O veste extraordinara citita astazi pe platforma de socializare facebook publicata de domnul Teodor Frolu (GM la DC Communication din Romania.)
„Victorie! Astazi am primit vestea cea mare! Dupa aproape un an de negocieri si discutii conceptul de Punct de Gastronomie Locala ( adica bucataria traditionala din gospodarie) este recunoscuta de ANSVSA permitand acreditarea si functionarea legala a sute de mii de gospodarii. Aviz Gal-urilor, Flag-uri si Ministerul Turismului in acreditarea agropensiunilor si stanelor turistice.Multumim expertilor ANSVSA ce au gasit echilibrul dintre siguranta alimentara si traditia gastronomica. @IvanPatzaichin este ingerul pazitor al acestor decizii. Fara el nu s- ar fi miscat nimic .”
Ce inseamana acest lucru? Inseamna ca o gospodarie taraneasca poate oferi masa traditionala la turisti in regim de afacere de familie. Adica poate functiona legal, ceea ce nu se putea pana acum din punct de vedere al normelor de securitate alimentara.
Ce inseamna acest lucru? Inseamna un pas mare pentru gospodaria romaneasca traditionala!
*ANSVSA = Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor
Buna ziua! Punctul gastronomic de referă și la gospodăriile din mediul urban?