duminică, 23 iunie 2024
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii

Trucuri utile la cort

Daca doriti sa petreceti un sejur in Delta Dunarii pe cont propriu, la cort iata cateva trucuri utile:

  • Pentru ciorbe sau mancaruri, nu va incarcati suplimentar cu legume! Faceti din timp borcane cu zarzavat. Sunt mai compacte!
  • Doriti sa beti o apa cat de cat rece? Nu aveti posibilitatea de a o raci? Introduceti sticla de apa intr-un manson de stofa (crac de blugi de ex.), udati mansonul cu apa si agatati-l de o creanga de copac la umbra. Intr-o jumatate de ora apa va fi numai buna de baut. Din timp in timp udati mansonul.
  • Decantarea apei de Dunare: intr-o galeata cu apa se toarna un strat subtire de malai. Acest strat va “cobora” usor ca o membrana “filtrand” intr-o oarecare masura apa de impuritati. Ca idee, nu recomandam consumul de apa din Dunare ci numai cel din sticle imbuteliate.
  • Apa poate fi filtrata si prin trecere succesiva prin fasa de tifon (in mai multe straturi). Ca idee, nu recomandam consumul de apa din Dunare ci numai cel din sticle imbuteliate.
  • Doriti sa aprindeti focul cat mai repede? Nu vreti sa va carati cu bidoane cu lichide inflamabile? Inca de acasa, amestecati intr-un borcan cu capac (de preferat de 800g) motorina cu cenusa sau talas lemn. Asezeti lemnele in vatra focului si puneti 1-2 liguri de amestec. Asta ca o solutie ieftina. Nu aveti cum sa ratati apriderea! Sau cumparati acele brichete sau spirt solid pentru gratar. Va recomandam sa aveti la voi butelii de campanie, evitand astfel focul deschis.
  • Nu va carati inutil cu suporti pentru lansete! Pot fi usor improvizati din crengi. Si nu uitati sa va asigurati lansele! Legati lanseta cu o sfoara de maner (sau piciorul mulinetei) de ceva fix de pe mal. Puteti avea surprize neplacute si astea nu sunt povesti pescaresti!
  • Daca plecati cu „casa’n spate” (adica cu cortul) 2- 4 bucati de fier beton 10-14 mm si lungime de 50 – 70 cm sunt utile pentru vatra focului.

In perimetrul Rezervatiei este interzisa instalarea corturilor, cu exceptia locurilor de campare autorizate, amenajate si dotate corespunzator cerintelor igienico-sanitare.

ULTIMELE ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

Agenția Descoperă Delta Dunării.

Descoperă Delta Dunării – 20 de ani de experiență în Delta Dunării

3
20 de ani de experiență în turismul sustenabil în Delta Dunării reprezintă un motiv de mândrie și recunoaștere pentru Agenția Descoperă Delta Dunării.În 20 de ani, echipa a reușit să transforme o frumoasă pasiune...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

Porumbel gulerat – Columba palumbus

Porumbel gulerat – Columba palumbus

0
Generalitati: Este o specie de pasăre de talie medie, fiind mai mare decât porumbelul domestic.Descriere: (38 - 45 cm) . Penajul său general este...

RECOMANDAM

Casa Vaida Mila 23

Casa Vaida – Mila 23

0