sâmbătă, 2 decembrie 2023
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
AcasăJurnal de calatorieCucuvelele din Valea Teilor

Cucuvelele din Valea Teilor

Un popas in Valea Teilor, judetul Tulcea. Masina lasata la ‘sosea’ si cu rucsacul foto ma indrept printre ulitele satului catre un deal pe care-l vazusem in drum si de unde vroiam sa fac cateva fotografii de ansamblu asupra localitatii. Miezul zilei, caldura de august si liniste deplina in sat. Atentia imi este atrasa de ‘strigatul’ unei cucuvele. Lasand la o parte zicala populara ca atunci cand canta cucuveaua se prevesteste ceva rau, am montat tele-ul la aparat si am plecat la ‘vanatoare’. Cam anevoioasa depistarea acestei pasari, dar incet, incet m-am apropiat de niste salcami batrani. Instant, dintr-un salcam a zburat cucuveaua pe niste fire de tensiune, timp in care nu am reusit decat 2 cadre, luandu-si zborul dupa scurtul popas.

cucuvea

Deceptionat, dupa atata panda si investigatie, am dat sa plec cand am auzit iarasi cucuveaua, foarte aproape de mine. Ciudat mi-am zis, de zburat, zburase departe, nu avea cum sa se intoarca asa de repede. Ramas nemiscat, am inceput sa caut … perechea. Si am gasit-o! Sau … m-a gasit ea?

cucuveaua din salcam

Cred ca era „doamna” ca a stat cumintica la sedinta foto si foarte atenta la mine.

cucuvea

Dar, uneori m-a si ignorat….

cucuvea

In fine, sedinta foto s-a terminat, doamna a parasit „studioul”, iar eu am plecat catre tinta initiala dealul. Atentia mi-a fost atrasa insa de o pasare galbena, cu negru, frumoasa, ce statea in varful unui copac.

grangur

Asa ca desi distanta era destul de mare … de ce sa nu fotografiez si un grangur?

grangur

ULTIMELE ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

6 COMENTARII

  1. Cei drept pana le-am gasit a trecut ceva vreme. Localnicii cred ca ma asociau cu un fel de ciudat cu un aparat foto in dotare ce … ce statea nemiscat la ei pe ulita. Dar a meritat pana la urma.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

Obținerea permisului de pescuit recreativ ANPA – ghid 2024

0
Practicarea pescuitului recreativ în habitatele piscicole naturale, cu excepția Rezervației Biosferei „Delta Dunării“, se realizează pe baza permiselor emise anual de ANPA și eliberate...

RECOMANDAM

Casa Vaida Mila 23

Casa Vaida – Mila 23

0