duminică, 14 aprilie 2024
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
AcasăInformariElevii tulceni devin ambasadori ai pasarilor migratoare din Delta Dunarii

Elevii tulceni devin ambasadori ai pasarilor migratoare din Delta Dunarii

WWF- Romania si Ambasada Statelor Unite ale Americii premiaza cele mai bune lucrari din cadrul proiectului educativ comun “Pasarile migratoare si copiii Deltei – povesti care se impletesc”

In data de 11 Iunie 2012, WWF – Romania si Ambasada Statelor Unite ale Americii la Bucuresti au organizat la Tulcea ceremonia de premiere a lucrarilor castigatoare din cadrul proiectului educativ comun “Pasarile migratoare si copiii Deltei – povesti care se impletesc”. La evenimentul ce a avut loc la Centrul Muzeal Eco-Turistic Delta Dunarii din Tulcea au participat elevi si profesori de la trei licee tulcene, reprezentanti ai WWF- Romania si ai Ambasadei SUA, doamna Viorica Bisca, Guvernatorul Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, reprezentanti ai Institutului de Cercetari Eco-Muzeale Tulcea si experti din cadrul Societatii Ornitologice Romane.

Proiectul isi propune sa atraga atentia asupra pasarilor migratoare din Delta Dunarii prin imbinarea perspectivei personale, data de imaginile si povestile elevilor, cu perspectiva stiintifica. Elevi de la Liceul Pedagogic, Liceul Teoretic “Grigore Moisil” si Colegiul Dobrogean “Spiru Haret” au creat, prin intermediul unor lucrari originale, portrete ale diferitelor specii de pasari migratoare din Delta Dunarii. Lucrarile elevilor au cuprins atat texte, de la povesti fictive la interviuri, cat si imagini, mai exact fotografii si picturi. O comisie din fiecare liceu a selectat 10 semifinalisti care sa reprezinte scoala la evenimentul final. Lucrarile castigatoare au fost selectate de catre un juriu alcatuit din reprezentanti ai WWF, Ambasadei SUA si Societatii Ornitologice Romane.

“Sprijinim acest tip de initiative deoarece credem in importanta educatiei care va crea o noua generatie de cetateni responsabili care se pot bucura de Delta Dunarii si  in acelasi timp pot contribui la conservarea acesteia“, a declarat Viorica Bisca, Guvernatorul Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii.

Textele si imaginile castigatoare vor fi publicate intr-o brosura care va contine si informatii stiintifice oferite de Societatea Ornitologica Romana si care va reflecta legatura tinerilor romani cu pasarile migratoare. Aceasta brosura va fi distribuita in cadrul Conferintei Partilor Contractante la Conventia asupra zonelor umede de importanta internationala (COP11 Ramsar) care se va desfasura in perioada 6 -13 iulie 2012 la Bucuresti.

“Delta Dunarii este una dintre cele mai mari zone umede ale Europei. Ca parte din angajamentul nostru fata de Conventia de la Ramsar asupra zonelor umede de importanta internationala, Statele Unite ale Americii promoveaza conservarea zonelor umede si ale speciilor care le populeaza. Pasarile migratoare sunt o componenta vitala a regiunii Deltei; este cu adevarat motivant sa vedem cum o generatie de tineri romani devine implicata in mod activ in conservarea si protejarea unui ecosistem atat de valoros”, a spus Leslie Linnemeier, Consilier Economic la Ambasada Statelor Unite ale Americii.

Elevii castigatori sunt:

Gabriel Afuza, Cezara-Elena Machedon, Adrian Nadrag, Madalina Stefanov de la Liceul Pedagogic Tulcea;

Alexandra Felea, Ana-Maria Ilusca, Iulia Iurascu, Maria Vatra de la Liceul Teoretic “Grigore Moisil”;

Camelia Artimov, Adina Baranga de la Colegiul Dobrogean “Spiru Haret”.

“Este un privilegiu sa lucram cu tinerii si sa fim martori ai creativitatii, sinceritatii si dorintei lor de a se implica. Acest proiect a aratat, inca o data, ca Educatia pentru Dezvoltare Sustenabila, combinand subiectele de mediu si cetatenia activa, este o unealta eficienta in crearea unui viitor in care oamenii traiesc in armonie cu natura”, a declarat Catalina Murariu, Coordonator Educatie pentru Dezvoltare Sustenabila WWF Romania.

Sursa: comunicat de presa ARBDD 13.06.2012

ULTIMELE ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

Agenția Descoperă Delta Dunării.

Descoperă Delta Dunării – 20 de ani de experiență în Delta Dunării

3
20 de ani de experiență în turismul sustenabil în Delta Dunării reprezintă un motiv de mândrie și recunoaștere pentru Agenția Descoperă Delta Dunării.În 20 de ani, echipa a reușit să transforme o frumoasă pasiune...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

icre de salau

Încheierea etapei de reintroducere a icrelor de șalău în Lacul Razim...

0
Pe 8 aprilie, campania anuală de repopulare a șalăului în complexul Razim-Sinoe, organizată de Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD), a ajuns la final....
Canalul mitchina

Canalul Mitchina

RECOMANDAM

Pensiunea 4 Salcii din Balteni de Sus

Pensiunea 4 Salcii

0