joi, 18 aprilie 2024
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
AcasăDobrogea de NordLocalitati judetul TulceaLocalitatea Turcoaia - judetul Tulcea

Localitatea Turcoaia – judetul Tulcea

Localitatea Turcoaia este situata în partea de nord-vest a județului Tulcea, pe malul drept al Dunării, la poalele SV ale munților Măcin. Distanța față de Tulcea este de 64 km.

Generalități

Conform recensământului din 2011, populația comunei Turcoaia numără 3.187 de locuitori, majoritatea fiind de etnie română (98,02%). În Turcoaia există câteva familii de italieni. Suprafața administrativ-teritorială a comunei Turcoaia este de 48,97 km².

Nu există date concrete care să ateste documentar originea localității Turcoaia. Se știe doar că această localitate se află în imediata apropiere a localității Iglita, un sat care datează din perioada romanilor.

Principalele activități economice desfășurate în comuna Turcoaia se încadrează în industriile extractive, cu exploatații de cariere de piatră care au o tradiție de peste 120 de ani, și agricultura, care cuprinde producția vegetală și creșterea animalelor. Carierele de piatră din Turcoaia sunt renumite la nivel național și internațional pentru calitatea pietrei extrase.

Alte activități, cu pondere mai mică, includ comerțul, serviciile și meșteșugurile tradiționale. Locuitorii desfășoară și activități tradiționale transmise din generație în generație, cum ar fi păstoritul, pescuitul, fierăritul, dogăritul și albinăritul.

Acces in localitate

Acces rutier DN 22, DJ 222 H

Obiective turistice in Turcoaia

  • Cetatea Troesmis – Rezervatie arheologica
  • Dealul Bujoarele: reprezintă singurul punct din Romania care conține fosile paleozoice. Acestea se găsesc în șisturile argiloase, transformate în filite și în calcare cenușii devoniene. Aici au fost identificate 30 de forme fosile, dintre care 22 sunt brahipode, urmate de brioziare, moluște, crustacei și astracode.

Galerie fotografii localitatea Turcoaia

Fotografii de Cristian Mititelu | info-delta.ro

Articolul comuna Turcoaia a fost modificat in noiembrie 2023

ULTIMELE ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

Agenția Descoperă Delta Dunării.

Descoperă Delta Dunării – 20 de ani de experiență în Delta Dunării

3
20 de ani de experiență în turismul sustenabil în Delta Dunării reprezintă un motiv de mândrie și recunoaștere pentru Agenția Descoperă Delta Dunării.În 20 de ani, echipa a reușit să transforme o frumoasă pasiune...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

delta dunarii fotografie drona

Delta Dunarii vazuta din drona – Galerie fotografii

0
Descoperă frumusețea Deltei Dunării cu o galerie de fotografii aeriene realizate cu drona. Fiecare imagine surprinde peisaje spectaculoase, de la canale întortocheate la habitate...
Canalul mitchina

Canalul Mitchina

RECOMANDAM