Generalități
În documentele și hărțile vechi din perioada medievală, comuna este menționată sub numele de Camber, având prima atestare documentară datând din secolul al XVI-lea. A fost locuită de români și turci, însă momentul exact al întemeierii nu poate fi precisat. După evenimentele din 1877, turcii au început să părăsească satul, iar locul lor a fost ocupat de alte familii de români.
CUPRINS:
Potrivit recensământului național din 2022, populația comunei Mihai Bravu este de 2.245 de locuitori. Comparativ cu recensământul din 2011, numărul locuitorilor din comuna Mihai Bravu a înregistrat o scădere cu 111 persoane, reprezentând astfel o diminuare de 4,71%.
Activitatea economică predominantă a comunei este agricultura, care se susține prin cele două ramuri principale: cultura plantelor și creșterea animalelor. Suprafețele de teren arabil din teritoriul comunei oferă condiții favorabile pentru cultivarea cerealelor, porumbului, florei soarelui, soiei, rapiței și a legumelor. În plus, se practică creșterea bovinelor, ovinelor, caprinelor, porcinelor și a păsărilor. Comerțul, piscicultura și prestarea de servicii sunt alte domenii în care o parte semnificativă din locuitorii comunei își desfășoară activitatea.
Acces in localitate:
Accesul în localitate se face rutier pe DJ229
Atracții turistice din Mihai Bravu
- Rezervația Naturală „Pădurea Babadag – Codru”
- Lacul Babadag
Galerie fotografii localitatea Mihai Bravu
Articolul Mihai Bravu, judetul Tulcea a fost actualizat in februarie 2024