Localitatea Malcoci - judetul Tulcea

Localitate ce apartine de comuna Nufaru , situata in judetul Tulcea, in vecinatatea bratului Sf. Gheorghe, la 7 km Est de Municipiul Tulcea.

Numele de Malcoci al asezarii il intalnim inca din anul 1541 cand pasa de Kilia era Malcoci Oglu. Este posibil ca numele lui sa fi ajuns numele localitatii (M.D. Ionescu). De asemenea asezarea este mentionata si in Fondul Tapiurilor Otomane din 1864. Localitatea in sine este intemeiata la inceputul veacului al XIX-lea de o colonie de germani aflati sub conducerea lui Ignatiu Hoffart - ucis de turci in timpul razboiului din Crimeea. Ion Ionescu de la Brad gaseste in 1850 la Malcoci 50 de familii de germani care se ocupau cu cresterea vitelor in special si fabricarea untului. La inceputul sec XX localitatea facea era resedinta comunei din care mai faceau parte localitatile Prislav, Ilganii de Sus si de Jos, Romula si Principele Carol.

Biserica din localitate este catolica fiind construita in anul 1880, in prezent aflandu-se in stare de degradare, existand planuri de renovare (vezi articol publicat in ziarul Obiectiv de Tulcea).
 
Acces in localitate:
Acces in localitate prin centura DJ222C.

Puncte de interes turistic:
  • Situl arheologic ( 0,5 km NV de sat) si “Asezarea Latene” (1 km Est de sat, la Sud de soseaua Nufaru – Tulcea).
Galerie foto localitatea Malcoci:
 
   
        Fotografii © info-delta.ro
   
          Fotografii © Cristian Mititelu 
 
Fotografii de
© Aurel Stanica

Delta Dunarii in imagini

Cele mai frumoase fotografii din Delta Dunarii si nordul Dobrogei

Albume fotografi Delta


Delta Dunarii si nordul Dobrogei fotografiate prin obiectivele aparatelor profesionale

Fotografia ta din Delta

Locul unde vezi fotografiile postate de fanii Deltei Dunarii

Recomandari retete

Statistici

Articole: 677
Unitati cazare:157
Fotografii:4436
Retete:124
Locuri pescuit:64
Comentarii:485
Ghid in Delta Dunarii:170

Linkuri utile

Orasul Tulcea

Asociatia Pescar Sportiv

Ibis Tours Birdwatching

- Eco Chettusia

......................................................

Website Translator
 

GHID online Delta

Intra in GHID si descopera cele mai frumoase locuri din Delta Dunarii si Dobrogea de Nord

Recomandam

WelsBaltenii de Sus

Adauga in site

Reteta culinara

Atunci cand calatorim prin Dobrogea de Nord si gustam dintr-un preparat de-al locului si ne place, nu plecam pana cand nu ne impartaseste gazda secretul retetei.

Daca ai preparat  o reteta pe baza de peste, sau o reteta care se poate prepara la vatra esti invitatul nostru sa o publici aici.

 

Fotografie din vacanta

Nimic nu se compara cu o vacanta petrecuta in Delta Dunarii! Parca timpul petrecut aici se scurge mult prea repede. Ramanem doar cu amintirile si cu pozele. Aratati si celorlalti cum ati petrecut vacanta in Delta Dunarii.

 

Anunt din Tulcea

Adauga anuntul tau gratuit, fara sa te inregistrezi. Domenii anunturi: vanzari, cumparari, prestari servicii numai pentru judetul Tulcea.

 

Unitate de cazare

De ce sa va inscrieti unitatea dumneavoastra de cazare in acest site? In primul rand pentru ca este gratuit, apoi pentru veti fi prezent in cel mai vizitat site din domeniu.
Beneficiati de:

  • o pagina dedicata;
  • puteti adauga promotii, oferte
  • galerie foto dedicata;
  • nu exista intermediari
  • optimizare pentru motoarele de cautare;
  • link direct catre site-ul dumneavoastra;
  • contorizare reala vizite/ IP.

 

 

Loc de pescuit

Da, stim ca in Delta Dunarii se poate pescui peste tot unde-i apa. Insa exista anumite locuri care au fost testate de catre noi si de catre alti pescari si le publicam in site ca sa puteti beneficia si voi de o partida de pescuit reusita.
Daca ai descoperit la randul tau noi locuri de pescuit in Delta Dunarii sau Dobrogea de Nord, spune-ne si noua, nu le tine numai pentru tine!
 

Impresii, povestiri

Daca iubesti acest minunat loc si doresti sa publici aici impresia ta sub forma unui articol, te asteptam sa ne contactezi la redactia [at] info-delta.ro. Daca ai si fotografii din calatoria ta, ar fi exceptional.

 

 

Loc in ghidul online

Daca esti pasionat la fel ca si noi de Delta Dunarii si Dobrogea de Nord trimite-ne fotografii din locurile unde ai fost si noi le vom araja frumusel pe harta. Nu uita sa ne spui de unde sunt fotografiile si sa ne transmiti coordonatele GPS.

 

Cazare in Delta DunariiArticole noi publicate

Ghid in Delta Dunarii

Comentarii in site