duminică, 19 mai 2024
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii

Naluca preferata a bibanului din Delta Dunarii

Daca nu am succes la stiuca pentru ca nu vrea, sau pentru ca nu vreau :), ma reprofilez rapid pe biban. Pentru ca asa-i in Delta Dunarii si aici pescuim, nu pierdem timpul. Locuri sunt destule si din fericire bibanul este (inca) destul. Mai greu cu cei mari care-s din ce in ce mai rari, insa la momentul actual nu ma plang.

In cele ce urmeaza voi vorbi in cateva cuvinte despre naluca preferata a bibanului de delta, asta pe baza partidelor ce le-am desfasurat de-a lungul anilor pe canalele si lacurile de aici. Pana acum 5 ani am pescuit exclusiv la rotative. Asta stiam eu sa fac cel mai bine si cu asta prindeam bibanii: Mepps-ul Aglia nr. 2 silver si Vibrax-ul nr.2 silver de la Blue Fox faceau legea.

Apoi m-am „spurcat” la silicoane  si am avut succes cu modelele colorate in verde, de mici dimensiuni de pana in 6 cm. Cele mai la indemana si mai prinzatoare fiind celebrele Mann’s-uri Soft (sau Super Soft) dar si  Grub-urile de la Big Bite Baits ( ex. modelul Paddle Tail  – Chartreuse Shine). Verzi sa fie. Uneori albe cu rosu.  Modelele mici, mici le armez cu jig-uri „decojite” pe plumbul de pe tija acului (adica doar cu bila jigului) ca o alternativa la micro-jiguri, asta pentru a nu distruge plasticul la armare. Dar nu prea am insistat pe plastice mici, mici pentru ca in delta sunt bibani mari din belsug, nu-i asa? 6 cm armat cu bile de la 2g pana la 7g, pentru ca asa-i in delta.

Daca ai in trusa modelele astea de plastice moi este mai mult decat ok, tinand cont ca bibanul de delta nu este atat de fitos si precaut ca cel din alte parti.

Dupa „moda” silicoanelor, care este la zi si in prezent, acum x ani am descoperit o naluca senzationala ce nu are rival: TN-ul de 50 de la Jackall. Nu cred ca exagerez cand spun ca este cea mai senzationala naluca creata vreodata. Un vobler scufundator, in termeni stiintifici o naluca tip „lipless crankbait” ce trezeste din adancuri si scoate din toate cotloanele deltei hoarde de bibani. Am 3 modele si in functie de randament le-am clasat astfel: 1 TN50 Pearl Ayu, 2 TN50 Blueback Tiger si pe locul 3 TN50 Silent – Noike Gill.

Este ceva mai scump apropriindu-se de 60 lei insa face toti banii si suplineste banii pe care i-ai arunca pe alte voblere ce dau randament mult mai slab. In afara de bibani prinde cu succes si stiuci de aceea pentru siguranta dumneavoastra folositi voblerul acesta cu o struna sau un leader de fluorocarbon.

Deci daca ne intrebi pe noi care este naluca preferata a bibanului din Delta Dunarii raspunsul este: Jackall Lake Police TN 50 Pearl Ayu.

Mai puteti citi si articolele:

ULTIMELE ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

Agenția Descoperă Delta Dunării.

Descoperă Delta Dunării – 20 de ani de experiență în Delta Dunării

3
20 de ani de experiență în turismul sustenabil în Delta Dunării reprezintă un motiv de mândrie și recunoaștere pentru Agenția Descoperă Delta Dunării.În 20 de ani, echipa a reușit să transforme o frumoasă pasiune...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

Noua lege a pescuitului 2024

Noua Lege a pescuitului şi a protecţiei resursei acvatice vii –...

0
Noua LEGE a pescuitului și a protecției resursei acvatice vii a fost adoptată de către Camera Deputaților în data de 7 mai 2024, la...

RECOMANDAM