0
Carasul prefera locurile cu vegetatie si fund malos, traind in aceleasi biotipuri cu caracuda. Curios la acest peste faptul ca toate exemplarele de peste 15 cm sunt femele. Sub aceasta talie sunt si masculi in proportie de circa 50%, insa din a doua vara se pare ca acestia devin femele. Se hraneste cu organisme vegetale si animale, pureci de balta, larve de insecte, viermi, icre de peste, etc.
Prezinta un corp alungit, cap scurt, solzi mari si grosi, bine fixati. Partea dorsala a capului si spatele sunt intunecate, de culoare cenusie-negricios- albastruie, care devine pe flancuri cenusiu-argintie cu usoare reflexe aurii, apoi argintie curat. Culorile sunt mai inchise sau mai deschise in functie de mediul, mai luminat sau mai putin luminat, in care traieste.
Caracteristici principale:
  • Lungime: 15 – 20 cm (exceptional 40 cm)
  • Greutate: 200 – 300g (exceptional 2,5 kg)
  • Durata de viata: 6-8 ani
Cum pescuim carasul?
Se poate pescui cu undita cu pluta sau cu greutate la fundul apei. Este un pescuit de finete, muscatura lui fiind delicata. In general il pescuiesti in minigolfuletele de pe malul Dunarii, unde apa curge mai domol, aproape de stationare, sau in balti, lacuri. Ca nada se poate folosi rama de toate felurile, viermus, mamaliga, pufete, paine etc. Este un prilej de distractie pentru copii si pentru cei fara pretentii de capturi sa naditi un loc, de exemplu cu resturi de mancare si apoi sa prindeti carasi si albitura.
„Carasul, cum il pescuim” – material de Mihalache M.

Fotografii info-delta.ro & George Manolache

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole din sectiune

ULTIMELE COMENTARII

Va recomandam sa cititi

Cum a fost la Cormoran Resort din Uzlina, Delta Dunarii

Ani de-a randul am vazut din viteza barcii resortul Cormoran, avand drumuri in alte parti ale Deltei si de fiecare data cand am trecut pe langa el mi-am propus sa-l vizitez. Faptul ca a fost un pionierat in turismul din Delta Dunarii, ca in spatele acestui…