duminică, 19 mai 2024
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
AcasăInformariDelta Dunarii are doua noi rezervatii stiintifice

Delta Dunarii are doua noi rezervatii stiintifice

La propunerea Ministerului Mediului si Padurilor, Guvernul Romaniei a aprobat in sedinta de miercuri, 20 octombrie 2010, Hotararea privind instituirea regimului de arie naturala protejata asupra unor zone din Rezervatia Biosferei Delta Dunarii si incadrarea acestora in categoria rezervatiilor stiintifice.

Prin aceasta Hotarare se aproba instituirea regimului de arie naturala protejata si incadrarea in categoria rezervatiilor stiintifice pentru doua zone din Rezervatia Biosferei Delta Dunarii, respectiv Insulele Prundu cu Pasari si Insula Ceaplace.

Administrarea rezervatiilor stiintifice Insulele Prundu cu Pasari si Insula Ceaplace este asigurata de catre Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii.

Rezervatia stiintifica Insula Ceaplace va avea o suprafata totala, incluzand luciu de apa, de 117 ha, iar suprafata aproximativa a insulei este de 0.6 ha. Aria include insula Ceaplace, respectiv o suprafata inconjuratoare a acesteia constand din luciul de apa a lacului Sinoie, pana la o distanta de aproximativ 1 km de centrul ariei. Insula este situata in partea de nord a lacului Sinoie si reprezinta una dintre cele 3 locatii din Romania care gazduiesc colonii de pelicani creti.

Rezervatia stiintifica Insulele Prundu cu Pasari are o suprafata totala, incluzand luciu de apa, de 187 ha, iar suprafata aproximativa a insulelor este de 1.4 ha. Aria include cele 2 insule, respectiv o suprafata inconjuratoare a acestora, constand din luciul de apa a lacului Sinoie, pana la o distanta de aproximativ 1km de centrul ariei. Cele doua mici insule sunt situate in partea de sud-vest a lacului Sinoie, aproape de mal. Insulele Prundul cu Pasari gazduiesc o colonie mixta de pasari dintre care de importanta majora mentionam lopatarul (Platalea leucorodia). De asemenea, locatia este de importanta majora pentru pelicanul cret (Pelecanus crispus), pana in prezent fiind intregistrate mai multe tentative de cuibarit ale acestei specii. Insulele sunt un important loc de popas si pentru pelicanul comun (Pelecanus onocrotalus), respectiv si pentru alte specii (in special pasari acvatice) cu statut de conservare nefavorabil.

Sursa comunicatului de presa Ministerul Mediului si Padurilor

ULTIMELE ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

Agenția Descoperă Delta Dunării.

Descoperă Delta Dunării – 20 de ani de experiență în Delta Dunării

3
20 de ani de experiență în turismul sustenabil în Delta Dunării reprezintă un motiv de mândrie și recunoaștere pentru Agenția Descoperă Delta Dunării.În 20 de ani, echipa a reușit să transforme o frumoasă pasiune...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

Noua lege a pescuitului 2024

Noua Lege a pescuitului şi a protecţiei resursei acvatice vii –...

0
Noua LEGE a pescuitului și a protecției resursei acvatice vii a fost adoptată de către Camera Deputaților în data de 7 mai 2024, la...

RECOMANDAM