiunea atmosferica, anotimpul, nadirea, momeala, maiestria pescarului, norocul si multe, multe altele.

Ca o particularitate in Delta Dunarii pestii se comporta diferit, in zone diferite. Putem compara pescuitul la crap in Delta cu pescuitul pe mai multe lacuri, fiecare cu tabieturile lui. Cu siguranta vom avea surprize in hranirea crapului, socotelile de pe Bratul Chilia nepotrivindu-se cu cele de pe Sfantu Gheorghe sau Sulina.

Boiliesul este sau nu o momeala eficienta pentru prinderea crapului in Delta Dunarii?

Evident ca da, evident ca nu. Da, stim este un raspuns ambiguu, atatia pescari tot atatea tehnici si pareri diferite. Un mare procent din pescarii de crap din Delta Dunarii or sa-ti spuna ca mamaliga si porumbul sunt sfinte. Boilies in delta? O sa primesti frecvent raspunsul: “Delta nu stie de boilies-uri”. Adevarul este undeva la mijloc dupa cum spuneam la inceput, delta fiind un loc mai parte, de exemplu pe bratul Sfantu Gheorghe cel mai bine se prinde crapul la patratica de mamaliga si porumb, boilies-urile fiind neatragatoare pentru crapii de aici. Insa, pe Chilia pescuitul la boiliesuri aduce pescarilor crapi mai mari si mai multi decat alte momeli.

Trebuie sa mai tinem cont si ca numarul celor care pescuiesc traditional (rame, porumb, mamaliga) in Delta este mult mai mare, pretul unei partide de pescuit la crap fiind semnificativ mai mic atunci cand se pescuieste si se nadeste cu mamaliga si porumb, porumb fermentat fata de un pescuit cu boilies-uri. Deci, va trebui sa ne bazam pe intuitia noastra de pescari in alegerea locului si momelii.

Cateva sfaturi despre pescuitul cu boilies la crap pe Dunare si in Delta Dunarii

Atunci cand ne vom hotari se incercam un pescuit la crap in Delta Dunarii sau pe Dunare cu boilies-uri va trebui cu siguranta sa folosim bile de foarte buna calitate bazate pe un continut ridicat de crustacee, squid, scoica. Orice boilies facut din ingrediente de calitate ar trebui sa dea rezultate. Bilele moi, proaspat rulate au un randament mai mare. In general, ar fi recomandat sa folosim pentru nadire bile de 16 si 18 (de preferat fierte) si bile de 18 pe carlig. Daca vizati crapi mari, in functie de temperatura apei adaptati si bilele de pe ac: la o apa rece, sub 8 grade se preteaza bile pana in 20. La temperaturi mai ridicate folositi bile intre 20 si 30.

Nu va asteptati sa prindeti la boilies crapi mari dupa prima zi, asteptati sa-si faca efectul nadirea, continuati sa naditi constant, crapii mari se prind in partide ce dureaza cateva zile cu boilies-uri generatoare de nutrienti nu de arome. Totusi, pentru partide scurte puteti folosi bile care se bazeaza pe arome mai puternice, aducand pe patul de nada alaturi de crapi si platici, carasi.

Nu dorim sa facem reclama la vreo marca de boilies-uri, de aceea va lasam pe voi sa scrieti in comentarii ce fel de boilies-uri folositi in Delta Dunarii si pe Dunare, boilies-uri care au dat randament in pescuitul crapului. Fir intins!

DISTRIBUIȚI
Etichete: , , ,

5 COMENTARII

  1. Anul acesta am venit in Delta cu traditionalele decathloane si cu ceva bile ale lui Mircea Gheran (capsuna, porumb, monster crab). Pe langa acestea, avem si vreo 200 kg de boabe de porumb. Cu boabele facem un pat de nada aproape de primul prag, iar cu bilele nadim in zona unde lansam monturile tot cu boiliesuri, adica in pragul doi sau trei. Spre deosebire de anii in care cele mai bune rezultate erau pe o anumita aroma, acum crapii intra cam alandala, pe orice. Nu conteaza ca e capsuna, gammarus, spicy, monster crab, scoica, etc…am prins exemplar de vreo 10 kg chiar si la pop up roz fara aroma.
    Cel mai important aspect este seriozitatea cu care abordezi partida si evident arsenalul pe care il ai la dispozitie. Suntem de vreo 10 zile pe canalul Sulina in zona Maliuc, si am prins cateva exemplare de 8-15 kg, iar pisoi la 2-5 kg fara numar (90% eliberati, am oprit doar cei degorjati aiurea sau pt consum propriu).

  2. Majoritatea pescarilor folosesc dechatloane si asta datorita faptului ca erau accesibile,acum s-a cam terminat,le-au scumpit….de asa e cand ai vanzare.Si eu tot scopex de 20 folosesc si au mers binisor (10kg) cel mai mare.Specific ca am pesciut pe Sulina.

  3. Majoritatea pescarilor pe Chilia folosesc boilesurile de la Dechatlon .Eu folosesc cele de 20.Scopex si Mastercrab.pescuiesc la Obrizul 1.Capturile nu au fost notabile.Cel mai mare 7.2kg.Foarte mult ciortan 2.3kg.4kg

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole din sectiune