marți, 29 noiembrie 2022
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
AcasăInformariARheoDataBase la final

ARheoDataBase la final

Institutul de Cercetari Eco-Muzeale Tulcea (ICEM), in parteneriat cu Asociatia Romana de Arheologie Bucuresti a implementat in perioada 29 iulie-15 noiembrie 2011, proiectul „ARheoDataBase – sistem informatic de inventariere, conservare şi digitizare a datelor privind patrimoniul arheologic al judeţului Tulcea” .

Proiectul a fost finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN) – domeniul: Patrimoniu cultural naţional, sesiunea de finanţare 2011.

Prin acest proiect s-a urmărit un sistem informatic de inventariere, conservare şi digitizare a datelor privind patrimoniul arheologic, pentru două microzone din judeţul Tulcea şi transpunerea bazei de date geospaţiale într-o aplicație open source în vederea utilizării ei ca ATLAS în format digital.

Constituirea unei baze de date informaţionale (geospaţiale) poate reprezenta un instrument necesar pentru organizarea/arhivarea pe termen lung a datelor şi informaţiilor din arhiva ICEM Tulcea. Bazele de date, prin performanţele şi avantajele pe care le oferă, reprezintă modalitatea principală de structurare şi organizare a informaţiilor.

Existenta unei baze de date şi corelarea acesteia cu conceptele de conservare integrată şi dezvoltare durabilă, pentru care este nevoie în politica investițională şi de amenajare a teritoriului, precum şi cea referitoare la patrimoniul natural si protecția mediului, să integreze, să conserve patrimoniul cultural, pentru a corespunde în acelaşi timp necesităţilor culturale, sociale şi economice ale comunităţilor locale.

Pentru informaţii suplimentare vă puteţi adresa Compartimentului Relaţii Publice (tel/fax 0240 513231, relatiipublice[at]icemtl.ro).

ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ARTICOLE RECENTE

Pescarusul cu picioare galbene

Pescarusul cu picioare galbene – Larus michahellis

0
Generalitati: Pescarusul cu picioare galbene este o pasare de talie mare intalnita in apropierea baltilor, a lacurilor si de-a lungul litoralului.Descriere: (52-58 cm) Anvergura...
canalul perivolovca din delta dunarii

Canalul Perivolovca