vineri, 17 mai 2024
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
AcasăInformariFestivalul de film rusesc KINO+

Festivalul de film rusesc KINO+

FESTIVALUL DE FILM RUSESC KINO+ DIN NOU LA TULCEA

EDITIA a II-a

Comunitatea Rusilor Lipoveni din Romania, Universitatea din Bucuresti, Reteaua de cultura si Primaria Municipiului Tulcea anunta lansarea Saptamanii premierelor rusesti pe marele ecran din Tulcea (20 – 26 august 2012), in data de 20 august 2012, incepand cu orele 21.00, in Piata Civica Tulcea.

Evenimentul se înscrie în Caravana premierelor cinematografice pe marele ecran din România, cea de a patra etapă a celei mai prestigioase manifestări cineculturale din spațiul românesc și, timp de o săptămână, marele public va avea acces gratuit la filme de calitate, în regia mai multor generații de regizori ruși, traduse de studenții Universității din București.

Proiecția filmelor este programată să se desfășoare după cum urmează, începând cu orele 21.00:

Luni – 20 august – ULTIMUL CANTON (2010) – regizor Aleksei Ucitel’, Irina Gorlova

Marți – 21 august – GAMBITUL TURCESC (2005), regizor Djanik Faiziev

Miercuri – 22 augus – POVESTEA COSMOSULUI MEU [ROMADESUS] (2009), regizor Iana Poliaruş

Joi – 23 august – BUNICA TOSIA  (2003), regizor Lidia Bobrova

Vineri – 24 august – CREDINŢĂ (2009), regizor Lidia Bobrova

Sâmbătă – 25 august – GEORG (2008), regizor Peeter Simm

Duminică – 26 august – EFECT DE SERĂ (2005), regizor Valeri Ahadov

 Evenimentul, organizat în parteneriat cu Primăria Municipiului Tulcea, va avea loc în data de 20 august 2012, începând cu orele 21.00, în Piața Civică Tulcea. La eveniment sunt așteptați să participe reprezentanți ai Comunității Rușilor Lipoveni din România și ai coorganizatorilor locali, ai mediului cultural și educațional, ai minorităților naționale, studenți și elevi, precum și toți pasionații filmelor de calitate.

Proiecţia filmului Ultimul canton (2010 ) o dramă în regia lui Aleksei Ucitel’ și Irina Gorlova nominalizat la Globul de aur pentru „Cel mai bun film într-o limbă străină” va da startul unui regal al filmelor ruseşti de ultimă generaţie în premieră pe marele ecran din Tulcea. În fiecare seară, timp de o săptămână, publicul tulcean va avea acces gratuit la creaţii ale unei şcoli cinematografice cu tradiţie ce se bucură de prestigiu în întreaga lume. Subtitrarea în limba română a filmului „Ultimul canton” a fost realizată în cadrul Concursului studențesc de subtitrări Kino+ 2012, clasându-se pe locul I.

Festivalul național de film rusesc Kino+ vine să acopere golul creat în urma absenței din sălile românești a uneia dintre cele mai apreciate cinematografii din lume. Caravana premierelor cinematografice rusești pe marele ecran din România oferă spre vizionare o gamă variată de filme, unele realizate în maniera tradițională a școlii de film rusesc, altele – dintr-o perspectivă inovatoare: drame, melodrame, comedii, film muzical, film istoric. Spectatorii sunt invitați să evadeze din cotidian în compania unor eroi animați de cele mai profunde sentimente umane. Această manifestare de natură educativ-culturală este cel mare mare eveniment din România de o asemenea factură de după 1989 ce include și un program extracurricular dedicat studenţilor de la Universitatea din Bucureşti.

Informații suplimentare se pot găsi pe pagina web dedicată evenimentului www.kino-plus.ro

Organizatori: Comunitatea Ruşilor Lipoveni din România, Universitatea din Bucureşti,

Reţeaua de cultură

Coorganizator: Primaria Municipiului Tulcea

Cu sprijinul: Ambasadei Federației Ruse în România, Agenţiei Federale „Rossotrudnicestvo”, Asociației Profesorilor de Limbă și Literatură Rusă din România și Departamentului pentru Relații Interetnice – Guvernul României

Studiouri partenere: Lenfilm, Centrul Naţional de Film, Rock films, Pervîi Kanal ORT

Parteneri media: Tv Accent, Radio Delta, Adevărul de seară, Ziarul Obiectiv, Ziarul Delta, iubesctulcea.ro, info-delta.ro, CinemaRx, Cinemagia, Autentic Promotion, Ghimpele.ro, Metropotam.ro, LumeBună.ro, Zorile

Parteneri: Alcovin S.R.L., Asociația de Turism Munții Măcinului

Programul Săptămânii premierelor cinematografice rusești pe marele ecran din Tulcea

 ACCESUL ESTE LIBER!

 Luni, ULTIMUL CANTON (2010) – regizor Aleksei Ucitel’, Irina Gorlova

Dramă
Acţiunea filmului se petrece înSiberiaîn anii de după cel de-al doilea război mondial.  Ignat, mecanicul unei locomotive cu aburi, erou de război ajuns până laBerlin, nimereşte prin voia sorţii la capătul lumii, într-o aşezare a unor exilaţi. Să conducă locomotiva, să simtă puterea acestei maşinării, viteza, libertatea şi hazardul devin raţiunea de a trăi a lui Ignat. Prin vântul ca de gheaţă şi prin pădurile înzăpezite el îşi conduce locomotiva spre necunoscut unde îi este sortit să îşi găsească iubirea. În taiga se ascunde de întreaga lume nemţoaica Elsa care trăise câţiva ani în pădure ca o sălbăticiune luptându-se pentru viaţa sa.

 Marți, GAMBITUL TURCESC (2005), regizor Djanik Faiziev

Aventuri, poliţist
Filmul se bazează pe romanul cu acelaşi nume al lui Boris Akunin, roman ce urmăreşte aventurile lui Erast Fandorin în timpul războiului ruso-turc din 1877-1878. Eroul o întâlneşte pe frumoasa Varvara Andreevna Suvorova pe când acesta se îndrepta spre trupele ruseşti pentru a-şi vedea logodnicul. Cu ajutorul ei, Fandorin reuşeşte să dejoace planurile spionului ascuns în rândurile armatei ruseşti.

 Miercuri, POVESTEA COSMOSULUI MEU [ROMADESUS] (2009), regizor Iana Poliaruş

Comedie
Într-o zi, locuitorii unui apartament comunal dinPetersburg, uitându-se pe fereastră, vor vedea în locul curţii obişnuite ceva de neînţeles. Până să îşi dea seama ce se întâmplă, viaţa lor este dată peste cap.

 Joi, BUNICA TOSIA  (2003), regizor Lidia Bobrova

Dramă
„Babusia” îi spuneau cu afecţiune nepoţii pentru care ea era cel mai important om din lume.Au trecut ani. Nepoţii au crescut şi şi-au întemeiat propriile familii. Bunica şi-a vândut casa, banii obţinuţi i-a dat nepoţilor, iar ea a rămas să locuiască împreună cu fiica şi ginerele. Vera, fiica sa, se îmbolnăveşte şi moare, iar ginerele refuză să mai locuiască cu fosta soacră, intenţionând să îşi refacă viaţa.

 Vineri, CREDINŢĂ (2009), regizor Lidia Bobrova

Dramă
La baza filmului stau trei povestiri ale lui Vasili Şukşin care au în comun eroul principal: Maksim. Maksim este chinuit de o nostalgie de neînţeles şi încearcă să îi găsească o cauză. El încearcă să demonstreze că o boală sufletească este la fel de îngrozitoare ca şi celelalte boli de care poate suferi un om.

Sâmbătă, GEORG (2008), regizor Peeter Simm

Dramă
Melodii de neuitat, un timbru vocal unic şi o voce care mişca sufletul oricărui ascultător. O enigmă pentru femei, o autoritate pentru bărbaţi, Gheorg Ots a fost un cântăreţ apreciat de nomenclatura comunistă din URSS, dar şi de milioane de oameni obişnuiţi.Filmul prezintă viaţa lui, nicidecum simplă, aşa cum s-ar crede, privită prin ochii soţiei sale, ai femeii care a trăit alături de el mai bine de 20 de ani.

 Duminică, EFECT DE SERĂ (2005), regizor Valeri Ahadov

Dramă
După ce i se fură bagajele în gară, Rita se trezeşte singură, fără acte, bani sau prieteni,  într-un oraş străin şi rece. Întâmplător, face cunoştinţă cu Nemoi (Mutul) un vagabond la vârsta adolescenţei cu care treptat ajunge să lege o prietenie strânsă. Cei doi tineri trec printr-o serie de întâmplări neverosimile.
ULTIMELE ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

Agenția Descoperă Delta Dunării.

Descoperă Delta Dunării – 20 de ani de experiență în Delta Dunării

3
20 de ani de experiență în turismul sustenabil în Delta Dunării reprezintă un motiv de mândrie și recunoaștere pentru Agenția Descoperă Delta Dunării.În 20 de ani, echipa a reușit să transforme o frumoasă pasiune...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

Noua lege a pescuitului 2024

Noua Lege a pescuitului şi a protecţiei resursei acvatice vii –...

0
Noua LEGE a pescuitului și a protecției resursei acvatice vii a fost adoptată de către Camera Deputaților în data de 7 mai 2024, la...

RECOMANDAM