marți, 20 februarie 2024
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
AcasăLegislatie pescuitActe necesare pentru pescuitul in Delta Dunarii 2010

Acte necesare pentru pescuitul in Delta Dunarii 2010

Final de “ancheta”. Ce-i drept, noile acte normative au creat confuzii si nelamuriri in randul majoritatii pescarilor. Ca sa ne clarificam pe deplin, am trimis adrese atat la ARBDD, ANPA sediu central cat si la sucursala din Tulcea. Concluzia a fost ca permisul ANPA este valabil in toate bazinele piscicole naturale din tara.

Deci este valabil si in Delta Dunarii (exceptie facand zonele concesionate), pentru ca legea stipuleaza totodata si reciprocitatea obligatorie intre asociatii. Indiferent de la ce asociatie, din ce judet cumparati permisul emis de ANPA el este valabil in toate bazinele piscicole naturale din tara.

Asa ca, pentru a pescui in 2010, legal in Delta Dunarii, avem nevoie de permisul de pescuit ANPA, acesta avand tarifele neschimbate fata de anul trecut. Cum il obtinem, de la ce asociatie de pescari sportivi, este treaba fiecaruia dintre noi, iar ca sa va orientati am publicat o lista primita de la ANPA (Registrul Unic de Evidenta a Asociatiilor Pescarilor Sportivi conform O.M.A.P.D.R. nr. 20/2010 valabil la data de 15.03.2010) cu datele de contact ale asociatiilor ca sa vedeti alternativele.

Daca pescuiti pe apele de frontiera din delta (vezi bratul Chilia de exemplu) mai aveti nevoie si de “Avizul de pescuit sportiv in apele de frontiera” sau cum se mai spune in randul pescarilor “PG-ul”, pe care il obtineti de la Inspectoratul Judetean al Politiei de Frontiera Tulcea.

Pentru ca deja am publicat raspunsurile primite de la ARBDD si ANPA Tulcea, publicam si raspunsul de la ANPA sediul central, un raspuns foarte clarificator.

Buna ziua,

Conform noii Legi 317/2009 care aproba si completeaza OUG 23/2008 privind pescuitul si acvacultura permisele de pescuit sportiv sunt emise de catre ANPA si distribuite de asociatiile de pescari sportivi. Asadar ANPA nu mai poate sa distribuie permise direct pescarilor, ca anul trecut. Legea nu prevede expres obligativitatea pescarilor de a se inscrie in asociatii pentru a-si procura permis dar cum asociatiile sunt ONG-uri nici administratia nu poate obliga aceste asociatii sa distribuie gratuit permisele de pescuit sportiv.

Asadar nu puteti sa va procurati permise decat de la sediile asociatiilor. Si nu este decizia ANPA ci lege votata in Parlament, iar ANPA nu poate decat sa se conformeze.

Recent s-a aprobat ordinul privind reglementarea pescuitului sportiv, care nu specifica faptul ca asociatiile vor primi autorizatie de pescuit sportiv si implicit drept de gestionare a pescuitului sportiv pe anumite zone. Urmeaza tiparirea permiselor pentru 2010. La momentul actual nici o asociatie nu a primit de la administratie drept de a organiza practicarea pescuitului sportiv pe anumite zone.

Legea stipuleaza totodata reciprocitate obligatorie intre asociatii, asadar indiferent de la ce asociatie, din ce judet cumparati permisul emis de ANPA el este valabil in toate bazinele piscicole naturale din tara.

Pretul permiselor este acelasi cu cel de anul trecut, conform HG 1016/2008, respectiv 30, 10 si 0 lei pentru pensionari.

Asadar aveti interes sa cautati asociatiile cu taxa de membru cea mai mica, indiferent ca este de la dvs din judet sau nu. Atata timp cat sociatiile de pescari sportivi nu primesc autorizatie de pescuit sportiv ei nu pot avea pretentia de a gestiona pescuitul sportiv in anumite zone.

Permisul e unic emis de ANPA si eliberat de asociatii. Indiferent de la ce asociatie il procurati (ca este din AGVPS sau ca e vorba de o asociatie mai nou infiintata) va confera dreptul de a pescui pe toate bazinele piscicole naturale, cu exceptia concesiunilor din delta.

ARBDD ca administrator poate stabili regulament pentru pescuitul sportiv, poate delimita zone de protectie, poate cere taxe de intrare in rezervatie dar nu poate taxa accesul la resursa piscicola.

16.03.2010

Cu stima

Adrian Ionascu, consilier ANPA

ULTIMELE ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

Agenția Descoperă Delta Dunării.

Descoperă Delta Dunării – 20 de ani de experiență în Delta Dunării

3
20 de ani de experiență în turismul sustenabil în Delta Dunării reprezintă un motiv de mândrie și recunoaștere pentru Agenția Descoperă Delta Dunării.În 20 de ani, echipa a reușit să transforme o frumoasă pasiune...

11 COMENTARII

 1. Aztazi 05.07.2011 mi-am pierdut 2 ore din viata sa-mi dau seama ce permis imi trebuie pentru o partida de pescuit in Delta Dunarii. Asadar pentru a nu mai pierde si altii alte ore … mai pierd eu 10 min sa va spun ce am aflat :
  1. Permisul ANPA nu mai este valabil pt pescuitul in Delta .. am sunat la ANPA ( TEL. 0216344429 ) si mi-au confirmat ca nu mai este valabil pt Delta.
  2. Asociatia pescar 21 ma invitau ieri la sediul din Ferdinand sa le dau 850.000 pe un permis ANPA, chiar daca eu le-am spus ca permisul imi trebuie special pt Delta!
  3.Deci … ca sa pescuiti cu acte-n regula in Delta Dunarii trebuie:
  a) sa mergeti personal sau nu la sediul ARBDD din Str. Portului nr 34 tel. 0240518924 si sa platiti 300.000 pana la sf anului, 50.000/zi sau 150.000 /saptamana.Am inteles ca in afara de chitanta se da si un permis care nu stiu cum arata?! program luni – vineri 8.00 – 16.30 .. iar daca ajungeti in Tulcea in weekend mai exista si varianta „b” :
  b) platiti suma de mai sus la un oficiu postal in cont nr RO85TREZ6415032XXX000263 cod fiscal 3722040 , trimiteti chitanta la Fax : 0240518975 si treceti pe la sediul lor sa va luati permisul de la portar .
  Complicat… ca in Romania.. dar macar stiti ce aveti de facut !
  Fire intinse !!!!!!!!!!!!!!!!!

 2. pescuiec pe dunare,bazias-berzasca,tot timpul anului.sa vedeti cum politia de frontiera asista la acei imbecili care grebleaza cu atata ura .nu iau nici o masura,numai salariul gras.imi vine sa vomit…..

 3. buna ziua dragi pescari asociatiati de pescar sint niste hoti pe fata ne cer bani pentru cotizati anual fara rost de acea am sa va spun ca si eu ma iregistrez printre oameni care au luat plasa la asociati de pescar care percep niste taxe de pescuit fara rost de acea am facut o plangere la anpa si nici in ziua de azi nu am primit raspuns deci concluzia este ca sint mina in mina cu asociatiile de pescari si vanatori niste banditi pe care statu nui mai vede

 4. Salut,
  Am infiintat o asociatie de pescari pt.a nu mai alerga dupa acest hoby,se numeste Dunarea Pescarilor dar tot ma plimba pt. a-mi da avizul de la ANPA pt.pescuit pe Dunare.Vreau sa pun barcile pe apa, cine ma poate ajuta inainte sa ajung la ministru apelor Romane daca este posibil.

 5. daca ptr a pescui este necesat numai permisul ampa atunci de ce ne obliga ajvps sa le platim si lor cotizatia mai ales ca ei nu fac nimic si nici nu au facut niciodata asta nu vi se pare o mare mare hotie s-au traim in romania si la noi trebuie sa ne fure toata lumea.

 6. Va multumesc pentru informatiile deosebit de importante .
  Totusi as avea o problema de discutat. Daca asa stau lucrurile de ce asociatia Capriorul din Targu MURES percepe o taxa de 60 de lei pe anul 2010 , spunand ca taxa se varsa integral catre ANPA ? Iar pensionarilor le percepe 30 lei . Este sau nu legal ? Este o metoda de a te obliga sa intrii intro asociatie fara ca tu sa sti?
  Banii i-am dat . OK . Dar m-ar interesa legalitatea actului . Repet , nu am fost informat ca m-am inscris intr-o asociatie , ci doar faptul ca platesc catre ANPA taxa de pescuit pentru anul 2010 .Este asta un fel de teapa ?
  Multumesc pentru eventualele lamuriri sau comentarii !!!!!!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

Canalul de legatura intre Lacul Obretinul Mic si Canalul Lung din Delta Dunarii

Canal Obretinul Mic – Canalul Lung

0
Canalul de legatura intre Lacul Obretinul Mic si Canalul Lung din Delta Dunarii. Galerie fotografii Canal Obretinul Mic - Canalul LungAmplasarea pe harta Canal Obretinul Mic...

RECOMANDAM

Hotel Wels din Baltenii de Sus Delta Dunarii

Hotel Wels

0