203

Update 25.04.2019: ANPA publica ghidul cu etapele pentru obținerea permisului de pescuit recreativ

Pentru desfășurarea activității de pescuit recreativ în habitatele piscicole naturale, cu excepția RBDD, ANPA va emite 3 tipuri de premise de pescuit recreativ, astfel:

1. Permis de pescuit recreativ la Marea Neagră;
2. Permis de pescuit recreativ pe Dunăre cu brațele sale și pe habitatele piscicole naturale necontractate;
3. Permis de pescuit recreativ pe habitatele piscicole naturale contractate de către asociațiile de pescari, beneficiare de contracte de utilizare a resurselor acvatice vii în scop recreativ;

În data de 29.03.2019 a fost emis Ordinul MADR nr. 252 privind modificarea Ordinului ministrului agriculturii și dezvoltării rurale nr. 60 din 08.03.2017 privind accesul la resursele acvatice vii din domeniul public al statului în vederea practicării pescuitului recreativ în habitatele piscicole naturale, cu excepția Rezervației Biosferei “Delta Dunării“, urmând a fi publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I.

În scurt timp de la publicarea acestuia în Monitorul Oficial, ANPA va începe emiterea permiselor de pescuit recreativ valabile pentru anul 2019, data exactă fiind publicată pe site-ul oficial www.anpa.ro.

Conform prevederilor ordinului menționat mai sus, permisele de pescuit recreativ vor fi eliberate prin intermediul unui soft informatic on line.

Pentru obținerea permiselor de pescuit recreativ valabile pentru zonele menționate la punctele 1 și 2, persoanele interesate vor trebui să acceseze direct site-ul www.anpa.ro, secțiunea special dedicată, unde după selectarea tipului de permis dorit și introducerea datelor de identificare (Nume, Prenume, CNP , județul/țara de domiciliu, adresa de domiciliu din cartea de identitate), solicitantul va avea acces la permisul de pescuit recreativ, în format printabil cu posibilitate de afișare pe telefonul mobil, având o serie unică și un cod QR pentru verificarea validității permisului respectiv în cazul unui control;

Pentru obținerea permiselor de pescuit recreativ valabile pentru zonele menționate la punctul 3, persoanele interesate se vor adresa asociațiilor de pescari recreativi beneficiare de contracte de utilizare a resurselor acvatice vii în scop recreativ.

Sistemul va permite la introducerea datelor solicitantului blocarea eliberarii permisului în momentul în care respectivul solicitant a avut antecedente sau se află la data solicitării permisului în perioada de interdicție la pescuit.

Eliberarea permiselor se realizează automat de către sistem, permisul fiind însoţit de o fișă de captură, parte integrantă a acestuia, care va fi completată de către beneficiarul permisului, la finalul fiecărei partide de pescuit şi transmisă până la data de 28 februarie a fiecărui an, pentru anul precedent, după cum urmează:
– Beneficiarii permiselor de pescuit recreativ valabile pentru Marea Neagră, Dunăre cu brațele sale și habitatele piscicole naturale necontractate, direct către ANPA;
– Beneficiarii permiselor de pescuit recreativ valabile pentru zonele contractate, direct către asociațiile de pescari care au eliberat permisul, urmând ca după centralizarea datelor, acestea să le transmită ANPA.
Evidența permiselor eliberate și a persoanelor deținătoare se realizează automat.

Sursa comunicat ANPA

DISTRIBUIȚI

203 COMENTARII

 1. Buna seara ..doresc sa fiu anuntat cand incepe emiterea permiselor de pescuit pe Dunare .Va Multumesc

 2. As dori sa fiu informat cand incepe eliberarea permiselor albastre pentru Dunare ! Va multumesc !!

 3. Rog sa ma anuntati cand este accesibil siteul anapa pentru a ne lua permisele de pescuit 2019

  • Din ce înțeleg eu sistemu se blochează dacă îl accesezi în prohibiție sau ai nereguli

 4. Cunosc ca ANPA elibereaza 3( trei)tipuri de permise (Mare, Delta si ape de granita),Pe mine ma intereseaza cine elibereaza onlain aceste permise ANPA Gorj sau alta unitate ANPA

  • O Aplicație online a ANPA va elibera permise pentru toți pescarii din țară . Nu ai nici o treabă cu filialele județe a ANPA ului.

 5. In anul 2018 ANPA Gorj mi-a emis un permis pentru pescuit pe Dunare.Intreb, anul acesta trebuie sa mi se elibereze alt permis?

 6. Rog sa ma anuntati cand este accesibil siteul anapa pentru a ne lua permisele de pescuit 2019

 7. Vă rod din suflet sa mă anunțați cînd se elibereaźa aceste permise de pescuit pe Dunăre și brațele sale,aștept de luni de zile,nu știu ce este așa greu,asta e politică,comunistă,trăim în țara noastră și nu putem să pescuim,dacă este gratuit?PDF,ar putea să ne pună viză pe CI,ce este mare treabă?mulțumesc.

 8. Buna seara ..doresc sa fiu anuntat cand incepe emiterea permiselor de pescuit pe Dunare .Va Multumesc.

 9. multumesc, pt.mica informatie,astept eliberarea permiselor albastre,respectiv dunare si bratele sale, concret punctul doi. doresc sa fiu informat in momentul eliberari ,banuiesc ca softul ar trebui sa ne anunte automat deoarece permisele se vor lista de catre fiecare detinator acasa. va multumesc.

 10. Rog sa fiu anuntat cand incepe eliberarea permiselor.
  Sunt pensionar,82 ani si ma deplasez mai greu.
  Multumesc

 11. SE MAI DAU PERMISE DE PESCUIT RECREATIV PENTRU ANUL 2019SAU ESTE TOT UN TERTIP DE A NU SE MAI DA ?

 12. Bună ziua, doresc permis de pescuit pentru Dunăre si brațele sale aferente dar nu știu când încep înscrierile vă mulțumesc.

 13. Comentariile sant de prisos,faptele vorbesc.Dupa peste 50 ani cu permis vizat an de an,inclusiv anul in curs(2019) nu pot sa merg linistit la o partida de pescuit nefiind sigur care viza este valabil,legal cel de la Asociați ANPA DEVA sau AJVPS DEVA jud.Hunedoara.Daca intrebi pe fiecare in parte permisul valabil e cel emis de „NOI”!!! Cei responsabili poate urmaresc sa produca haos pentru a putea amenda cat mai multi pescari care nu sant in legalitate dupa bunul lor plac.Chiar nu stiu cum va simțiți în postura de: RASUL LUMII???

 14. cit mai dureaza pina la eliberarea permiselor de pescuit pe 2019 pe dunare. astept un raspuns

 15. Bună ziua
  Sînt cetățean german si ași dori să pescuiesc la Marea Neagră in vara această.
  Vă rog indrumati-mă cum pot procura permisul de pescuit. Vreau sa vă spun ca cetatean strain nu am CNP
  Vă mutumesc.

  • Asteptam aplicatia de la ANPA. Sa speram ca s-au gandit sa nu ceara CNP sau daca da, sa accepte si persoane din afara Romaniei.

 16. ANPA nu va emite nimic, cel puțin câteva luni de aici încolo. Din mai multe motive.
  1. Ca o glumă, comunicatul a fost dat pe data de 1 Aprilie. V-ați prins?
  2. Ordinul nr. 252/2019 semnat de Ministrul Petre Daea, nu a fost și nici nu va fi publicat în Monitorul oficial, din mai multe motive. În primul rând, Ordinul era elaborat în baza prevederilor Legii de aprobare a OUG 85/2016, lege care a fost trimisă de Președintele României la Curtea Constituțională a României, pentru a doua oară, iar CCR nu va face decât să constate că legea este neconstituțională. Iar OUG 85/2016 nu mai este în vigoare începând cu data de 9 iulie 2018, dată la care Legea de aprobare a acesteia a fost declarată neconstituțională în ansamblul său.
  Prin urmare, nu mai mergeți după fentă. Însăși comunicatul ANPA spune că se vor elibera permisele după publicarea Ordinului nr. 252/2019 în Monitorul oficial. Ori, până atunci, mai este. Personal cred că nu va fi publicat niciodată.

 17. Vreau sa știu cum intru in posesia premisului de pescuit online pt tipul 2

 18. Buna ziua. As dori sa fiu informat in legatura cu eliberarea permiselor de pescuit pt alineatele 2 si 3. Va multumesc!

 19. DINA VICTOR- 5.04.2019.
  Buna seara, doresc sa fiu informat cand incep emiterile pentru aliniatul 2.

  Multumesc.

 20. buna ziua, doresc sa fiu informat in timp util pentru tipull de permis de la punctul 2, ,,va multumesc,,

 21. Multumesc pentru mesaj, as dori dsca se poate sa fiu si eu informat cad se elibereaza permisele pentru punctele 2 si 3 .Multumesc anticipat!

 22. Buna ziua ,doresc sa fiu informat cand incep emiterile pentru aliniatele 2si 3.Multumesc .

 23. cand incepe emiterea de permise pentru dunare -aliniatul 2

  multumesc

 24. Vreau sa fiu informat cind încep emiterile pentru punctele 2 și 3.
  Multumesc!

 25. Sint pensionar si doresc sa petrec un concediu la Jurilovca in perioda de 18 mai pana 31 mai.Exista posibilitatea sa primesc un permis de pescuit acolo in aceasta perioda?
  Va multumesc anticipat pentru raspunsul dvst.Salutari din Rechnitz – Austria.
  Werner Rojik A-7471 Rechnitz Schlossbergg.4.

 26. as dori sa fiu informat cind pot sa accesez noul sait pentru a-mi face permisul pe Dunare

 27. Toata lumea cere sa fie informata… pai ce e aici ? Stirile pro tv ? Doriti si scrisoare trimisa sau sa fiti anuntati la usa si cu 5 kg de peste plocon ?

 28. Doresc sa fiu tinut la „curent”cu privire la eliberarea permiselor de pescuit recreativ pe dunăre si habitatele naturale neconcesionate.
  Multumesc

 29. Am rugămintea de a fi tinut la „curent”cu privire la eliberarea permiselor de pescuit recreativ pe dunăre si habitatele naturale neconcesionate.
  Multumesc

 30. Halucinant! Halucinant o sa fie cu fișa respectiva:)) Teoretic, acea fișă ar trebuii completata la inceputul partidei iar in urma unui control sa se verifice si acest aspect.
  Deh, mimam si noi ce vedem la altii dar suntem negrii pe sub unghii…

 31. Salut.
  Multumesc pentru informatiile transmise.
  Astept si informatia pentru permisele din categoria 3-a.
  Sunt pensionar,82 ani si ma deplasezceva mai greu,Bucuresti.
  Multumesc

 32. As dori sa intru si eu in posesia permisului anpa ..Com. Ciclova – Romana Nr. 41 Jud. C-S

 33. Mulțumesc,doresc să fiu informat când se eliberează permisele pentru Dunare

 34. Mulțumesc pentru mesaj, aș dori ca atunci când se eliberează permisele să mă informati si pe mine. O zi superbă!

 35. VA MULTUMESC PENTRU MESAJ SI VA ROG CA ATUNCI CIND INCEPETI ELIBERAREA PERMISELOR ON LINE DATIMI SI MIE DE STIRE PE MAIL.VA MULTUMESC ANTICIPAT.

 36. Va multumesc pentru informație! Dacă este posibi ,as dori sa fiu informat prin email atunci când se pot elibera online permise pentru Dunăre și apele neconcesionate.
  Va multumesc anticipat !

 37. VA MULTUMESC PENTRU MESAJ SI VA ROG CA ATUNCI CIND INCEPETI ELIBERAREA PERMISELOR ON LINE DATIMI SI MIE DE STIRE PE MAIL.VA MULTUMESC ANTICIPAT.

 38. Vă mulțumim, doresc să fiu informat cum pot procura ,,Permis Acces Turist,, eliberat gratuit Cf. ORD.610/2009 și Permis de Pescuit Recreativ/Sportiv eliberat gratuit cf.Legii1/2017 .SMS sau Email

 39. Vreau sa fiu informat cand se elibereaza permisele pentru Marea Neagra si Dunare

 40. Va multumesc pentru informație! As dori dacă se poate sa fiu informat prin email atunci când se pot elibera online permise pentru Dunăre și apele neconcesionate. Va multumesc!

 41. Va rog sa ma informati când încep să se distribuie permise pe 2019 și cum pot intra in posesia lui. Va multumesc!

 42. Va multumesc de informare , va rog sa ma informati cind se poate accesa pentru cererea de obtinere a permisului AMPA pentru Dunare .

 43. Am luat la cunoștință și aștept cu nerăbdare eliberarea permisului!
  Ma-ți scutit de un drum și de cozile infernale care îmi aduc aminte de vremurile trecute.
  Vă mulțumesc!

 44. Multumim de informare, asteptam sa ne anuntati cand se poate accesa aplicatia online pentru permisul albastru, o zi buna !!!

 45. Si pt Pescuitul recreativ pe dambovita ce fel de permis trebuie sa imi iau?

 46. Mulțumesc de mesaj.
  Vă og să mă informați când aplicația on line pentru obținerea permisului albastru poate fi accesatà!
  Mulțumesc anticipat!

 47. Copii pînă în 10 ani de ce au nevoie de permis?Eu am vizat permisul din 2018 și vreau și eu permis nou,cum îl pot obtine?iarăși va fi nevoie să ne pierdem nopțile pe la cozi?

 48. Salutare! Chiar așa cum vom obține permisul din moment ce nu avem la dispoziție un link către formularul de înscriere? Aș dori să fiu informat la aceasta adresa de email. Mulțumesc!

 49. Toti cei care doriti sa fiti informati, stati linistiti ca va informez eu. O sa vin seara, la usa, sa va anunt. Sa fiti acasa, in perioada 08 – 15.04.2099, in jurul orei 19:00

 50. Buna seara.Va rog sa ma anuntati cand se emit permisele de culoare albastra.va multumesc.

 51. Așa da, toată lumea să fie mulțumită nu ca anul trecut unii să pescuiasca pe Dunăre și alții nu! Sper să fie așa, anul trecut pur si simplu a fost o discriminare față de pescarii care nu au reușit să obțină permisul.

 52. Multumesc, doresc sa fiu informat.
  Intrebare: pe ce va aplica poliția de frontieră viza?

 53. problema e alta,
  o sa mai fie un număr limitat de permise pe un anumit tronson al Dunării ?
  pentru ca daca , da, atunci o sa ne confruntăm iar cu problema de anul trecut când o persoană ia permise de pescuit pentru toata familia + cățel si purcel, desii nu merg toți la pescuit, iar în câteva zile se vor epuiza.

 54. Salut , Am acel permis vechi ANPA până în 2017,și aș dori să-mi fac unul nou.Intrebarea mea este:unde gasesc acel formular? Mulțumesc

 55. Mâine -poimâine o să umblăm cu câte 10-20 permise de pescuit! Unul pt. pescuit la intrarea dunării in țară, unul pentru ieșirea dunării din țară, unul pentru apele de câmpie, unul pentru apele de deal, unul pentru apele de munte, unul pentru mureș, unul pentru olt, unul pentru jiu șamd.

 56. Permisele de pescuit pentru peasioari, din socalittile de pe malul Dunari sau delta? -vreau s fiu informat.

 57. Mulțumesc pentru informație și aștept sa ma anunțați în timp util pentru a nu mai păți ca am anul trecut cind orice terchea berchea care a auzit ca permisul este gratuit a fost și a luat permis. Persoane care nu au văzut în viata lor o lanseta au avut permis și noi pescarii care cotiza la asociațiile de pescuit sportiv ne-am uitat la TV.

 58. In plus, zice că…
  “Sistemul va permite la introducerea datelor solicitantului blocarea eliberarii permisului în momentul în care respectivul solicitant a avut antecedente sau se află la data solicitării permisului în perioada de interdicție la pescuit.”
  Adică dacă e prohibiție nu pot obține permis? De ce? Poate vreau sa-l am gata când ieșim din prohibiție!
  Plus, s-a terminat prohibiția la știuca. Și la păstrăv se termina pe 30, când vom fi deja in prohibiția generală.
  …. complet aiurea…
  Și uite așa se frământa cei ce vor sa respecte legile (astea proaste) întocmai, in timp ce pe braconieri ii doare in cur de legi, prohibiții, interdicții sau fise de captură…

 59. De ce trebuie să am două permise,dunare-mare?Mă gândeam pe un singur carton să fie amândouă.Pg-ul mai trebuie?

  • Da, trebuie PG. Din fericire, asta se obține ușor, de pe site la poliția de frontiera. Se face solicitare și vine in 1-2zile pe mail. Atâta ca îți cer scan după permisele celelalte (alb și albastru) așa ca mai e de stat

 60. Ieu am deja permisul pe 2019 vizat. Antrebarea mea ie totuși cine braconeaza unde o sa facă permisele. Pentru ca din câte am observat slabe masuri se iau anpotriva lor

 61. Bună ziua! Sunt interesat de obținerea permisul de pescuit recreativ,pentru a nu mai sta cu frica în spate de un eventual control. Întrebarea mea este:
  Nu se poate elibera cum se procedează în alte state? Spre exemplu în Spania,plătești la bancă pentru el (12€/an) sau măcar să ni se pună la dispoziție un cont bancar unde să depunem cotizația anuală pentru permisul ANPA.

 62. Ce e boimea aia cu fișă de captură???
  Cum adică?
  Eu, care pescuiesc sportiv, C&R doar, indiferent ca sunt la șes, in delta, la munte sau la mare, trebuie sa țin evidența peștilor prinși la fiecare partidă????
  Cam cum vine asta?
  Prind un bibanel. Mă opresc din pescuit, scot fișa (pe care probabil am printat-o in prealabil, ca numai cu pix și hârtie nu umblu pe coclauri). Și completez… biban, 55g, 15.8cm. Capturat pe lacul xxy, județ, zona, la data de yyx. Eliberat viu.
  Și tot așa o țin cu fiecare rahat de peștișor…
  La coadă, ajuns acasă, înainte sa-mi fac un duș, trec la birou sa centralizez: 2 bibani, 1 mârlita, 1 vaduvioara și 2 șalăi. Pun in Excel și trimit pe email la ANPA, sau la asociație(dacă i-am prins pe vreo apa gestionata de asociatie), sa mă-njure un flăcău de acolo căruia i-am dat de lucru la centralizare….
  Băi, suntem normali la cap????

 63. VA MULTUMESC PENTRU ANUNTUL DVS. ASTEPT RASPUNS PENTRU A COMPLETA FORMULARUL . CU STIMA. O ALEGERE F.BUNA…..NU MAI STAM LA COZI.

 64. Ați omis o categorie importantă, zic eu, categoria celor care nu fac parte și nici nu vor să se afilieze vreunei asociații de pescuit sportiv, și care pescuiesc în ape care nu sînt concesionate de vreo asociație. Cum rezolvați chestia asta ?

 65. Care este formularul pe care trebue sa il completăm pentru obținerea parisului de pescuit ca nu il gasesc sau nu există după cum vad daca puteti a-si dori sa il facei public

  • În scurt timp de la publicarea acestuia în Monitorul Oficial, ANPA va începe emiterea permiselor de pescuit recreativ valabile pentru anul 2019, data exactă fiind publicată pe site-ul oficial http://www.anpa.ro.
   Deci inca NU se elibereaza online permisele.

 66. Va multumesc pentru informare si as dori sa fiu anuntat in momentul in care se pot optine permisele online!

 67. Buna ziua ,
  Dacă este posibil aș dori să fiu informat când se vor putea printa permisele.
  E foarte util site-ul.Felicitari.
  Multumesc

 68. Mulțumesc frumos pentru informații. Îmi sunt foarte utile.
  Dacă este posibil aș dori să fiu informată când se vor putea printa permisele.
  Cu stimă,
  Liliana Tita

 69. Ce pot sa spun in acest moment decât multumesc pentru informația primită si ca doresc multa sănătate.

 70. Care e sectiunea aia speciala pt puntele 1 si 2 ca sa imi scot permisul de pescuit la Dunare

Comments are closed.

Articole din sectiune

ULTIMELE COMENTARII

Va recomandam sa cititi

Cum a fost la Cormoran Resort din Uzlina, Delta Dunarii

Ani de-a randul am vazut din viteza barcii resortul Cormoran, avand drumuri in alte parti ale Deltei si de fiecare data cand am trecut pe langa el mi-am propus sa-l vizitez. Faptul ca a fost un pionierat in turismul din Delta Dunarii, ca in spatele acestui…