0

Generalitati: numele de „Lacustar” provine de la insecta „lacusta”, hrana preferata a acestei pasari.
Descriere: (19-24cm) este o pasare robusta, cu picioare portocalii-roz pal. Ciocul este lung, drept si ascutit. Coloritul corpului este negru, cu pene alb-roz pe spate si piept. Masculii in sezonul de reproducere au pene lungi ale capului, care formeaza o creasta pufoasa si proeminenta.
Reproducerea: Oua de la 3 la 6, de culoare albastru pal. Termenul de incubatie este cuprins intre 13 si 16 zile. Ambele sexe incubeaza ouale, dupa incubatie, puii raman in cuibar timp de aproximativ 25 de zile, hraniti de ambii adulti.
Hrana: Se hraneste cu insecte, in special cu lacuste. De asemenea, se hraneste cu diferite tipuri de seminte, fructe dulci.
Habitat: pasare migratoare care isi petrece iarna in India si Asia tropicala. La noi cuibareste in locurile lutoase ale Deltei Dunarii, dar si in zonele stancoase din Dobrogea.

Fotografii de © Iliuta Goean

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole din sectiune

ULTIMELE COMENTARII

Va recomandam sa cititi

Cum a fost la Cormoran Resort din Uzlina, Delta Dunarii

Ani de-a randul am vazut din viteza barcii resortul Cormoran, avand drumuri in alte parti ale Deltei si de fiecare data cand am trecut pe langa el mi-am propus sa-l vizitez. Faptul ca a fost un pionierat in turismul din Delta Dunarii, ca in spatele acestui…