6

Un popas in Valea Teilor, judetul Tulcea. Masina lasata la ‘sosea’ si cu rucsacul foto ma indrept printre ulitele satului catre un deal pe care-l vazusem in drum si de unde vroiam sa fac cateva fotografii de ansamblu asupra localitatii. Miezul zilei, caldura de august si liniste deplina in sat. Atentia imi este atrasa de ‘strigatul’ unei cucuvele. Lasand la o parte zicala populara ca atunci cand canta cucuveaua se prevesteste ceva rau, am montat tele-ul la aparat si am plecat la ‘vanatoare’. Cam anevoioasa depistarea acestei pasari, dar incet, incet m-am apropiat de niste salcami batrani. Instant, dintr-un salcam a zburat cucuveaua pe niste fire de tensiune, timp in care nu am reusit decat 2 cadre, luandu-si zborul dupa scurtul popas.

cucuvea

Deceptionat, dupa atata panda si investigatie, am dat sa plec cand am auzit iarasi cucuveaua, foarte aproape de mine. Ciudat mi-am zis, de zburat, zburase departe, nu avea cum sa se intoarca asa de repede. Ramas nemiscat, am inceput sa caut … perechea. Si am gasit-o! Sau … m-a gasit ea?

cucuveaua din salcam

Cred ca era „doamna” ca a stat cumintica la sedinta foto si foarte atenta la mine.

cucuvea

Dar, uneori m-a si ignorat….

cucuvea

In fine, sedinta foto s-a terminat, doamna a parasit „studioul”, iar eu am plecat catre tinta initiala dealul. Atentia mi-a fost atrasa insa de o pasare galbena, cu negru, frumoasa, ce statea in varful unui copac.

grangur

Asa ca desi distanta era destul de mare … de ce sa nu fotografiez si un grangur?

grangur

DISTRIBUIȚI

6 COMENTARII

  1. Cei drept pana le-am gasit a trecut ceva vreme. Localnicii cred ca ma asociau cu un fel de ciudat cu un aparat foto in dotare ce … ce statea nemiscat la ei pe ulita. Dar a meritat pana la urma.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Va recomandam sa cititi

Cum a fost la Cormoran Resort din Uzlina, Delta Dunarii

Ani de-a randul am vazut din viteza barcii resortul Cormoran, avand drumuri in alte parti ale Deltei si de fiecare data cand am trecut pe langa el mi-am propus sa-l vizitez. Faptul ca a fost un pionierat in turismul din Delta Dunarii, ca in spatele acestui…