0

Periteasca- Leahova (4125 ha) – Situata in complexul lagunar Razim-Sinoe, zona reprezinta un mozaic de grinduri si lacuri putin adanci care se afla intr-un proces continuu de indulcire dupa inchiderea legaturii cu Marea Neagra.

Cuprinde lacurile Leahova Mare si Mica, Periteasca, Pahane, Cosna, Insula Bisericuta si o serie de grinduri nisipoase.

Aici au fost identificate trei specii endemice de moluste si numeroase specii de pasari care se opresc aici pentru hranire si popas, precum garlitele, gasca cu gat rosu, pelicani, rate, califari.

Pe soiurile de litoral, scaldate de apele lacului Razim si ale Marii Negre cresc putine plante cu adaptari speciale: patlagina de nisip, varza de mare, etc.

Localizare pe harta:

Galerie foto Periteasca- Leahova:


Periteasca – foto:
© Valeriu Leonov

Insula Bisericuta – foto:
© Valeriu Leonov
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole din sectiune

ULTIMELE COMENTARII

Va recomandam sa cititi

Aveti toate motivele sa alegeti Cormoran Resort

Cei care au vizitat Delta Dunarii, cu siguranta si-au promis ca se vor intoarce. Celor care nu au ajuns pana acum in acest loc minunat, le recomandam sa ajunga cat mai curand, iar CORMORAN RESORT, situat in satul Uzlina, este punctul de plecare spre toate zonele…

Impresii hotel Wels, Delta Dunarii

Cum a fost in minivacanta petrecuta la hotelul Wels din Baltenii de Sus, bratul Sfantu Gheorghe, Delta Dunarii. Cand ne-a spus Georgian, realizatorul emisiunii "In Carlig", ca vom fi cazati la hotelul Wels nici nu mi-am facut probleme. Ceva in interiorul meu mi-a spus ca totul…