duminică, 26 iunie 2022
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
AcasăLegislatie pescuitPermis de pescuit ANPA 2017 - proiect de ordin

Permis de pescuit ANPA 2017 – proiect de ordin

Anunt ANPA 30.05.2017: „Eliberarea permiselor de pescuit recreativ pentru anul 2017 se va face la Serviciile teritoriale ANPA/DPIM Constanţa/ANPA sediul central Bucureşti, în fiecare zi de luni a săptămânii, între orele 9-14. La eliberarea permiselor de pescuit recreativ pentru Dunăre cu braţele sale şi Marea Neagră, solicitanţii vor prezenta CI şi o copie după acesta.”

http://www.anpa.ro/category/s3-anpa/c3-recreativ/


UPDATE FINAL 17.03.2017:  In Monitorul Oficial nr. 179 din 13 martie 2017 a fost publicat Ordinul nr. 60 din 8 martie 2017 privind accesul la resursele acvatice vii din domeniul public al statului in vederea practicarii pescuitului recreativ in habitatele piscicole naturale, cu exceptia Rezervatiei Biosferei „Delta Dunarii”

Citeste cateva selectii de interes pentru pescarul recreativ publicate in Ordin AICI.


Mai jos aveti o mica istorie a evolutiei legislative pana la publicarea in MO a formei finale a Ordinului. Nu le luati in calcul. Valabil ramane Ordinul 60 din 8 martie 2017!

UPDATE 24.02.2017: Vezi Decizia 54/24.02.2017 publicata pe site-ul ANPA privind prelungirea valabilităţii pentru anul 2017 a permiselor de pescuit recreativ care au avut valabilitate în anul 2016 în habitatele piscicole naturale, cu excepţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării  şi a zonelor  de pescuit recreativ contractate de asociaţiile de pescari recreativi

UPDATE 13.02.2017: ANUNT ANPA – Până la emiterea de către Agenția Naționala pentru Pescuit și Acvacultura a permiselor de pescuit recreativ pentru anul 2017, pescuitul recreativ in habitatele piscicole naturale, cu excepția Rezervației Biosferei Delta Dunării, se va desfășura pe baza permiselor de pescuit recreativ care au avut valabilitate in anul 2016.

UPDATE 10.02.2017: Cea de-a 4-a varianta a proiectului de ordin privind pescuitul sportiv a fost stearsa de pe site-ul ANPA

Pe site-ul ANPA a apărut şi a 4-a varianta a proiectului de ordin privind pescuitul sportiv.

http://www.anpa.ro/wp-content/uploads/file/Legislatie%20/Proiecte%202017/ordin%20pescuit%20sportiv%202017%20var_%20IV.pdf

UPDATE 31.01.2017: A aparut pe site-ul ANPA cea de-a treia versiune a Proiectului de ORDIN privind condiţiile de acordare a dreptului de pescuit în scop recreativ în habitatele piscicole naturale 2017. In aceasta noua versiune este prevazut modelul permisului de pescuit ANPA.
 
UPDATE! Noua propunere de Ordin privind condiţiile de acordare a dreptului de pescuit în scop recreativ în habitatele piscicole naturale publicata recent pe site-ul ANPA schimba total modalitatea legala de a pescui recreativ in apele naturale: Dispare permisul de pescuit emis de catre ANPA?

Pe site-ul Agentiei Nationale pentru Pescuit si Acvacultura (anpa.ro) a fost postat Proiectul de Ordin privind conditiile de acordare a dreptului de pescuit in scop recreativ in habitatele piscicole naturale pentru anul 2017. Permis pescuit ANPA 2017.

permis-pescuit-anpa-recreativProiectul precizeaza ca in anul 2017 activitatea de pescuit recreativ se va realiza in baza unor contracte de concesionare a resursei acvatice vie in scop recreativ, pe habitate piscicole clar delimitate si in baza unor planuri de management a pescuitului in scop recreativ prezentate de asociatiile de pescari recreativ elaborate de institutiile specializate din domeniul pescuitului si acvaculturii.

Permisele de pescuit recreativ se emit de catrea ANPA si se elibereaza prin asociatiile de pescuit recreativ care au incheiate contracte de concesionare pentru exploatare durabila prin pescuit recreativ a resurselor acvatice, in conditiile legii.

Permisele de pescuit recreativ pentru zonele recreativ neconcesionate de asociatiile de pescuit recreativ se elibereaza de catre ANPA.

In Delta Dunarii permisul ANPA nu are valabilitate.

Pescarii recreativi, in baza permiselor de pescuit, au obligatia ca anual sa prezinte asociatiilor de pescuit recreativ o fisa de captura in care sa se specifice numarul de partide de pescuit si cantitatea de peste capturata, pe specii. Eliberarea permisului de pescuit recreativ pentru anul urmator (ex.2018) este conditionata de prezentarea fiselor de captura pentru anul precedent.

Concluzii:

  • Permisul este pentru pescuit recreativ. Nu se mai numeste permis de pescuit sportiv-recreativ ci permis de pescuit recreativ.
  • Permisele se elibereaza de ANPA prin asociatii de pescari recreativi (care or fi alea ca mai toate sunt asociatii pentru pescuit sportiv) pentru zonele concesionate si …. direct pentru zonele neconcesionate. Suntem curiosi sa vedem cum vine treaba asta.
  • De tarife… conform Hotararii 1016/2008 privind cuantumul taxelor de licentiere si autorizare in pescuit si acvacultura. Probabil ca urmeaza sa se modifice si aceasta conform celor publicate pe site-ul ANPA. Vezi HOTARARE pentru modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 1016/2008 privind cuantumul taxelor de licenţiere şi autorizare în pescuit şi acvacultură (de fapt o propunere legislativa pentru ca 1016 nu este modificat)

 

ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ARTICOLE RECENTE

Noul cuantum al amenzilor in Delta Dunarii – proiect Hotarare de...

0
Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor a publicat pe site-ul sau proiectul de Hotarare a Guvernului privind actualizarea cuantumului amenzilor prevazute la art. 13 din Legea...