0
Localitate ce apartine de comuna Nufaru , situata in judetul Tulcea, in vecinatatea bratului Sf. Gheorghe, la 7 km Est de Municipiul Tulcea.
Numele de Malcoci al asezarii il intalnim inca din anul 1541 cand pasa de Kilia era Malcoci Oglu. Este posibil ca numele lui sa fi ajuns numele localitatii (M.D. Ionescu). De asemenea asezarea este mentionata si in Fondul Tapiurilor Otomane din 1864. Localitatea in sine este intemeiata la inceputul veacului al XIX-lea de o colonie de germani aflati sub conducerea lui Ignatiu Hoffart – ucis de turci in timpul razboiului din Crimeea. Ion Ionescu de la Brad gaseste in 1850 la Malcoci 50 de familii de germani care se ocupau cu cresterea vitelor in special si fabricarea untului. La inceputul sec XX localitatea facea era resedinta comunei din care mai faceau parte localitatile Prislav, Ilganii de Sus si de Jos, Romula si Principele Carol.
Biserica din localitate este catolica fiind construita in anul 1880, in prezent aflandu-se in stare de degradare,existand planuri de renovare (vezi articol publicat in ziarul Obiectiv de Tulcea).
Acces in localitate:
Acces in localitate prin centura DJ222C.
Puncte de interes turistic:
  • Situl arheologic ( 0,5 km NV de sat) si “Asezarea Latene” (1 km Est de sat, la Sud de soseaua Nufaru – Tulcea).
Galerie foto localitatea Malcoci:

Fotografii Aurel Stanica

Fotografii info-delta.ro

Fotografii © Cristian Mititelu
Daca aveti imagini sau informatii despre aceasta localitate, va rugam sa contribuiti la dezvotarea acestui proiect.
DISTRIBUIȚI


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole din sectiune