joi, 18 aprilie 2024
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
AcasăInformariExpozitia Scoala noastra, istoria noastra

Expozitia Scoala noastra, istoria noastra

In perioada 13 mai 2010 – 30 aprilie 2011, Muzeul de Istorie si Arheologie din cadrul Institutului de Cercetari Eco-Muzeale Tulcea, institutie publica din subordinea Consiliului Judetean Tulcea, va gazdui o expozitie pe tema scolii tulcene si a evolutiei invatamantului romanesc nord-dobrogean, de la inceputuri pana la 1989, intitulata sugestiv Scoala noastra, istoria noastra… .

Publicul vizitator are ocazia sa admire o serie de exponate asociate scolii precum: rechizite, instrumente si alte obiecte de uz scolar (abac cu bile, tocuri, penite, penare, calimari, traistuta, banci scolare din diferite perioade istorice, tabla veche etc.), fotografii originale si reproduceri, documente scolare (diplome, foi matricole s.a.), uniforme originale sau reconstituite, manuale vechi (sec. XIX-XX).

Multe piese provin din colectiile ICEM Tulcea, din colectii particulare, sau din colectii ale unor institutii scolare de prestigiu, atat din oras cat si din judet: Colegiul Dobrogean „Spiru Haret” Tulcea, Scolile din Zebil, Vacareni, Ciucurova, Luncavita, Slava Rusa s.a. Expozitia surprinde si momentele care au marcat prefaceri importante in evolutia invatamantului romanesc, evidentiind si personalitatile care au contribuit la organizarea si dezvoltarea acestuia.

Vernisajul expozitiei va avea loc joi, 13 mai 2010, ora 11,00, la sediul Muzeului de Istorie si Arheologie Tulcea din parcul Monumentul Independentei, evenimentul fiind urmat de o masa rotunda cu tema „Evolutia invatamantului tulcean de la inceputuri pana la 1989”.

Pentru informatii suplimentare va puteti adresa Biroului Relatii Publice, tel / fax 0240 513231, sau direct la sediul Muzeului de Istorie si Arheologie Tulcea, tel. 0240-51.36.26.

Parteneri: Inspectoratul Scolar Judetean Tulcea, Arhivele Nationale Tulcea,

Biblioteca Judeteana „Panait Cerna”,

Colegiul Dobrogean „Spiru Haret” Tulcea, Episcopia Tulcii

Eveniment organizat cu sprijinul financiar al:

Primariei Municipiului Tulcea, Fundatiei „Arta” Constanta,

Uniunii Judetene a Sindicatelor Democratice Tulcea, SC Filconstruct SRL

ULTIMELE ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

Agenția Descoperă Delta Dunării.

Descoperă Delta Dunării – 20 de ani de experiență în Delta Dunării

3
20 de ani de experiență în turismul sustenabil în Delta Dunării reprezintă un motiv de mândrie și recunoaștere pentru Agenția Descoperă Delta Dunării.În 20 de ani, echipa a reușit să transforme o frumoasă pasiune...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

delta dunarii fotografie drona

Delta Dunarii vazuta din drona – Galerie fotografii

0
Descoperă frumusețea Deltei Dunării cu o galerie de fotografii aeriene realizate cu drona. Fiecare imagine surprinde peisaje spectaculoase, de la canale întortocheate la habitate...
Canalul mitchina

Canalul Mitchina

RECOMANDAM

Pensiunea 4 Salcii din Balteni de Sus

Pensiunea 4 Salcii

0