duminică, 26 iunie 2022
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
AcasăInformariCum a fost la actiunea "Arheolog pentru o zi"

Cum a fost la actiunea „Arheolog pentru o zi”

Actiunea „Arheolog pentru o zi” de la Muzeul de Istorie si Arheologie din cadrul ICEM Tulcea, s-a desfasurat in parteneriat cu Centrul Social de Urgenta Phoenix si Centrul de zi Pasi spre Lumina (Directia de Asistenta si Protectie Sociala Tulcea). Organizatorii au dorit sa realizeze aceasta activitate, intr-un cadru informal, cum este muzeul, pentru ca elevii sa isi manifeste liber aptitudinile si cunostintele.

Colegii nostri de astazi, micii arheologi au participat la diferite activitati, care s-au desfasurat sub forma unor jocuri didactice pentru a invata prin descoperire ce inseamna arheologia, restaurarea unui vas ceramic, reconstituirea unei secvente stratigrafice si desenarea unui obiect. La finalul actiunii copiii au vizitat Sala tezaur, unde sunt expuse cele mai importante piese descoperite de arheologii tulceni in decursul timpului, situl arheologic Cetatea Aegyssus din Parcul Monumentului si astfel, si-au castigat certificatul care atesta calitatea de „arheolog pentru o zi”.

Fotografii de la evenimente le puteti vedea pe: noviodunum.ro

ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ARTICOLE RECENTE

Noul cuantum al amenzilor in Delta Dunarii – proiect Hotarare de...

0
Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor a publicat pe site-ul sau proiectul de Hotarare a Guvernului privind actualizarea cuantumului amenzilor prevazute la art. 13 din Legea...