joi, 18 aprilie 2024
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
AcasăInformariEste permis pescuitul de pe mal în Delta Dunării? – precizări ARBDD

Este permis pescuitul de pe mal în Delta Dunării? – precizări ARBDD

Una din cele mai frecvente întrebări puse de către pescarii sportivi/recreativi de delta este dacă ai voie să pescuiești de pe mal în Delta Dunării. Întrebarea vine pe fondul modificării cuantumurilor amenzilor ce le poți lua pe teritoriul rezervației Biosfera Delta Dunării daca încalci legislația. (Hotărârea nr. 1.194 din 29 septembrie 2022).

Astfel, art.12, alin.(8) din Legea nr.82/1993 precizează că debarcarea pasagerilor sau turiștilor la mal natural, cu excepția cazurilor de forță majoră, care vor fi anunțate Administrației Rezervației constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 3.000 lei la 6.000 lei pentru persoane fizice și de la 25.000 lei la 50.000 lei pentru persoane juridice.

În Ordinul comun MADR/MMAP nr. 159/1266 din 24 iunie 2011 este publicată Anexa 3 cu zonele de pescuit recreativ/sportiv din Rezervaţia Biosferei „Delta Dunării.

Astfel, pentru a elimina diversele interpretări apărute în social media și pentru a nu crea confuzie în rândul persoanelor ce doresc să practice pescuitul recreativ/sportiv, legal de pe mal natural, am solicitat ARBDD-ului să clarifice acest aspect:

Este permis pescuitul sportiv/recreativ de pe mal natural în zonele prevăzute de Anexa 3 din Ordinul ministrului agriculturii și dezvoltării rurale și al ministrului mediului și pădurilor nr. 159/1266 din 24 iunie 2011?

Mai jos aveți răspunsul integral primit de la ARBDD:

Referitor la: precizarea dacă este permis pescuitul recreativ/sportiv de pe mal de către deţinătorii de permise de pescuit recreativ/sportiv.

raspuns ARBDD - pescuitul de pe mal în Delta DunăriiVă comunicăm că legiuitorul prin Ordinul comun MADR/MMAP nr. 159/1266 din 24 iunie 2011 privind aprobarea condiţiilor de practicare a pescuitului recreativ/sportiv, regulamentului de practicare a pescuitului recreativ/sportiv şi modelelor permiselor de pescuit recreativ/sportiv în ariile naturale protejate, la Anexa 3 a stabilit zonele de pescuit recreativ/sportiv din Rezervaţia Biosferei „Delta Dunării”, coroborat cu prevederile Anexei nr.2 ” Lista punctelor permise pentru acostarea /staționarea navelor și ambarcaţiunilor din Hotărârea Guvernului nr.538/2015 pentru aprobarea Regulilor privind accesul şi circulaţia navelor şi ambarcaţiunilor pe canalele şi lacurile interioare din perimetrul Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării”.

Totodată potrivit art.12, alin.(8) din Legea nr.82/1993 cu modificările şi completările ulterioare constituie contravenție debarcarea pasagerilor sau turiștilor la mal natural , cu excepţia cazurilor de forţă majoră, care vor fi anunţateAdministraţiei Rezervaţiei.

Faţă de actele normative invocate mai sus, vă comunicăm că deţinătorii de ambarcaţiuni pot acosta la mal natural pentru desfăşurarea activităţii de pescuit recreativ/sportiv în zonele prevăzute în Anexa 3 la Ordinul 159/1266 din 24.06.2011, iar pescarii recreativi/sportivi pot pescui de pe mal în cazul în care nu deţin ambarcaţiuni, cu respectarea legislaţiei în vigoare.

Pentru un pescuit relaxant și fară probleme în Delta Dunării, este necesar să aveți la voi minim: Permisul de pescuit recreativ/sportiv emis de către ARBDD (Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării) însoțit de permisul de acces în perimetrul Rezervației și Cartea de identitate.

ULTIMELE ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

Agenția Descoperă Delta Dunării.

Descoperă Delta Dunării – 20 de ani de experiență în Delta Dunării

3
20 de ani de experiență în turismul sustenabil în Delta Dunării reprezintă un motiv de mândrie și recunoaștere pentru Agenția Descoperă Delta Dunării.În 20 de ani, echipa a reușit să transforme o frumoasă pasiune...

5 COMENTARII

  1. protejati mafia deltei ,nici decum delta, cum va permiteti sa concesionati arii protejate ? pentru 2 lei la umbra activitatilor turistice functioneaza mafia pestelui,si braconajul protejat, toti stiti,toti inchideti ochi, de ce? stiti voi!

  2. Pe electricieni nu i deranjeaza nimeni.Braconierii cu vintire cat casa si/sau plase de zeci de metri pot prinde linistiti.Au rezolvat problema cu noi care venim o data pe an 3 4 zile sa ne relaxam /descarcam de stresul cotidian si sa stam cu 3bete in garla .Mai ramane sa ne aresteze direct .Carul inaintea boilor .Dementii aia cu barcile cu motor cu muzica la maxim incarcati cu turisti fac slalom printre coloniile de pelicani nu deranjeaza ?Mi e sila !!!……

  3. As fi vrut să merg în Delta Dunării câteva zile și sa pescuiesc o zi. Mi-ați umplut capul cu restricții și necesar de vize și permise parca as merge în S.U.A . Rușine! Vreau sa merg în tara mea, sa plătesc un permis de 1-2 zile, să pescuiesc și gata. Mai bine ma duc în Grecia unde pot sa pescuiesc în Mediterana fără restricții.

  4. pentru pamantul ata pe care voi ati pus stapanire ,a murit buniculmeu.Cine a avut initiativa legislativa? Cine a votato-o? Nu suntem deacord cu asa ceva . ne vom mobiliza si vom proroga legea. pe ucrainieni de ce nu-i amendati pentru ce au facut in delta? Ma amendati pe mine care vreau sa petrec cateva zile la pescuit (de parca as prinde nu stiu cat peste) Legea aceasta v-a ordonat sa o faceti barosanii care detin domenii piscicole in delta,de la a caror tata sugeti.Sa va fie rusine.Vom lupta sa va dam jos de la putere. Vom face o lege coerenta care sa protejeze delta dar sa si avem acces la ea. SA VA FIE RUSINE!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

delta dunarii fotografie drona

Delta Dunarii vazuta din drona – Galerie fotografii

0
Descoperă frumusețea Deltei Dunării cu o galerie de fotografii aeriene realizate cu drona. Fiecare imagine surprinde peisaje spectaculoase, de la canale întortocheate la habitate...
Canalul mitchina

Canalul Mitchina

RECOMANDAM

Pensiunea BIANCA din Murighiol

Pensiunea Bianca

0