miercuri, 22 mai 2024
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
AcasăInformariARBDD emite permise pentru accesul in perimetrul RBDD a grupurilor mai mari...

ARBDD emite permise pentru accesul in perimetrul RBDD a grupurilor mai mari de 20 persoane

In atenția operatorilor de turism autorizați care organizează excursii în Rezervația Biosferei Delta Dunării

Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD) informează că începând cu data de 28 mai 2019 emite permise pentru accesul în perimetrul RBDD a grupurilor mai mari de 20 persoane, conform modelului anexat. 

Tipizatul permisului va fi eliberat de la Secretariatul ARBDD (Tulcea, str. Portului nr. 34A), in urma solicitării reprezentantului grupului care va completa lista (format tabelar disponibil pe site-ul www.ddbra.ro ) cu persoanele pentru care solicită accesul în RBDD și cu datele de contact ale coordonatorului de grup și va achita la Casieria ARBDD contravaloarea permiselor.

Nu se eliberează Permise de Grup pentru persoanele care au gratuitate adică: persoanele fizice care au domiciliul în perimetrul rezervației sau în localitățile limitrofe (localități care au terenul administrativ integral sau parțial în interiorul rezervației), copii, elevi, studenți, pensionari, veterani de război, foști deținuți politici, urmașii eroilor martiri și răniții din Revoluția din decembrie 1989.
Decizia a fost luată ca urmare a repetatelor solicitări ale operatorilor de turism și cu scopul de a simplifica procedura de obținere a permiselor pentru accesul vizitatorilor în RBDD.

Totodată reamintim operatorilor de turism autorizați din RBDD că pentru permise individuale este funcțională aplicația http://www.ddbra.ro/activitati/permise-online și că au obligația de a transmite către ARBDD până în data de 10 ale fiecărei luni Raportarea cu numărul de turiști înregistrați conform autorizației de mediu emise.

De asemenea, permisele individuale de acces persoane se pot procura in continuare de la centrele de informare ale ARBDD din localitățile Sulina, Crișan, Chilia Veche. Iar începând cu data de 4 iunie 2019 se vor putea procura și de la centrele de informare din Sf. Gheorghe, Murighiol și Gura Portiței. 
Pe viitor ARBDD are in vedere îmbunătățirea aplicației http://www.ddbra.ro/activitati/permise-online astfel încât permisele de acces pentru grupuri mai mari de 20 de persoane să poată fi descărcate și de pe site.

Sursa comunicat presa ARBDD

ULTIMELE ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

Agenția Descoperă Delta Dunării.

Descoperă Delta Dunării – 20 de ani de experiență în Delta Dunării

3
20 de ani de experiență în turismul sustenabil în Delta Dunării reprezintă un motiv de mândrie și recunoaștere pentru Agenția Descoperă Delta Dunării.În 20 de ani, echipa a reușit să transforme o frumoasă pasiune...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

Canal Obretinciuc – Obretinul Mic

0
Canalul ce face legatura intre lacul Obretinciuc - Lacul Obretinul Mic din Delta Dunarii. Galerie fotografii Canal Obretinciuc - Obretinul MicLocalizare pe harta Canal Obretinciuc...

RECOMANDAM