luni, 11 decembrie 2023
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
AcasăInformariEarth Hour - Ora Pamantului - 29 martie 2014

Earth Hour – Ora Pamantului – 29 martie 2014

Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD), informează că în ultima sâmbătă din luna martie (29 martie 2014) împreună cu milioane de oameni, instituţii şi companii va stinge luminile timp de o oră, alăturându-se celui mai mare eveniment de mediu din istorie – Earth Hour (Ora Pământului).

Acest eveniment global de conştientizare privind pericolele schimbărilor climatice se sărbătoreşte în România din anul 2009, iar la nivel internaţional din anul 2007, când WWF Australia a organizat prima ediţie a acestui eveniment în oraşul Sydney. Un an mai târziu, 50 de milioane de oameni au ales să celebreze Earth Hour, iar în 2010 nu mai puţin de 4.500 de oraşe s-au alăturat mişcării, asta înseamnă 128 de ţări. În prezent, comunitatea de susţinători Earth Hour a atins 2 miliarde de oameni, adică peste 7.000 de oraşe, din peste 152 de ţări.

În acest an, competiţia pentru Capitala Earth Hour, lansată de WWF România în anul 2012, revine într-o nouă formă care să permită implicarea în concurs şi cooperarea între mai multe tipuri de entităţi la nivelul oraşelor. Cele 13 oraşe înscrise în competiţie, printre care şi Tulcea, vor organiza luna aceasta diverse evenimente şi acţiuni care să aducă în atenţia comunităţii locale problemele de mediu şi lucrurile pe care le putem face cu toţii pentru a construi un viitor durabil. 

În data de 29 martie, Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării alături de Societatea Ştiinţifică ORION, Primăria Municipiului Tulcea, mai multe şcoli, licee şi colegii tulcene, şi-au propus pentru Earth Hour (20:30-21:30), un program bogat care include dezbateri, sondaje şi acţiuni de conştientizare, şezători, jocuri la lumina lumânărilor, lecţii de astronomie şi observaţii astronomice, flashmob şi spectacole de muzică şi poezie.

Pentru a afla noutăţi despre campania internaţională Earth Hour, vă invităm să accesaţi pagina www.earthhour.org.

Sursa: comunicat presa ARBDD

ULTIMELE ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

Pescuitul în luna decembrie

0
Despre pescuitul în luna decembrie. Luna decembrie aduce cu sine temperaturi scăzute și condiții reci în mediul acvatic, iar pescuitul poate deveni o provocare...

RECOMANDAM

Pensiunea 4 Salcii din Balteni de Sus

Pensiunea 4 Salcii

0