luni, 2 octombrie 2023
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
AcasăInformariCirculara AGVPS - despre acordarea reciprocitatii intre asociatiile afiliate pe linie de...

Circulara AGVPS – despre acordarea reciprocitatii intre asociatiile afiliate pe linie de pescuit

Conducerea AGVPS a emis in data de 29.01.2018 o circulara catre toate asociatiile AJVPS, AVPS si AJPS afiliate, prin care clarifica problematica legata de refuzul mai multor asociatii afiliate care au preluat prin contract de concesiune de la ANPA a unor suprafete de luciu de apa, de a permite pescarilor membri ai altor asociatii (afiliate statutar la AGVPS) sa pescuiasca, nerespectand astfel Hotararea Congresului AGVPS, referitoare la acordarea reciprocitatii, pentru desfasurarea activitatii de pescuit recreativ.

Astfel, se precizeaza clar faptul ca asociatiile afiliate la AGVPS sunt obligate sa respecte prevederile Statutului AGVPS si Hotararea Congresului AGVPS, referitoare la acordarea reciprocitatii, pentru desfasurarea activitatii de pescuit recreativ in conditii multumitoare majoritatii pescarilor recreativi din Romania, inclusiv a unora dintre pescarii recreativi si din propria asociatie.

Mai jos aveti textul circularei AGVPS

„Conducerea AGVPS din Romania a urmarit cu atentie modificarile si completarile aduse legii pescuitului si acvaculturii si a colaborat cu conducerea ANPA in scopul atribuirii zonelor de pescuit recreativ asociatiilor de pescari recreativi/sportivi. In acclasi timp, a vegheat asupra corectitudinii atribuirilor facute de ANPA, intervenind in interesul asociatiilor afiliate alaturi de conducerile acestora. De retinut ca de interventiile si sustinerile conducerii AGVPS s-au bucurat si asociatiile neafiliate din jud. Cluj si Alba, dar nu numai. Conducerea AGVPS Ie-a respectat dorinta de a lua in gestiune zonele de pescuit din aceste judete, desi putea sa opteze pentru preluarea contractelor de alte asociatii afiliate din tara cu un punctaj mai bun decat al asocialiilor neafiliate (din jud. Alba si Cluj).

Toate interventiile, de ani de zile, ale conducerii AGVPS, au avut in vedere protectia resursei acvatice si intereresele pescarilor recreativi de a pescui in conditii cat mai avantajoase pentru ei, precum si posibilitatile asociatiilor afiliate de a reorganiza activitatea si paza eficienta a resursei, in interesul acestor pescari dar si in interesul financiar al asociatiilor in cauza. S-a avut in vedere si libertatea de miscare a membrilor pescari, stabilita prin prevederile Statulului AGVPS, publicat in MO Partea I nr. 705/21.09.2015, in conditiile hotarate de Congresul AGVPS. care sunt obligatoriu de respectat de toate asociatiile afiliate, ai caror reprezentanti le-au votat fara exceptii in interesul membrilor pescari ai tuturor asociatiilor afiliate.

In conditiile aratate, pretentia unor conduceri de asociatii afiliate de a incheia ”acorduri/contracte de reciprocitate” doar cu unele asociatii afiliate excede prevederilor statutare, ca de altfel si decizia altora de a nu acorda aceasta reciprocitate statutara.

Desigur ca unele conduceri de asociatii afiliate din judete ai caror membri pescari merg sa vizeze la alte asociatii afiliate din alte judete (care practica cotizatii mai mici), sunt in masura sa le refuze, prin hotarari ale Consiliului asociatiei in cauza, eliberarea de chitante pentru acordarea reciprocitatii. Aceasta tentatie a unor pescari neloiali asociatiei din judetul in care isi au domiciliul si pescuiesc in mod obisnuit, care isi fac astfel de calcule meschine, isi vor gasi probabil solutionare statutara cu ocazia Congresului AGVPS din 2018.

Pana atunci, va rugam sa respectati prevederile Statutului AGVPS si Hotararea Congresului AGVPS. referitoare la acordarea reciprocitatii, pentru desfasurarea activitatii de pescuit recreativ in conditii multumitoare majoritatii pescarilor recreativi din Romania, inclusiv a unora dintre pescarii recreativi si din propria asociatie.

Ne exprimam convingerea ca ati inteles corect demersul nostru si nicio asociatie aflliata nu ne va face sa regretam straduintele depuse de pana acum, in interesul general al membrilor pescari recreativi din Romania.”

Circulara este postata pe siteul AGVPS: http://agvps.ro/anunturi/acordare-reciprocitate-intre-asociatiile-afiliate-pe-linie-de-pescuit/

Conditiile acordarii dreptului la reciprocitate AGVPS http://agvps.ro/docs/reciprocitate.pdf

ULTIMELE ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

9 COMENTARII

 1. La Salaj se cere taxa 175 lei an, dar drumul de acces spre Vârșolț,Recea, Meseșeni..Crasna…mă refer …de la drumul asfaltat …la balta de pescuit…..doar cu TAB_ul, sau 4×4 poți merge. când plouă nici cu astea. Nu sa cosit de multi ani, ierburi de 1_2 metri. Doar iau banii și atât. Mai baga câteva kg de peste sati scoată ochii.

 2. Reciprocitate pe naiba,zona unde pescuiesc se afla la limita a doua judete ,daca pescuiesc in cealalta zona sunt amendat si mi se retin betele pentru ca nu am vizat pe judetul respectiv.Ma intreb este necesar sa vizam permisul in fiecare judet?Am permis vizat anual din anul 1990 si pina acum nu am avut asemenea probleme.

 3. Cred ca majoritatea pescarilor recreativi din Romania ar fi multumiti sa plateasca doar la asociatia unde este membru si sa poata pescui ca si pana acuma peste tot, fara alte taxe.

 4. A mai fost odata treaba cu reciprocitatea intre asociatii pe apele de la anpa. Numai ca atunci nu s-au cerut taxe. Acum se pare ca este o reciprocitate pe bani.
  Si cum era povestea aia ca e gratis permisul anpa? Mai bine ramanea 30 lei si pescuiai in toata tara. Acum e gratis dar …. platesti

 5. De fapt aceasta circulara ce zice? Nimic! Nu le spune afiliatelor sa nu mai ceara bani la pescarii de la alte ajvps-uri. Nu! Le spune doar sa respecte reciprocitatea, care e pe bani.
  Asta asteptam noi: sa le spuna sa nu ia niciun ban de la membri altor ajvps-uri care vor sa pescuiasca pe apele de la anpa.

 6. Conditiile acordarii dreptului la reciprocitate sunt din 2015. Atunci AJVPS-urile aveau baltile lor si erau oarecum indreptatiti sa ceara ½ din cotizatie pentru cei de la alte AJVPS-uri afiliate care vroiau sa pescuiasca. Intre timp AJVPS-urile au luat de la ANPA in 2017 o gramada de ape.
  Astfel, situatia s-a modificat radical si dupa parerea mea AGVPS-ul trebuie sa modifice si sa actualizeze conditiile acordarii dreptului la reciprocitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

Apus de soare delta dunarii

Apus de soare in Delta Dunarii – Video

0
Apusul de soare in Delta Dunarii este unul dintre cele mai frumoase momente pe care le poti trai in aceasta zona unica. In timp...

Pescuitul în luna octombrie

RECOMANDAM