vineri, 1 decembrie 2023
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii

Lacustar – Pastor roseus

Generalitati: numele de „Lacustar” provine de la insecta „lacusta”, hrana preferata a acestei pasari.
Descriere: (19-24cm) este o pasare robusta, cu picioare portocalii-roz pal. Ciocul este lung, drept si ascutit. Coloritul corpului este negru, cu pene alb-roz pe spate si piept. Masculii in sezonul de reproducere au pene lungi ale capului, care formeaza o creasta pufoasa si proeminenta.
Reproducerea: Oua de la 3 la 6, de culoare albastru pal. Termenul de incubatie este cuprins intre 13 si 16 zile. Ambele sexe incubeaza ouale, dupa incubatie, puii raman in cuibar timp de aproximativ 25 de zile, hraniti de ambii adulti.
Hrana: Se hraneste cu insecte, in special cu lacuste. De asemenea, se hraneste cu diferite tipuri de seminte, fructe dulci.
Habitat: pasare migratoare care isi petrece iarna in India si Asia tropicala. La noi cuibareste in locurile lutoase ale Deltei Dunarii, dar si in zonele stancoase din Dobrogea.

Fotografii de © Iliuta Goean

ULTIMELE ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

Obținerea permisului de pescuit recreativ ANPA – ghid 2024

0
Practicarea pescuitului recreativ în habitatele piscicole naturale, cu excepția Rezervației Biosferei „Delta Dunării“, se realizează pe baza permiselor emise anual de ANPA și eliberate...

RECOMANDAM