0

Daca doriti sa petreceti un sejur in Delta Dunarii pe cont propriu, la cort iata cateva trucuri utile:

  • Pentru ciorbe sau mancaruri, nu va incarcati suplimentar cu legume! Faceti din timp borcane cu zarzavat. Sunt mai compacte!
  • Doriti sa beti o apa cat de cat rece? Nu aveti posibilitatea de a o raci? Introduceti sticla de apa intr-un manson de stofa (crac de blugi de ex.), udati mansonul cu apa si agatati-l de o creanga de copac la umbra. Intr-o jumatate de ora apa va fi numai buna de baut. Din timp in timp udati mansonul.
  • Decantarea apei de Dunare: intr-o galeata cu apa se toarna un strat subtire de malai. Acest strat va “cobora” usor ca o membrana “filtrand” intr-o oarecare masura apa de impuritati. Ca idee, nu recomandam consumul de apa din Dunare ci numai cel din sticle imbuteliate.
  • Apa poate fi filtrata si prin trecere succesiva prin fasa de tifon (in mai multe straturi). Ca idee, nu recomandam consumul de apa din Dunare ci numai cel din sticle imbuteliate.
  • Doriti sa aprindeti focul cat mai repede? Nu vreti sa va carati cu bidoane cu lichide inflamabile? Inca de acasa, amestecati intr-un borcan cu capac (de preferat de 800g) motorina cu cenusa sau talas lemn. Asezeti lemnele in vatra focului si puneti 1-2 liguri de amestec. Asta ca o solutie ieftina. Nu aveti cum sa ratati apriderea! Sau cumparati acele brichete sau spirt solid pentru gratar.
  • Nu va carati inutil cu suporti pentru lansete! Pot fi usor improvizati din crengi. Si nu uitati sa va asigurati lansele! Legati lanseta cu o sfoara de maner (sau piciorul mulinetei) de ceva fix de pe mal. Puteti avea surprize neplacute si astea nu sunt povesti pescaresti!
  • Daca plecati cu „casa’n spate” (adica cu cortul) 2- 4 bucati de fier beton 10-14 mm si lungime de 50 – 70 cm sunt utile pentru vatra focului.
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole din sectiune

ULTIMELE COMENTARII

Va recomandam sa cititi

Cum a fost in tura cu canoea din Delta Dunarii

Am ramas dator sa va impartasesc experienta mea din Delta Dunarii cu canoea. Initial a fost vorba sa ne urcam intr-un caiac dublu, dar cand am vazut la mal canoea mi s-a parut mai spatioasa si mai eleganta asa ca am ales canoea. Pentru ca e…

Degustari de vinuri la Crama Dobrogeana - Alcovin Macin

Nu stim cum se intampla dar de fiecare data cand facem cate-o tura prin Dobrogea de Nord, inevitabil ajungem si pe la Crama Dobrogeana din Macin. Unde mai pui la socoteala ca de fiecare data oamenii de acolo ne intampina ca niste adevarate gazde cu bucate…

Ultima Frontiera, regal la stiuca

Daca nu ai pescuit niciodata, nu ai cum sa intelegi ce tremur iti taie respiratia la pleoscaitul cozilor si sunetul ascutit al franei, cand esti atacat la capatul sperantelor tale de cate un monstru mult visat. Dar totusi poti sa ti dai seama cum adrenalina curge…

Impresii hotel Wels, Delta Dunarii

Aici va spuneam ca in minivacanta din delta am stat la hotelul Wels din Baltenii de Sus, bratul Sfantu Gheorghe, Delta Dunarii. Cand ma aflam pe plaja din fata hotelului am realizat de fapt ca anul trecut am publicat intr-o sectiune din site o fotografie ce…