luni, 27 iunie 2022
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
AcasăInformariCopiii tulceni au sarbatorit Ziua Pamantului

Copiii tulceni au sarbatorit Ziua Pamantului

În fiecare an, pe 22 aprilie, sărbătorim Ziua Pământului, ziua în care s-a născut mişcarea pentru protejarea mediului înconjurător. Şi pentru că Planeta Pământ ar trebui sărbătorită în fiecare zi prin fapte de conservare a resurselor şi protejarea mediului, anul acesta ziua de 22 aprilie a fost pentru copiii din municipiul Tulcea şi din Rezervaţia Biosferei Delta Dunării o zi de conştientizare. Ca urmare, importanţa acestei zile a fost marcată prin organizarea de acţiuni educaţionale, iar 22 Aprilie – Ziua Pământului, activitate cuprinsă în implementarea Campaniei de conştientizare publică “Să păstrăm Delta Dunării curată!” a fost serbată sub deviza “Un climat şcolar responsabil”.

Vineri, 19 aprilie, la Liceul Tehnologic “Vasile Bacalu” din Mahmudia, reprezentanţi ai Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării şi ai Centrului de Informare şi Educare în Managementul Deşeurilor au prezentat elevilor din clasele I-IV informaţii despre importanţa sărbătorii Zilei Pământului în contextul reducerii cantităţilor de deşeuri, despre Campania de conştientizare publică “Să păstrăm Delta Dunării curată!”, urmărindu-se însuşirea de către elevi a cunoştinţelor despre deşeuri, caracteristicile lor, măsuri de reducere a volumului deşeurilor, precum şi despre reciclarea şi valorificarea deşeurilor.

În aceeaşi zi, la Şcoala Gimnazială din localitatea Crişan, elevilor din clasele I-IV, odată cu informaţiile privind importanţa datei de 22 aprilie li s-a dat startul pentru concursul „Cea mai curată gospodărie din localitatea noastră” care implică şi participarea părinţilor, desfăşurat tot în cadrul Campaniei de conştientizare publică “Să păstrăm Delta Dunării curată!”. Acest concurs urmăreşte dezvoltarea interesului şi a responsabilităţii pentru menţinerea unui mediu echilibrat şi creşterea gradului de înţelegere a relaţiei dintre om şi mediu, a interdependenţei dintre calitatea mediului şi calitatea vieţii.

Sâmbătă, 20 aprilie, în localitatea Sulina, peste 40 de elevi ai Liceului Teoretic “Jean Bart” împreună cu cadre didactice, reprezentanţi ai Primăriei şi ai Cercului de Ecologie al Palatului Copiilor Tulcea- filiala Sulina au participat la o acţiune de igienizare a plajei Sulina, răspunzând printr-o acţiune ce se înscrie în tema acestui an, respectiv “Faţa schimbărilor climatice”. Acţiunea s-a finalizat prin igienizarea unei fâşii de plajă de aproximativ 2 km lungime şi 200 de metri lăţime şi colectarea a peste 150 de saci cu PET-uri care au fost predate unei firme de profil.

Duminică, 21 aprilie, în Piaţa Civică a municipiului Tulcea sute de copii, însoţiţi de părinţi şi cadre didactice au sărbătorit Ziua Pământului printr-un flash-mob şi un spectacol artistic. Au dansat, au cântat, au prezentat costume create din materiale reciclate, a fost veselie, au făcut totul pentru a transforma această zi într-una de informare pentru o mai bună educare a publicului cu privire la impactul oamenilor asupra mediului.

Organizatori: Primăria Tulcea, ARBDD, Palatul Copiilor, Asociaţia Orion, Consiliul Judeţean al Elevilor, Voluntarii Young.

Mesajul de bază al acestei zile a rămas acelaşi, dar a fost dus la un alt nivel, ca o dorinţă publică de a educa şi mobiliza oamenii în vederea protejării mediului înconjurător, prin acţiuni la nivel personal şi comunitar.

Sursa comunicat presa ARBDD 22.04.2013

ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ARTICOLE RECENTE

Noul cuantum al amenzilor in Delta Dunarii – proiect Hotarare de...

0
Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor a publicat pe site-ul sau proiectul de Hotarare a Guvernului privind actualizarea cuantumului amenzilor prevazute la art. 13 din Legea...