0

Caracuda este o specie de peste din familia Cyprinidae, fiind inrudita cu carasul „Carassius gibelio”. Traieste in iazuri putin adanci, lacuri bogate in vegetatie si rauri cu miscare lenta. Caracuda se regaseste si in Delta Dunarii

Dupa ihtiologul Petre Mihai Banarescu, caracuda este un peste autohton in Europa Centrala si cea de Est pe cand alti biologi presupun ca pestele ar fi fost adus din China.

Caracuda are un aspect asemanator crapului si carasului numai ca partea dorsala este putin mai bombata. Pestele nu are mustati, iar solzii sunt mai mici, pe partea dorsala este de culoare brun-verzuie, fiind de culoare deschisa pe partile laterale si ventrale ale corpului. Inotatoarele pectorale si ventrale sunt rosii iar restul inotatoarelor sunt de culoare galben-cenusiu.

Se hraneste toata ziua, dar mai ales noaptea cu plancton, nevertebrate mici, materiale vegetale.

Caracteristici principale:

  • Lungime: (15-25cm) exceptional peste 60 cm
  • Greutate: (100-200g) exceptional poate atinge 3 kg
  • Varsta: raportata maxim 10 ani

Cum pescuim caracuda:

Nu este permis pescuitul la caracuda, aceasta fiind inclusa in anexa 4B (SPECII DE INTERES NATIONAL Specii de animale si de plante care necesita o protectie stricta) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei si faunei salbatice, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 49/2011. In caz de capturare accidentala, nu se retine, se va elibera.

Galerie fotografii caracuda:

DISTRIBUIȚI


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole din sectiune