0
Localitate situata in partea de nord-vest a judetului Tulcea, pe malul drept al Dunarii, la poalele SV ale muntilor Macin. Distanta fata de Tulcea este de 64 km.
Privind atestarea istorica a localitatii, nu sunt date concrete care ar putea atesta documentar localitatea Turcoaia. Se stie doar ca aceasta localitate se afla in imediata apropiere a localitatii Iglita, un sat de pe timpul romanilor.
Economia locala este bine dezvoltata, existand ferme de porci, capre si vaci , o amenajare psicicola, culturi de vita de vie nobila. Cu traditie (de peste 120 ani), exista activitatea de exploatare de cariere de granit, carierele de piatra de la Turcoaia fiind renumite in tara si pe plan extern pentru calitatea pietrei.
Activitatea culturala este reprezentata prin ansamblul folcloric “Salistea-Draguta”, ansamblu ce are reprezentante la nivel national si international.
Acces in localitate:
Acces rutier DN 22, DJ 222 H
Puncte de interes turistic:
  • Cetatea Troesmis – Rezervatie arheologica
  • Dealul Bujoarele : reprezinta singurul punct din Romania care contine fosile paleozoice. Acestea se gasesc in sisturile argiloase, transformate in filite si in calcare cenusii devoniene. Aici au fost identificate 30 de forme fosile, dintre care 22 sunt brahipode, urmate de brioziare, moluste, crustacei si astracode.
  • Lacul Iacobdeal
Cazare in localitatea Turcoaia: >> vezi ofertele de cazare

Galerie foto localitatea Turcoaia:

©  imagini  Cristian Mititelu | info-delta.ro

Daca aveti imagini sau informatii despre aceasta localitate, va rugam sa contribuiti la dezvotarea acestui proiect.

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole din sectiune

ULTIMELE COMENTARII

Va recomandam sa cititi

Tura cu canoea in Delta Dunarii

Stiti voi cum vine treaba asta? Daca prinzi gustul sa explorezi Delta Dunarii de la nivelul firului de apa, apoi nici ca te mai poti lasa de asta. Indiferent daca esti intr-un caiac sau intr-o canoe, experienta ce ti-o ofera o calatorie lenta pe canalele din…