Dacă visezi la un loc unde liniștea, natura sălbatică și frumusețea autentică se împăturesc armonios, atunci trebuie să vizitezi Gura Portiței. Această destinație de poveste, situată între Delta Dunării și litoralul Mării Negre, oferă o experiență unicat, ideală pentru cei care vor să evadeze din aglomerația urbană. Aici, aerul curat, apa cristalină și peisajele spectaculoase te vor cuceri de la prima vedere.
CUPRINS:
Cum se ajunge la Gura Portiței?
Pentru a ajunge la Gura Portiței, trebuie să urmezi șoseaua Constanța-Tulcea. La aproximativ 50 km de Tulcea, există un drum spre dreapta către Jurilovca, localitatea de unde pleacă vaporul spre destinația finală.
Dacă vii din București pe Autostrada Soarelui (A2), o scurtătură eficientă este să iei la stânga spre Cuza-Vodă, imediat după Medgidia. Aceasta te va duce către Mihail Kogălniceanu, de unde poți continua spre Jurilovca. Aici, găsești o parcare cu plată unde îți poți lăsa mașina în siguranță.
Transportul spre Gura Portiței se face cu vaporașul, care pleacă de trei ori pe zi din Jurilovca, prima cursă fiind la ora 9:00 dimineața, iar ultima întorcându-se la ora 20:00.
Cazare in Gura Portiței
Odată ajuns la Gura Portiței, ai mai multe opțiuni de cazare, de la confort de trei stele până la experiențe autentice, mai aproape de natură. Satul de vacanță Gura Portiței include:
- 15 vile moderne, cu aer condiționat, baie proprie, mobilă contemporană și toate facilitățile necesare pentru un sejur relaxant.
- 77 de căsuțe de lemn situate direct pe plajă, fiecare având două paturi.
- Zone de camping, pentru cei care preferă să stea la cort, cu acces la grupuri sanitare moderne, dotate cu dușuri cu apă caldă și rece.
Prețurile sunt accesibile, iar peisajul de vis transformă orice sejur într-o experiență memorabilă.
Unde mâncăm la Gura Portiței?
Bucătăria locală este un alt motiv pentru care merita să vii la Gura Portiței. La restaurantul satului de vacanță, vei putea savura preparate tradiționale din pește proaspăt, pescuit direct din apele Dunării. Meniul include și mâncăruri cu influențe mediteraneene și preparate românești delicioase.
Posibilități de agrement
La Gura Portiței, natura și aventura merg mână în mână. Iată ce poți face aici:
- Excursii pe canalele Deltei Dunării cu bărci cu motor sau rame;
- Pescuit și birdwatching, pentru iubitorii de natură;
- Sporturi nautice, precum ski jet sau hidrobiciclete;
- Terenuri de tenis și volei, pentru o doză de mișcare;
- Petreceri cu specific dobrogean, organizate în fiecare săptămână, unde te vei bucura de muzică tradițională și preparate locale.
Un detaliu interesant este că, pe plajă, vei găsi bărci de pescari pline cu flori și umbreluțe din stuf, care amintesc de atmosfera boemă din Vama Veche.
De ce să alegi Gura Portiței pentru următoarea ta vacanță?
Dacă îți dorești o experiență autentică, departe de aglomerație, Gura Portiței este locul ideal. Aici, frumusețea sălbatică a Deltei Dunării se îmbină perfect cu farmecul litoralului românesc, oferindu-ți o vacanță de neuitat.
Fie că vrei să te relaxezi pe plajă, să explorezi natura sau să te bucuri de preparate delicioase din pește proaspăt, Gura Portiței este destinația ideală. Te așteptăm să descoperi acest colț de rai!
Galerie fotografii aeriene/drona Gura Portitei 2021-2018
Fotografii de Dragos Asaftei
Galerie fotografii Gura Portitei:
Fotografii de Claudiu Dinisoara
Vezi GALERIA FOTO Gura Portitei
Articolul Gura Portitei a fost actualizat in februarie 2025
Foarte frumos, dar fffff. scump totul!!!!
Este nesimțire la ce prețuri are restaurantul de acolo. Prețuri de Monaco. Aveți grijă și fiți informați!
25 lei o apă la jumătate spune totul despre prețurile practicate aici unde nu există concurență și pui tarif cat vrei!!!
1Buna ziua, cum pot rezerva o casuta pe plaja intre 27 si 30 iulie?Multumesc
Buna ziua, suntem din Galati, avem 2 copii. De la satul de vacanta pana la plaja cu ce se ajunge, e vreun mijlic de transport? Multumesc mult. Din Galati, cel mai scurt drum pana la Gura Portitei care e?
Buna ziua!
Am vrea sa mergem o saptamana la Gura Portitei sa necampam in cort pe plaja si inteleg din regulametul de pe site ca nu avem voie sa facem foc, nu avem voie cu masina si cu mancare … aveti idee daca aceste reguli se aplica doar in interiorul complexului sau si celor care vor sa stea pe plaja.
Multumesc frumos,
ioana
Am sunat acum la complex, ca vreau sa ajung cu cortul… intr-adevar, e permisa camparea in afara complexului (dreapta cum te uiti la mare) si a ramas permis accesul contra-cost (5 lei/zi/persoana) la dusuri/sanitare in cadrul complexului.
Buna ziua!
As vrea sa inteleg, daca ma puteti lamuri..in zona este un singur complex care ofera cazare? nu exista mai multe pensiuni/vile/campinguri de unde poti alege?
Ne-am hotarat sa mergem intr-un weekend prelungit acolo in august si concret am gasit o singura oferta de cazare http://www.guraportitei.ro.
Deci de inteles ca s poate si cortul .dar mai retras.
To este bine. Cat de sigur este cazaarea la cort in zona?
Multumesc
Buna ziua ,
cu cortul puteti campa pe plaja(stand cu fata la mare in partea dreapta) in afara complexului.Mergem cu cortul
in acest loc de 7 ani.Accesul la toaleta si dusuri se face pe baza unei cartele platite la receptie, anul trecut era 5 lei pe zi de persoana.
Concediu placut!
Sunt corturi tolerate, fara plata si cu acces la dus si wc, intr-o laterala a plajei.
Pai nu e clar ca nu e voie in in CADRUL complexului, ci in afara, mai pe salbatic asa? Eu asa am priceput
Buna ziua,
Daca se pot instala corturi in regim de bivuac si de asemenea se pot folosi facilitatile statiunii, ar fi bine de mentionat care este zona in care se poate face acest lucru.
Pe site-ul http://www.guraportitei.ro/norme.php la capitolul regulament
Art. 2 Accesul si stationarea in Statiunea Gura Portitei
8. Instalarea corturilor in incinta complexului NU ESTE PERMISA.
Intrebarea mea este daca doresc sa innoptez cu cortul la Gura Portitei voi intampina probleme ?
Multumesc,
Andrei SCUTARU
Buna ziua!
Ati reusit sa aflati, va rog, daca este permisa amplasarea corturilor?
Multumesc,
Diana
Este permisa dar in afara statiunii , undeva in dreapta cand intrati pe plaja
IN AFARA STAȚIUNII ,pe dreapta, cum te uiti la mare, este plaja sălbatică, unde poți campa.
Apa este scumpa la magazin si destul de ridicate preturile la mâncare , la cele 3 terase…
In august apa este fosforescenta noaptea…