0

In atenția operatorilor de turism autorizați care organizează excursii în Rezervația Biosferei Delta Dunării

Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD) informează că începând cu data de 28 mai 2019 emite permise pentru accesul în perimetrul RBDD a grupurilor mai mari de 20 persoane, conform modelului anexat. 

Tipizatul permisului va fi eliberat de la Secretariatul ARBDD (Tulcea, str. Portului nr. 34A), in urma solicitării reprezentantului grupului care va completa lista (format tabelar disponibil pe site-ul www.ddbra.ro ) cu persoanele pentru care solicită accesul în RBDD și cu datele de contact ale coordonatorului de grup și va achita la Casieria ARBDD contravaloarea permiselor.

Nu se eliberează Permise de Grup pentru persoanele care au gratuitate adică: persoanele fizice care au domiciliul în perimetrul rezervației sau în localitățile limitrofe (localități care au terenul administrativ integral sau parțial în interiorul rezervației), copii, elevi, studenți, pensionari, veterani de război, foști deținuți politici, urmașii eroilor martiri și răniții din Revoluția din decembrie 1989.
Decizia a fost luată ca urmare a repetatelor solicitări ale operatorilor de turism și cu scopul de a simplifica procedura de obținere a permiselor pentru accesul vizitatorilor în RBDD.

Totodată reamintim operatorilor de turism autorizați din RBDD că pentru permise individuale este funcțională aplicația http://www.ddbra.ro/activitati/permise-online și că au obligația de a transmite către ARBDD până în data de 10 ale fiecărei luni Raportarea cu numărul de turiști înregistrați conform autorizației de mediu emise.

De asemenea, permisele individuale de acces persoane se pot procura in continuare de la centrele de informare ale ARBDD din localitățile Sulina, Crișan, Chilia Veche. Iar începând cu data de 4 iunie 2019 se vor putea procura și de la centrele de informare din Sf. Gheorghe, Murighiol și Gura Portiței. 
Pe viitor ARBDD are in vedere îmbunătățirea aplicației http://www.ddbra.ro/activitati/permise-online astfel încât permisele de acces pentru grupuri mai mari de 20 de persoane să poată fi descărcate și de pe site.

Sursa comunicat presa ARBDD

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole din sectiune

ULTIMELE COMENTARII

Va recomandam sa cititi

Cum a fost la Cormoran Resort din Uzlina, Delta Dunarii

Ani de-a randul am vazut din viteza barcii resortul Cormoran, avand drumuri in alte parti ale Deltei si de fiecare data cand am trecut pe langa el mi-am propus sa-l vizitez. Faptul ca a fost un pionierat in turismul din Delta Dunarii, ca in spatele acestui…