vineri, 1 decembrie 2023
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii

Caras – Carassius auratus gibelio

Carasul prefera locurile cu vegetatie si fund malos, traind in aceleasi biotipuri cu caracuda. Curios la acest peste faptul ca toate exemplarele de peste 15 cm sunt femele. Sub aceasta talie sunt si masculi in proportie de circa 50%, insa din a doua vara se pare ca acestia devin femele. Se hraneste cu organisme vegetale si animale, pureci de balta, larve de insecte, viermi, icre de peste, etc.
Carasul prezinta un corp alungit, cap scurt, solzi mari si grosi, bine fixati. Partea dorsala a capului si spatele sunt intunecate, de culoare cenusie-negricios- albastruie, care devine pe flancuri cenusiu-argintie cu usoare reflexe aurii, apoi argintie curat. Culorile sunt mai inchise sau mai deschise in functie de mediul, mai luminat sau mai putin luminat, in care traieste.
Descriere – Caracteristici principale:
  • Lungime: 15 – 20 cm (exceptional 40 cm)
  • Greutate: 200 – 300g (exceptional 2,5 kg)
  • Durata de viata: 6-8 ani

Cum pescuim la caras?
Se poate pescui cu undita cu pluta sau cu greutate la fundul apei. Este un pescuit de finete, muscatura lui fiind delicata. In general il pescuiesti in minigolfuletele de pe malul Dunarii, unde apa curge mai domol, aproape de stationare, sau in balti, lacuri. Ca nada se poate folosi rama de toate felurile, viermus, mamaliga, pufete, paine etc. Este un prilej de distractie pentru copii si pentru cei fara pretentii de capturi sa naditi un loc, de exemplu cu resturi de mancare si apoi sa prindeti carasi si albitura.

„Carasul, cum il pescuim” – material de Mihalache M.

Fotografii info-delta.ro | George Manolache

ULTIMELE ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

Obținerea permisului de pescuit recreativ ANPA – ghid 2024

0
Practicarea pescuitului recreativ în habitatele piscicole naturale, cu excepția Rezervației Biosferei „Delta Dunării“, se realizează pe baza permiselor emise anual de ANPA și eliberate...

RECOMANDAM

Hotel Wels din Baltenii de Sus Delta Dunarii

Hotel Wels

0