1

Cu ce pescuim la bibani? Recomandari naluci pentru bibanii din Delta Dunarii. Acum ceva timp recomandam o naluca buna, ce a mers foarte bine in acel an la pescuitul bibanilor in Delta Dunarii. Pur si simplu a facut diferenta si a reusit sa faca o selectie, aducand la barca numai bibani sariti bine de 20cm.

Acea naluca, a ramas desigur in trusa, insa in anii ce au urmat nu a mai dat un randament asa de mare, probabil ca nu prea a mai avut ce sa selecteze. Intre timp, ne-am adaptat si ne-am axat la pescuitul de bibani in Delta Dunarii pe “silicoane” (plastice moi). Shad-uri de 5 cm verzi cu gliter (sclipici).  Acuma, trebuie sa vezi pescuitul la biban asa cum il vedem noi, un pescuit de distractie, pe canale si lacuri, C&R, asa ca nu avem pretentii de capturi capitale. Daca doresti sa umpli traista, ignora acest articol, ia o undita, baga 2-3 ace cu rama pe montura si ii dai bice, fa macel….

Recomandari naluci pentru bibanii din Delta Dunarii

Prima optiune a noastra in materie de naluci pentru pescuitul bibanului in Delta Dunarii o reprezinta nalucile moi. Folosim celebrele Shad-uri Relax Kopyto Standard, apoi Shad-urile Relax Clonay Laminat, Shad-urile Slider Minnow, Shad-urile Mikado Fishunter, dar si grub-uri de genul Grub Slider Crappie. Toata chestia este sa fie verzi, cu gliter in ele, tinand cont ca in general pescuim la confluente de canale, acolo unde se amesteca apele.  La acestea, daca vedem ca nu avem rapid rezultatul scontat, montam un Micro-Spinnerbait cu agrafa de la Bertilure.

Daca nici acum nu avem rezultate, schimbam pe alte culori. Nu multe, alb cu rosu, motor oil cu gliter, combinatii de culori cu gliter. Nu merge? Intram in panica si incepem sa scotocim prin trusa. Linguritele Rotative Mepps Aglia nr. 2 silver si Blue Fox Vibrax nr.2 silver. Nici acum nu merge? Trecem pe ceva si mai enervat, cum ar fi cicadele de la Bertilure sau TN-ulrile de 50 de la Jackall. Dupa cateva lanseuri cu schimbari repetate de naluci, daca bibanii nu se arata, nu este de vina naluca ce o folosim ci locul ales, asa ca trebuie sa cautam bibanii in alta parte.

Desigur ca poti folosi si plastice de alte culori si alte dimensiuni (daca vrei sa faci o selectie si sa prinzi “bunici”), desigur ca poti sa pescuiesti cu voblere, cu lingurite de dimensiuni mai mici sau mai mari, poti folosi Helic-urile de la Berti, sau Spintail-urile Effzett de la D.A.M. , noi prezentam aici recomandarile noastre in materie de naluci folosite la partidele de pescuit la bibani in Delta Dunarii. Culoarea nalucii este importanta, veti spune. Este adevarat dar, in Delta Dunarii atunci cand gasesti bibanii ii prinzi la aproape orice si noi am observat ca verde cu gliter este culoarea castigatoare. Cu siguranta, cel mai bine este sa aveti la voi o paleta destul de cuprinzatoare a culorilor si sa le incercati dupa inspiratia voastra.

Concluzia: o trusa “basic” de naluci pentru bibanii din Delta Dunarii, fara pretentii si mari cheltuieli trebuie sa contina minim:

  • Shad-uri de 5 cm verzi cu gliter (sclipici). Care se pot combina cu micro-spinnerbait-urile cu agrafa de la Bertilure
  • Cateva plastice diverse culori cu gliter (sclipici)
  • Lingurite rotative
  • Cicade si de ce nu, ceva naluci tip „lipless crankbait”
DISTRIBUIȚI
Etichete: ,

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole din sectiune