luni, 14 octombrie 2024
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
AcasăInformariZonele de campare in Delta Dunarii 2024

Zonele de campare in Delta Dunarii 2024

Locuri/zone camping Delta Dunării 2024. Locații autorizate pe teritoriul Rezervației Biosferei Delta Dunării unde este posibilă cazarea la căsuțe, vile și bungalouri sau/si camparea.

Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării informează vizitatorii că în perimetrul Rezervației este interzisă instalarea corturilor, cu excepția locurilor de campare autorizate, amenajate și dotate corespunzător cerințelor igienico-sanitare. Măsura este adoptată atât în scopul prevenirii accidentelor, îmbolnăvirilor și altor riscuri ce pot surveni în cazul campării în zone lipsite de facilități igienico-sanitare, cât și pentru prevenirea efectelor negative asupra speciilor și habitatelor naturale, generate de comportamentul turiștilor ce campează în astfel de locuri.

Cât este amenda pentru camparea ilegală în Delta Dunării?

Conform Hotărârii nr. 1.194 din 29 septembrie 2022, camparea în afara zonelor aprobate sau în alte condiții decât cele autorizate, precum și nerespectarea regulilor stabilite pentru utilizarea zonelor de campare se sancționează cu amendă de la 3.000 lei la 6.000 lei pentru persoane fizice și de la 25.000 lei la 50.000 lei pentru persoane juridice.

Locații autorizate amplasare cort în Delta Dunării:

– Camping „DELFINUL” Sf. Gheorghe
– Camping „Sat de vacanță CAMPOEUROCLUB” loc. Partizani
– Camping Mihaela loc. Crișan
– Sat de vacanță LA EDEN (3***) – Gura Portiței
– Bungalow Corbu Golf, loc Corbu
– Camping P.F.A REDVANOV ALEXANDRU – IULIAN suburbia Tudor Vladimirescu

Vezi HARTA cu amplasarea locurilor de campare in Delta Dunarii

Amplasarea locurilor de campare din Delta Dunării pe harta google

 

UPDATE SEPTEMBRIE 2024: Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD) oferă acum posibilitatea de a obține online un „Permis desfășurare activități – înnoptare”. Acest permis este destinat turiștilor care desfășoară activități în regim lent, fie pe apă, fie pe uscat, în anumite zone reglementate din Delta Dunării.

Amplasarea pe harta a zonelor de înnoptare din Delta Dunării

Sursa informatiei: ARBDD. Articolul Zonele de campare in Delta Dunarii a fost actualizat in septembrie 2024

ULTIMELE ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

32 COMENTARII

  1. Ați monopolizat Delta? De câte ori venim în Delta Dunării, venim cel puțin 20 de pescari Nu ne deranjează nimeni,sau cine o face ,a făcut baie. Când venim mai puțin,vin cioclii! La baie cu ei ,e și România mea ,nu numai a hotilor! Pe ei,pe ei,pe mama lor!

  2. Buna ziua, sunteti o adunatura de cretini sub denumirea de Romani. Tre sa platiti preturi de hotel ca sa stati la cort intr o tara vanduta. Va doresc multa saraciie si cat mai multi copii prosti ca voi pt taxe si impozite.

  3. Conform DEX – „camping, campinguri substantiv neutru
    1. Suprafață de teren (la șes, deal sau munte) pe care sunt instalate corturi sau baracamente pentru turiști.
    1.1. Faptul de a trăi în aer liber, sub cort.
    sinonime: campare.” Deci termenul de capare se refera strict la instalarea de corturi, nu la scaune, masute sau masini.

  4. Suntem un grup de 6 persoane,care de 10 ani mergem constant in DELTA DUNARII.De fiecare data ne-am comportat exemplar-am facut curatenie la sosire(2-3 saci de gunoi),avem in dotare
    2 tomberoane pt. gunoi selectiv(plastic+metal).Intr-adevar pana in 2022 am campat in corturi,nu stim ce vom face incepand cu 2023.Probabil vom dormi in sacii de dormit sub cerul liber(ne rugam sa nu dea vreo ploaie),vom gati mancarea pe aragazul de campanie.
    Avem in dotare un pavilion care nu are nici un perete (este deschis).Avem voie sa-l folosim?

  5. Buna ziua,

    Ma numesc Anca Motroc si locuiesc in Rm.Valcea, judetul Valcea. Intrucat nu am gasit o alta adresa de mail la sectiunea Contact, va scriu dvs. pentru a ma asigura ca nu voi incalca legea si nu voi fi amendata in acest concediu, in speranta ca imi veti raspunde in calitate de aplicant al legii. Toate informatiile pe care le-am putut gasi pe net legat de camparea pe plajele Vadu (Nomad) si Corbu, au produs mai multa confuzie in mintea mea, decat sa ma lamureasca.
    Dorim sa campam, zilele urmatoare, pe plaja Vadu. Am ales sa stam cat mai izolati, intrucat nu vrem sa deranjam intimitatea altor turisti, dar mai ales, sa nu fim deranjati. In conditiile in care platim online taxele pentru acces turist si auto, nu facem focul, nu lasam gunoaie, nu deranjam nici ceilalti turisti si nici natura si campam la o distanta minima de 150 m de la ultimul val (apropos, cum putem sa ne asiguram de acest lucru? masuram cu pasul?), putem fi siguri ca nu primim amenda de la inspectorii dvs.? Noi in fiecare an am gasit pe plaja Nomad corturi, desi la intrare este un panou mare pe care scrie Camparea interzisa.
    Si ultima intrebare: daca totusi, desi respectand legea, nu avem voie sa campam in zona, pe plaja, si vom decide sa campam intr-unul dintre cele trei campinguri amenajate la Corbu de agentii economici, mai trebuie sa platim taxele de acces? Am discutat cu turisti care au campat acolo si nici unul nu platise nimic, crezand ca acest lucru cade in sarcina antreprenorului.
    Va multumesc anticipat pentru raspuns si va sugerez sa faceti cunoscuta legea, cu tot ce implica ea, mergand mai mult pe preventie decat pe aplicarea amenzilor, cat mai clar si concis si pe un post national de televiziune, astfel incat sa afle cat mai multi turisti si sa nu poata spune mai apoi “NU am stiut….”
    PS Observ cu stupoare ca, in zona plajilor Corbu si Vadu, exista doar o singura locatie autorizata, Bungalow Corbu Golf, loc Corbu, foarte limitata ca si capacitate pentru multimea de turisti care ajung in zona, si destul de piperata ca pret. Ma intreb oare pe ce criterii s-a facut aceasta selectie…

    Cu respect,
    Anca Motroc

  6. Culmea sa facut sa ajunga langa noi exact cand ne pregateam sa dam jos sculele din masina un nene care flutura o legitimatie si cu un aier de stapanul inelelor tipa si facand poze cu tlf nea poftit sa plecam ca nu e voie pe mal sa pescuim doar daca ne aduce cu barca un localnic altminteri ne da amdnda
    In satul pe langa care am trecut a pus stapanire ungurii care au stricat tot aspectul satului cu termopanele lor si pentru o noapte de campare te belesc de bani…asta se intampla in 2022 vara..Arbdd..ul asta ce se cred stapanii deltei..pescari ai Romaniei hai sa facem ceva ca e si apa noastra

  7. Buna ziua,

    Consider ca deja e prea mult, deja autoritatile fac cam ce vor din popor doar sa castige bani ei sau manariile lor si nu-i in regula.

    Propun o petitie pe acest subiect si remedierea situatiei.

  8. Mda.
    Este groasa treaba.
    Pentru 2023 , adio cort/spritzuri/distractie ,in Delta Dunarii pe malul apei , la cort.
    Minim 30 bulioane amenda.
    :))
    Copy/paste mai jos cu extras din ordinulAdministraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării pe 2023 privind amenzile pentru campare :

    „camparea în afara zonelor aprobate sau în altfel de condiţii decât cele autorizate,
    precum şi nerespectarea regulilor stabilite pentru utilizarea zonelor de campare,cu amendă de la 3000 lei la 6000 lei pentru persoane fizice şi de la 25000 lei la 50000 lei pentru persoane
    juridice;”””
    🙂

    Si uite si zonele , unde , chipurile , ai voie sa campezi :

    „” Locuri/zone campare Delta Dunarii 2023.

    Locatii autorizate pe teritoriul Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii unde este posibila cazarea la casute, vile si bungalouri sau/si camparea :

    Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii informeaza vizitatorii ca in perimetrul Rezervatiei este interzisa instalarea corturilor, cu exceptia locurilor de campare autorizate, amenajate si dotate corespunzator cerintelor igienico-sanitare. Masura este adoptata atat in scopul prevenirii accidentelor, imbolnavirilor si altor riscuri ce pot surveni in cazul camparii in zone lipsite de facilitati igienico-sanitare, cat si pentru prevenirea efectelor negative asupra speciilor si habitatelor naturale, generate de comportamentul comportamentul turistilor ce campeaza in astfel de locuri.

    Locatii autorizate:

    Camping „Delfinul” – Sfantu Gheorghe
    Camping „Campoeuroclub Partizani” – Partizani
    Hostel pentru tineret Sulina – Sulina, Strada a II-a, nr.1.
    Camping Mihaela – Crisan, str. Principala, nr. 50
    Sat de vacanta „La Eden” – Gura Portitei.
    Bungalow Corbu Golf, loc Corbu, jud. Constanta””

    Adica , mai deloc.
    Doar , la hotel , la pensiune, sau la localnici.

    Lasand gluma la o parte,buna schema , nenea Marinov….:)
    Ati lasat permisul de pescuit , GRATUIT, ati lasat taxa de acces in Delta la fel – 30 lei/an ( derizorie) , la fel si celelalte taxe – auto , ambarcatiune , DAR , daca omul vine la peste , pe romaneste , nu are voie sa isi puna cortul, sa innopteze.
    Doar la pension.
    Ca sa le mai bagati niste bani in buzunar la cei cu afaceri pe acolo.

    Ce faceti cu pescarii , cetateni romani , care vin in Delta , de la mare distanta , din(ex.) Cluj , Oradea , Satu Mare , Hunedoara , etc .?
    Daca nu au bani/posibilitati sa stea la hotel , pensiune, ii trimiteti acasa dupa 1 zi de pescuit?
    Delta Dunarii este a tuturor romanilor , si ar trebui sa ne bucuram , responsabil de ea , toti.
    evident , responsabili.
    Nu sa faceti scheme din astea , gen : ” daca nu pica , cade… ”

    Nu era mai corect sa faceti Permisul de Pescuit Recreativ 200 lei/an de pers ?
    Si Taxa de Acces in Delta 200?
    Sau 300 ?
    S-au si pus in dezbatere cuantumurile astea anul trecut , au fost date/promovate la tv .
    Degeaba.
    Ati trantit-o cum au cantat grupurile alea de interese care toooot va joaca de ani de zile.

    Nu mai

    • Și uite asa se duce la balamuc turismul nostru, din cauza la niște hapsâni care vor sa se îmbogățească peste noapte de pe urma pescarilor… Stau 5 zile în delta la pescuit și sa esfac si sa strâng sculele pe fiecare zi? Doar nu am înnebunit, mai june ma lipsesc sa mai pescuiesc în Delată..

  9. Daca faci o tura cu un kayak (in cazul in cazul ca mai este voie sa faci…), iar intinerariul este de cca trei zile, care ar fi soluția? Anticipez vreo două variante de răspuns: alegi traseul în așa fel încât seara sa ajungi la una din locațiile autorizate sau, stai drac’ acasă 🤣

  10. Merg pe bratu chilia o saptamana pe an la pescuit cu sotia si am actele in regula plus 100 de lei intrarea masinii in biosfera dar dorm in masina langa scule nu ca sa strang seara si sa plec la locuri amenajate am pastrat curatenia si igiena locului. ar fi o atractie de turisti pescari daca
    ati pune un container pentru gunoi si o taxa sa se plateasca transportul gunoiului,ca vizitatoru se simte fericit cand campeaza cu familia langa apa Dunarii.

      • Dormi și tu în mașină , lasă curățenie și du-te liniștit în deltă că nu e delta lui Marinov sau a altei lepre care conduce vremelnic Romania !

  11. Să ne zică cineva autorizat dacă avem voie să campăm pe malul bratului kilia,de unde si pînă unde,că legea e făcută pentru ei nu pentru noi ce platim intrarea în deltă!Multumesc!

  12. De ce evitați răspunsuri concrete și simple?!referitoare la campare!este considerată campare simpla utilizare a malului apei pt pescuit dar sa ai asupra ta măsuță scăunel?!

    • Salut. ARBDD interzice amplasarea corturilor in zonele neautorizate.
      Poti suna sau poti trimite un email la ei sa te clarifici, ca sa stai linistit.

      CORT, corturi, s. n. Adăpost portativ demontabil, făcut din pânză (tare și) impermeabilă, material plastic etc., fixat pe țăruși; tabernacol.

  13. Buna ziua! Am si eu o nelamurire..daca pescuiesc in delta dunari (murighiol)si nu imi instalez cortul, dar imi pun o masuta si un scaun de pescuit plus accsoriile de pescuit se numeste campare?

    • Se numeste cum vor ei. Daca respecti legislatia tot te sicaneaza , astfel incat sa ti se ia de Dunare. Fie trec cu barcile in mod intentionat peste lansetele tale si prinzi ciuciu, fie trimite padurarii (extrem de agresivi), sa se ia de tine daca faci un foculet mic din 3 crengi…etc. Suntem vazuti ca invadatori pe bratele Dunarii, suntem vazuti ca si cum le-am intra in casa, iar ei nu isi mai pot face mendrele, nu trebuie sa vedem noi smecheriile lor, cum se taie copaci, cum se pescuieste la diverse. Eu, voi continua sa merg in Delta dar nu la acesti smecheri vor ajunge banii si voi merge la localnicii din mila 23 . Eu am patit-o anul trecut la Murighiol si acolo chiar nu voi mai merge niciodata.
      Pentru alte detalii 0730551520

  14. Buna ziua .sunt un localnic din Balteni de Sus vreau sa stiu daca pot sta cu cortul pe malul Dunari ,in fata curti mele .Adica in vatra satului cum ce zice .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

aurora boreală vizibilă din Delta Dunării

Aurora boreală în Delta Dunării

0
Marian Alexandru a surprins recent un fenomen rar în România: aurora boreală, vizibilă din Delta Dunării. Deși acest fenomen spectaculos este asociat mai ales...

RECOMANDAM