miercuri, 29 iunie 2022
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii

Mistret – Sus scrofa

Descriere: lungimea adultului este intre 120-150 cm (cap+trunchi), coada 17-25 cm. Masculul cantareste intre 200-300 kg, iar femela intre 160-200 kg. Corpul este acoperit cu peri lungi, tari, adesea divizati la varf. Intre acesti peri se gaseste un puf a carui densitate variaza in functie de anotimp. Culoarea mistretului este in general, neagra-cafenie, la cei tineri cenusie-cafenie, cu dungi galbene de fiecare parte a corpului. Pe coapse prezinta pete galbene.
Reproducerea : Femela da nastere la 4-6 purcei, o data pe an.
Hrana: este omnivor.
Habitat: traieste prin apropierea locurilor mlastinoase, in desisurile padurilor subcarpatice si carpatice.
Fotografie de © Iliuta Goean
ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ARTICOLE RECENTE

Noul cuantum al amenzilor in Delta Dunarii – proiect Hotarare de...

0
Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor a publicat pe site-ul sau proiectul de Hotarare a Guvernului privind actualizarea cuantumului amenzilor prevazute la art. 13 din Legea...